Vilken dag...

image866


Var ska jag börja? Tre bra saker har hänt idag och jag har sedan mitt sjukhusbesök befunnit mig i någon konstig bubbla av lyckorus. För det första: besöket på ortopedmottagningen på Universitetssjukhuset i Linköping gick som förväntat bra. Men att det skulle kännas SÅ positivt hade jag ingen aning om. Min läkare mötte mig genom att säga att jag typ är rikskändis. Jag är en guru, tydligen. Jag förstod ingenting, men insåg snart att han menade på grund av min blogg. Min blogg om skolios. Bloggen jag började med för att skriva av mig om mina oroligheter inför den stora operationen jag skulle gå igenom. Bloggen utvecklades till att jag dokumenterade saker för min egen skull, men fler och fler hittade dit - det finns ju inte så mycket färsk information om skolios på nätet. Idag hjälps många som ska opereras av det jag har skrivit. Jag har bara beskrivit mina egna erfarenheter och upplevelser, rakt upp och ner och okomplicerat, men tydligen behövs något sådant. Bland annat min egen läkare använder min blogg genom att både läsa den själv och att rekommendera den vidare till andra patienter. Jag överröstes av så mycket beröm om min blogg att det nästan blev genant till slut. Men självklart är det fruktansvärt roligt att höra. Nog om bloggen. Min rygg ser ut som den ska. Metallstagen och skruvarna sitter på plats. Allt är som de ska. Och mitt ärr är bland de finaste min läkare har sett, topp två någonsin, sa han. Det skulle inte kunna vara finare. Det brukar tydligen vara mycket, mycket, mycket bredare på magen.

image867Den andra bra saken då... Mamma och jag vaknade på hotellet strax innan sju imorse och skulle just stiga upp för att göra oss i ordning för frukost, då systers pojkvän ringer och berättar att de fått en pojke för tjugo minuter sedan, två veckor innan beräknad ankomst. Jag har blivit moster åt den sötaste lilla killen.

Väl hemma i Falun bar det alltså av mot sjukhuset och BB för att träffa syster, systers pojkvän och den nyfödde. På bilden till höger syns en stolt moster tillsammans med den lilla pojken på 50 cm och 3200 gram, endast 11 timmar gammal. Han trivs bra hos moster - och hos de flesta andra, han är världens snällaste.

Nu ska pojkens moster åka tillbaka till BB för att leverera godis och tofflor. Därefter är det mat, hockey och plugg som gäller, för att stiga upp i ottan och åka till jobbet. Moster är lite stressad... Den tredje bra saken tar hon en annan dag.


Kommentarer
Postat av: Anna Malaga

Grattis! Vilken söt liten kille!
Kul att din blogg har kunnat hjälpa sâ mânga

Postat av: Ida

Alltså det är helt sjukt hur rörd jag blir.. Jag kommer ju aldrig mer få bli nybliven moster, mina syrror är klara. Får hoppas på bror då så jag blir faster. Men alltså, det är sjuuukt så likt josefin han var! Hihi :) Och grattis till bloggen, du är duktig.. :)

2007-10-05 @ 20:24:28
URL: http://hallonglasvinge.blogg.se
Postat av: barajagjohanna

Anna Malaga: Tack! Ja, det känns jätteroligt och lite overkligt att få det överröst över sig tio gånger...


Ida: Hihi, det är roligt att du blir rörd. :) Ja, han är lik henne och det är också roligt. :)

2007-10-05 @ 22:16:18
URL: http://barajagjohanna.blogg.se
Postat av: Veronika

Grattis! Rak rygg rockar och bebisar är så sööööööööööta.

2007-10-06 @ 09:09:21
URL: http://sagoslott.wordpress.com
Postat av: barajagjohanna

Veronika: Tack! Att ha rak rygg rockar säkert, det vet jag inte så mycket om, men att ha NÄSTAN rak rygg rockar som fan. ;) Bäbisar är grymt söta. Jag måste till BB idag igen, så fort jag slutar. Leverans av gossedjur och bäbispussar och gullegull står på schemat. ;)

2007-10-06 @ 09:35:01
URL: http://barajagjohanna.blogg.se
Postat av: Minna

Men grattis! :)

2007-10-06 @ 12:27:35
URL: http://www.minbinwinkin.com
Postat av: Ivana

Grattis till att ha blivit moster & bloggen! Skitkul att höra :)

2007-10-07 @ 01:38:03
URL: http://jagkaninteslutaskriva.blogspot.com
Postat av: Niklas (fd Hans Ångest)

Ha ha jag vet vad den den tredje bra saken är!!!
Det sunkiga leksanlaget bekände färg och förlorade således. När ska du inse att du håller på att kasta bort ditt liv på sunk?
Satsa på blogg och seriösa skrivelser - inte på dussininlagor om ett hockeylag utanför elitserien.
Jag är DIN guru.

2007-10-07 @ 03:20:44
Postat av: barajagjohanna

Minna: Taack.


Ivana: Tack, ja, det är roligt.


Niklas: Jag sitter mest här och funderar på vad "leksanlaget" är för något.

2007-10-07 @ 07:02:44
URL: http://barajagjohanna.blogg.se
Postat av: Therese

Kul att din blogg har hjälpt så många och vad skönt att ryggen ser ut som den ska. Vilken otroligt söt liten kille!

2007-10-07 @ 12:58:02
URL: http://iutlandet.blogspot.com
Postat av: barajagjohanna

Therese: Det känns jätteroligt, och lite overkligt. Killen är supersöt, men du får ju tyvärr inte se så mycket på den här bilden... jag kommer nog visa upp lite mer av honom så småningom. ;)

2007-10-07 @ 14:54:25
URL: http://barajagjohanna.blogg.se
Postat av: Lina

Vad kul att allt gick bra =) Roligt att ärret har läkt så fint. Mitt ärr ligger knappast på någon topplista :P

2007-10-07 @ 21:55:36
URL: http://linahalldin.blogg.se
Postat av: Cliff Hanger

Grattis grattis! :-)

2007-10-11 @ 16:37:01
URL: http://tankaromstortochsmatt.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback