Betalar dyrt – för att tvätta hyresvärdens lakan


Vi hyr i andrahand. Fullt möblerat. Så fullt möblerat att uppenbarligen även skafferi-, kylskåps- och frysvaror ingår, liksom den utspillda saften, smulorna på golvet, intorkat kaffe på diskbänken och lägenhetsägarnas tvätt som ligger kvar i tvättmaskin och tumlare.

Nervositeten över att jag börjar jobba i morgon hinner jag inte riktigt känna. Kanske är det tur. Men det är klart att jag helst skulle slippa att städa en hela lägenheten när jag flyttar in i den.

Personligen anser jag ju att det tillhör vanligt folkvett att man städar sin lägenhet innan man hyr ut den. Jag hade inte förväntat mig värsta flyttstädningen eftersom det är saker kvar, men att vi får börja med att städa hela kylskåpet, rensa skafferiet på varor som gick ut 2008 och plocka ur diskmaskinen känns inte riktigt okej. Särskilt inte med tanke på den höga hyran vi betalar. Men jag orkar faktiskt inte bry mig just nu. Vi har städat, slängt, plockat undan och nu börjar lägenheten se ut som vår. Och när vi flyttar ur om fyra månader tänker vi dammsuga. Möjligtvis torka av diskbänken för att vara schyssta. Men att torka ur kylskåpet, putsa fönster och våttorka golvet? Nä, inte om vi inte känner för det.

Från sovrumsfönstret ser vi Globen lysa rosa. Lägenheten är nybyggd och i fantastiskt skick. Jag har alltid önskat mig svart mosaik och vitvaror i rostfritt stål. Nu har jag det. Jag är plötsligt stockholmsbo och sambo. I morgon jobbar jag på Sveavägen. Det hela känns extremt märkligt.


Kommentarer
Postat av: Camilla

Lägenheten ser fräsch ut och jag gillar din beskrivning med vad som tillkom när ni flyttade in för dessa månader. De kanske trodde att ni ville ha allt? Haha, knäppjökar. Självklart hör det allmän folkvett att plocka undan, dammsuga och göra fräscht för nya innebonde när det inte ska vara där. Glädjer mig att lägenheten är fin annars och den där med globen-utsikt låter inte helt fel :) Johanna, det kommer gå bra i morgon, ska tänka på dig ...

Postat av: Fred

Dåligt stil...men närni väl har tagit bort det så glömmer ni det snart!



Hoppas att du får det jättebra!

2010-01-31 @ 22:22:00
URL: http://lugnetochfred.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback