Mat mat mat!

Jag är ganska dålig på att variera mig vad gäller mat. Det här är vad jag vanligtvis varierar mig med:
  • Qournbitar i curry-och-soja-sås och bulgur eller ris blandat med kokta grönsaker
  • Spaghetti och qournfärssås
  • Wokade grönsaker med jordnötter och nudlar (och qournbitar om man vill lyxa till det)
Om jag är ritkigt lat händer det att jag slår till på ett par qournburgare med ost, sallad och ketchup eller några sojakorvar med bröd eller möjligtvis varma mackor med ost, tomat och oregano. (Jag är nog lite lat.)

Som ni märker behöver jag lite inspiration och en spark i baken. Jag måste ha fler rätter att variera mellan. Hjälp mig, snälla! Jag vill ha recept på goda och inte alltför komplicerade rätter. Kom ihåg att det måste vara vegetariskt, eller ett recept med kyckling då kycklingen är jättelätt att byta ut mot qournbitar eller qournfiléer. Kom också ihåg att jag inte tycker om svamp och oliver...

32676-120
Kanske inte helt otippat att det blev tacos till middag idag (och även till lunch i morgondagens matlåda)...

Kommentarer
Postat av: Cicci

du är utmanad - kolla på min blogg :)

Postat av: Cicci

Hej igen! En konstig fråga kanske, men dina franska kunskaper är något (mkt) bättre än mina så jag tänkte att du kanske kan förklara en sak! Vet inte om du läser franska nyheter nåt, men just nu pratar de ju jättemkt om Clearstream-affären (med Villepain och Strakovsky osv) men jag fattar inte vad den innebär!! När jag var där stod det om det i tidningarna varje dag men min pojkväns franska var lite för dålig för att fatta sammananget och i svenska medier har jag inte sett nångting! Du behöver inte göra värst resarchen för att svara men tänkte att du kanske snappade upp nåt när du var där eller nåt..Oväntad fråga från en modebloggare kanske, haha men jag är jättenyfiken! Och tacos rules, det vet du :)

2006-05-15 @ 22:59:33
URL: http://ciccicicci.webblogg.se
Postat av: barajagjohanna

Cicci>> Jag får se om jag gör utmaningen, den känns inte riktigt jag kanske, men vem vet. ;)
Vad gäller nyheten om Clearstream-affären har jag ingen aning, aldrig hört något om det. Tror inte att mina franskakunskaper är mycket bättre än din pojkväns heller. ;) Men jag tränar gärna lite franska (satt och underhöll den igår med att läsa om Sverige på franska på sweden.se) så jag kan kolla upp det under dagen när det är lugnt på jobbet och återkomma till dig om jag förstår vad det handlar om.

2006-05-16 @ 08:10:19
URL: http://barajagjohanna.blogg.se
Postat av: Cocotte

Jag har inga direkta mattips, men kan förklara kort vad Clearstream-affären handlar om i alla fall.
Det är en rätt trasslig historia som inte är helt lätt att förstå även om man kan franska men i stort handlar det om falska anklagelser om hemliga bankkonton i utlandet och pengatvätt (Clearstream är namnet ett finansinstitut i Luxemburg). Det är en stor skandal eftersom det rör sig om namn på en hög nivå, både de som anklagats och de som anklagat.
Ett av namnen på listan över anklagade var nuvarande inrikesministern Sarkozy.
Premiärministern de Villepin (dåvarande utrikesministern) har anklagats för att vara inblandad i diverse suspekt utredande kring Clearstream-listorna och för att ha velat smutskasta Sarkozy. Men det är en riktig härva, och svårt att veta vad som är sant och vad som är förtal.

2006-05-16 @ 11:06:11
URL: http://cocotte.blogg.se
Postat av: Melinda

Gör en röra av grillkryddade, stekta quornbitar, creme fraiche, gul paprika, körsbärstomater och purjolök. Servera med bakpotatis. Sååå gott!

Eller stekta quornfiléer med enkel kokt potatis. Gör en ljuvlig ärtpesto på gröna ärtor, creme fraiche, pinjenötter och parmesanost. Gör en sallad med ruccola, mozzarella och soltorkade tomater.

Man kan även byta ut potatisen mot tagliatelle och såsen mot pesto. Jag gillar Zetas (tror jag) "Genovese". Rosta pinjenötter och servera till. Mums!

Linssoppa är ju gott också. Och kikärtsröra med jasmineris.

Shit, nu blev jag hungrig.

2006-05-16 @ 14:36:17
URL: http://melindas.blogg.se
Postat av: barajagjohanna

Cocotte>> Tack för det!

Melinda>> Mmmm, helt i min smak. Älskar recept med qourn. Det blir till att handla lite med efter jobbet imorgon tror jag bestämt, och tillaga något lite annat. Tusen tack. Återkom gärna med något recept på kikärtsröra och linssoppa - jag vet att det är gott, men vet själv inte hur jag ska göra!

2006-05-16 @ 18:30:31
URL: http://barajagjohanna.blogg.se
Postat av: Melinda

Linssoppa är enkelt. Fräs en gul lök i olja, tillsätt vatten och buljongtärning, i med linser (blötlagda), ha i korssade tomater och lite grönsaker, jag brukar köra med morötter och blomkål, men det mesta går liksom. Krydda. Jag gillar vitlök, så det brukar jag pressa i ett par klyftor. Sen ska det koka ganska länge. Servera med en klick matlagningsyoghurt.

Kikärtsröra är jag däremot inte så bra på. Jag ska be min vän Sara dela med sig av sitt recept.

Vad brukar du använda för nudlar i din grönsakswok? Jag får aldrig till det..

2006-05-16 @ 21:48:20
URL: http://melindas.blogg.se
Postat av: barajagjohanna

Melinda>> Jag använder äggnudlar. Det finns flera oilka sortes äggnudlar och alla blir det faktiskt inte bra av. Ska kolla exakt vilka jag brukar använda. Jag kan skriva ut receptet här på bloggen, kommer senast på fredag, håll ut! Är det röda linser du använder till soppan eller går det lika bra med gröna?

2006-05-17 @ 07:05:00
URL: http://barajagjohanna.blogg.se
Postat av: Jonas

Potatisburgare är rätt enkelt och gott. Potatis, ägg, ost, kanel, salt & svartpeppar - mixa ihop allt och stek. Man kan även ha i morötter och lite skojiga kryddor.

Varning - har man för lite ägg så faller dom sönder. Been there, done that...

2006-05-17 @ 12:33:40
URL: http://www.artopod.se/jonas/
Postat av: Jonas

... och med lite ägg menar jag att man kanske behöver 1 ägg/5 potatisar för att det ska ta ihop.

Mängden ost beror mest på hur mycket fett man vill smälla i sig :) och eftersom jag aldrig följer recept har jag ingen aning om hur mycket jag använder. Man får provsteka och smaka av.

2006-05-17 @ 14:56:44
URL: http://www.artopod.se/jonas/
Postat av: barajagjohanna

Jonas>> Tusen tack för det, det lät spännande och måste testas!

2006-05-17 @ 15:03:32
URL: http://barajagjohanna.blogg.se
Postat av: Cicci

Tack för hjälpen :)! Läste igår men glömde kommentera kom jag på!

2006-05-17 @ 19:53:48
URL: http://ciccicicci.webblogg.se
Postat av: Melinda

jag brukar köra med gröna, men röda går också bra. de behöver inte blötläggas lika länge dessutom, har jag för mig.

2006-05-19 @ 14:24:30
URL: http://melindas.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback