Med ett smart grepp om läsaren

Den här boken köpte jag efter att ha läst en annan bok av Jodi Picoult, Allt för min syster, vilken var fantastisk. Försvinnanden  har dock stått och samlat damm i min bokhylla väldigt länge utan att jag har haft någon lust att röra den. Fram till för ett par veckor sedan.

Det är Delia som är huvudpersonen i den här boken, även om författaren låter oss få reda på saker genom hennes närståendes synvinkel också. Delia har haft en trygg uppväxt tillsammans med sin pappa. Hon lever i tron om att hennes mamma dog när Delia var liten, så liten att hon inte minns. Men sedan börjar Delia att minnas saker. Och när polisen knackar på dörren startar en personlig resa där Delia får reda på att hon kanske inte är den hon trodde att hon var.

Precis som Jodi Picoults Allt för min syster, innehåller den här boken en del oväntade vändningar, vilket jag gillar. Förutsägbara böcker och filmer kan visserligen vara ganska sköna, men personligen tycker jag att det blir mycket roligare för mig som läsare att bli förvånad.

Boken är välskriven och lyckades i slutet få mig att totalt koppla bort omvärlden. Ett tag glömde jag nästan bort att andas. Boken är dock inte lika bra som den jag har läst
tidigare och mitten kan stundtals kännas som en liten transportsträcka. Men även om jag inte skulle ge boken något toppbetyg, så blir den aldrig tråkig. Författaren har en förmåga att hålla kvar intresset och genom olika berättarröster i de olika kapitlen har hon ett smart grepp om läsaren. Det är inte boken i sig, utan författarens förmåga att fånga mig, som gör att jag lockas till att läsa ännu fler av hennes böcker.

Kommentarer
Postat av: Linn

Jag läste "Allt för min syster" när jag bodde i London. Minns hur den grep tag om mig. Har faktiskt inte läst fler böcker av Jodi Picoult, men den här kan nog faktiskt komma till att bli nästa. Tack för tipset!

Postat av: barajagjohanna

Linn: Varsågod! ;)

2009-07-10 @ 11:08:33
URL: http://barajagjohanna.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback