Apropå presidentvalet

Att det skulle bli högerns Nicolas Sarkozy som vann det franska presidentvalet är väl egentligen långt ifrån en överraskning - alla opinionsundersökningar har visat samma sak. Men jag blir ändå lite besviken. Det hade varit så kul om Ségolène Royal hade knipit segern. En kvinnlig president som dessutom representerar socialistpartiet hade ju inte varit helt tråkigt. Men enligt DN har Sarkozy minst 53 procent av rösterna i den senaste vallokalundersökningen. Tydligen har det varit det högsta valdeltagandet i Frankrike sedan 1965 och det är ju positivt.

Äh, bättre lycka nästa gång, Ségolène...

Kommentarer
Postat av: Linn

Detta får mig att undra hur det kommer gå för Hillary Clinton i presidentvalet..
Kan inte låta bli att vifta med händerna och propagera för en kvinnlig president!

Postat av: barajagjohanna

Linn: Jag har ärligt talat ingen större koll på vad Hillary Clinton står för eller vill, så jag ska väl inte uttala mig särskilt mycket om jag hejar på henne eller inte... :)

2007-05-06 @ 23:06:22
URL: http://barajagjohanna.blogg.se
Postat av: Linn

Ok, jag har inte så superstor koll själv heller, men håller med henne när det gäller mycket även fast jag väl egentligen inte är särskilt insatt när det gäller USA..
Spännande att det eventuellt skulle kunna stå mellan Hillary (kvinna) och Obama (mörkhyad) i slutändan. Man undrar ju om USA som nation är redo för en sådan förändring eller inte.
Aja. Vi har vår kära Reinfeldt. ;)
Nite nite.

2007-05-07 @ 00:03:37
URL: http://linnnn.blogg.se
Postat av: barajagjohanna

Linn: Lyckades läsa till mig att hon åtminstone är demokrat och det var ju bra. Ja, VERKLIGEN kul om det skulle stå mellan en kvinna och en mörkhyad, för USA:s presidenter känns ju ofta som vita gubbar i övre medelåldern. Men en förbaskat stor del av USA:s befolkning består ju inte helt överraskande även av kvinnor samt mörkhyade.

2007-05-07 @ 10:23:21
URL: http://barajagjohanna.blogg.se
Postat av: Jim

Kan bara hålla med, blev trots medvetenhet om oppinionsmätningarna, besviken igår.

2007-05-07 @ 12:34:31
URL: http://www.jimweb.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback