Kill your darlings fungerar bäst när det inte är personligt

Jag skriver om stress bland studenter till nästa nummer av Kåridåren. Det var mitt förslag, men jag ville helst inte ta på mig det själv - jag är liksom för personligt involverad i ämnet. Däremot tyckte "alla andra" att jag skulle göra det. Så nu sitter jag här med ett gäng intervjuer och tips och råd från kurator och stressdoktor och jag skriver och skriver och skriver och förstår inte hur jag någonsin ska kunna sluta. Det var det här jag förutspådde: jag är för personligt involverad och här sitter jag nu och känner igen mig i allt jag skriver och tycker förstås att precis allt är jätteviktigt för alla att veta och har ingen lust att ta bort något alls. Kommer någon och säger att "det här är inte viktigt" kommer jag aldrig att hålla med...

Kommentarer
Postat av: fröken Siljans grandmother.

Du har för längesedan förstått att jag läser dej därför att du skriver om sånt som intresserar mej och just därför följer jag din blogg. Stressrelaterade sjukdomar är så nytt ännu. Det är alls inte längesedan som läkarna stod helt handfallna och arbetskamrater tyckte man var "knepig". I dag är det klassat som en sjukdom som samhället gett oss. Skulle kunna diskutera i oändlighet om detta. Skriv om det Mormor Joppe, du kan det här, du vet vad det handlar om. Du är personligt involverad och det är jätte bra. Köör!



2009-09-17 @ 23:19:12
Postat av: Fröken Stockholm

Det är ju just därför just du ska skriva det! Någon annan hade kanske valt bort något viktigt, du vet att allt är lika viktigt och kan göra något fantastiskt av det. Lycka till :)

Postat av: Linn

Jag vet hur det är, det är mer än jättesvårt att skriva om något som involverar en själv på ett så personligt plan. Var försiktig nu, så du inte tar dig vatten över huvudet. Men kan du, så skriv gärna om det här, du som både vet och kan. Vill hemskt gärna läsa det en dag. Good luck to you!

2009-09-18 @ 08:17:36
URL: http://linnnn.blogg.se/
Postat av: barajagjohanna

fröken Siljans grandmother: Du borde bli min terapeut tror jag! ;)



Fröken Stockholm: Det blir så jävla långt bara... ;)



Linn: Minsta lilla är nästan vatten över huvudet, men nu har jag redan tagit på mig detta och jag är till och med nästan klar. Ska bara försöka kapa allt...

2009-09-18 @ 20:09:14
URL: http://barajagjohanna.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback