Bryggan med stort B

32676-185
Det här, det är Bryggan. Bryggan med stort B.

Mina föräldrar bor perfekt i en, ja, snobbig idyll skulle man kunna kalla det. (Idyll är mitt ord, snobbig är pappas, i stolt bemärkelse.) Med ett fint hus med gäststuga, arbetsbod, gammalt hus, garage, växthus, båthus, stor gräsmatta, brygga och liten strand kan man inte kalla det något annat.

Jag har pratat om den så många gånger, så nu tänker jag berätta om min vän Bryggan. Den blev påtänkt för ungefär två år sedan, då mina föräldrar råkade hitta drömgården och slog till på att flytta. Bryggan är min pappas påhitt. Innan Bryggan föddes fanns där en mysig pir, men pappa var väldigt beslutsam på att det skulle bli en Brygga. För ett och ett halvt år sedan flyttade mina föräldrar till det nya huset och Bryggan började få liv. För ett år sedan var den klar att använda. Vi kunde ligga där och sola och en badstege sattes upp. Nyligen har båthuset ändrat utseende från rött, och Bryggan har fått en liten trappa. Nu ser den klar ut. Men än är den faktiskt inte klar – staketet ska bli finare och trappan justeras och tydligen är inte ens båthuset riktigt klart. Jag tror att Bryggan är ett livsprojekt. Och pappas stolthet. 


Men faktiskt, att sitta där och äta i kvällssolen, känna den ljumma sommarvinden och höra vågorna på sjön och fiskmåsarnas skrik är något alldeles speciellt. Att titta på alla båtar åka förbi, någon som åker vattenskidor, och människor som åker på festliga Slussbruden förbi gården. Att sedan vika ihop bordsduken och lägga in den i båthuset, gå barfota till huset och känna gräset mellan tårna och höra vattnets skvalpande bakom sig... Det där är något speciellt. Det är något helt annat än allt liv och prat och skrik och tutande och avgaser och musik och asfalt i mitt i stan. Något helt annat. Bryggan med stort B är definitivt min favoritplats för tillfället.

32676-191
Slussbruden kör förbi i kvällssolen.

Kommentarer
Postat av: Therese

Åh verkligen jättefint. Förstår att det är en av dina favoritplatser

Postat av: Milla

Nu är jag här och "tjuvläser" igen. Bilderna ser fantastiska ut, förstår att du gärna spenderar dina lediga timmar/dagar där. ;P

2006-07-02 @ 19:11:45
URL: http://millaaa.blogg.se
Postat av: IdaHoo

Hahaha! Johanna!! Asg! "Nu ska jag berätta om min vän bryggan..!!" Asg! Det där är nån replik från nån film.. Ja, jallajalla. När han har fel på snoppen. Då ska han berätta "om sin vän dicken". Haha! ÅÅh, jag är trött jag. :P Om du undrar. Har spårat ur helt under helgen.. Jag å Björnes repliker till varann. "Yo, mother fucker. Bitch, watch your ass! Enjoy your mother fucking self, before I kick some fucking ass.." Jaa, tralala. Det sista från en teddybears sthlm låt. Hm! Nä nu ska jag sluta! Puss, haha!

2006-07-02 @ 19:42:53
Postat av: barajagjohanna

Therese>> Ja, där är supermysigt.

Milla>> Jag kan ju berätta att jag sällan var hos mina föräldrar i vintras, men nu kan man ju inte låta bli. :)

Ida>> Haha, min vän dicken, doh... Den minns jag. Jag hade tänkt att texten skulle bli mer ironisk än vad den blev, för det är ju verkligen pappas bästa vän, typ. Haha. Oj, ni verkar ju fruktansvärt mogna på ditt jobb. :P Puss

2006-07-02 @ 19:51:08
URL: http://barajagjohanna.blogg.se
Postat av: sara

Haha! Ja jag förstod ingenting jag, men men=) Kul var det! Jättefina bilder du tar! Hörde att du skulle kanske komma hit på besök inom en snar framtid? SKOJJ!

hejsvejs! Sara Uppsala ;)

2006-07-02 @ 21:45:57
URL: http://oslipaddiamant.blogg.se
Postat av: barajagjohanna

sara>> Tack! Yesbox, jag kommer väldigt snart, bara några dar kvar. :)

2006-07-03 @ 10:42:09
URL: http://barajagjohanna.blogg.se
Postat av: Cocotte

Vilken fantastisk brygga! Förstår att det är din vän:)
En nackdel med Frankrike jämfört med Sverige är att det finns så få sjöar här. Och skulle det finnas någon sjö någonstans är den hårt exponerad...

2006-07-03 @ 17:08:24
URL: http://cocotte.blogg.se
Postat av: barajagjohanna

Cocotte>> Ja, min vän Bryggan är en uuuunderbar vän!
Ja, det är verkligen en nackdel. Men Annecy har en stor och fin och ren sjö, den är väl äkta?! I Angers har de en sjö dessutom, dock konstgjord har jag hört. :)

2006-07-03 @ 18:59:22
URL: http://barajagjohanna.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback