6 månader har rusat förbi

image830Idag för 6 månader sedan låg jag på operationsbordet på Universitetssjukhuset i Linköping, för att göra det, förhoppningsvis, största ingreppet i hela mitt liv. Min sneda skoliosrygg skulle rätas upp och jag stelopererades i fem kotor i ländryggen. Någon gång efter lunch väcktes jag och fick höra att operationen hade gått jättebra. I åtta dagar låg jag kvar på sjukhuset, fick massor av medicinering, fick hjälp att börja stå och gå och röra mig med min nya kropp. När jag kom hem orkade jag inte gå mer än hundra meter och sitta upprätt orkade jag inte mer än fem minuter. Jag orkade inte ens göra min egen frukost.

Det är en ganska hissnande känsla, det här... att det redan har gått ett halvår. Det är svårt att försöka beskriva känslan. Fortfarande efter ett halvår kan jag haja till när jag ser bilder på mig själv - jag känner inte igen den där (nästintill) raka ryggen, vems är den?

Varför just ett halvår är så viktigt, beror på att det är under den tiden jag har haft restriktioner. Det är så lång tid det tar för skelettet att läka. Nu ska (peppar, peppar) min ryggrad vara lika stark som alla andras. Idag får jag börja träna igen. De senaste dagarna har jag tyvärr haft ont i ryggen, vilket jag nästan aldrig har, och inte känt mig på topp, men jag hoppas att jag mår bra under dagen, för ikväll har jag nämligen tänkt att stå på träningsgolvet igen.



Att det har gått ett halvår och att jag är läkt firas med fest på lördag. Enda sedan innan jag opererades har jag sagt att när det har gått ett halvår, då blir det fest. Jag vet inte hur många månader jag har tjatat om 1 september. Det är en viktig dag.


Kommentarer
Postat av: Veronika

Usch ja, tiden går otroligt fort. Hoppas det går bra på träningen nu. :)

Postat av: Niklas (fd Hans Ångest)

Bra jobbat!

2007-08-29 @ 13:54:51
Postat av: Ida

Jag är stolt över dej! Du har varit så sjukt duktig! Jag vet inte om jag hade pallat allt det där. Och hoppas nu att dina kära vänner kommer och inte överger dej som jag.. X-/. Puss gurkan!

2007-08-29 @ 17:09:33
URL: http://hallonglasvinge.blogg.se
Postat av: Therese

Har det redan gått ett halvår! Du har verkligen klarat det jätebra

2007-08-29 @ 21:44:58
URL: http://iutlandet.blogspot.com
Postat av: Nilla

Vad skönt! Hoppas att det går bra med träningen. Kram.

2007-08-29 @ 22:08:17
URL: http://tankebubblor.blogg.se
Postat av: barajagjohanna

Veronika: I vanliga fall skulle jag också säga "usch" i sammanhang om att tiden går fort, men det här halvåret är jag rätt glad över att tiden rusat iväg.


Niklas: Yep. ;)


Ida: Fler än hälften överger mig. :'(


Therese: Ja, visst är det konstitg att halvåret redan har gått?


Nilla: Träningen gick bra!

2007-08-29 @ 23:40:04
URL: http://barajagjohanna.blogg.se
Postat av: lisa

Gumman! Du har varit så stark och duktig! Var stolt över dej som alla är över dej!! Äntligen får hurtbullen Johanna börja träna igen! JIPPIE:) Puss sötnöten... (London here we come soon?:))

2007-08-30 @ 08:28:12
Postat av: Jen

Klart att du ska fira! Är det du som ligger i sängen?

2007-08-30 @ 11:32:15
URL: http://jenfager.blogg.se
Postat av: barajagjohanna

Lisa: Tacktacktack. Hoppas på London...


Jen: Ja, det är jag ssom ligger där.

2007-08-30 @ 16:13:24
URL: http://barajagjohanna.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback