Tjugondedag Knut - betyder det att min gran ska kastas ut?

image970Jag har känslan av att många redan har städat ur julen. Men min adventsljusstake står kvar i köksfönstret och min julgran står kvar i rummet. Adventsljusstaken planerar jag att ta bort typ snart, det vill säga så fort jag orkar ta tag i det.

Men julgranen? Den står ju här och lyser så fint.

Det känns tråkigt att ta ner den. Det kommer bli så tomt.

Fast jag ska sluta ljuga nu. Ärligt talat: det handlar inte om att det kommer bli tomt - det är jobbigt att ta bort den. Den är ju visserligen av plast och barrar inte. Men alla kulor ska packas ner och jag har inte förpackningar till alla. Det jobbigaste är att granen ska plockas isär och sedan försöka få plats i den trasiga kartongen. Jag minns hur förbannad jag var förra året. Kartongen är fan för liten! Det går inte att få i alla grenar och sedan stänga den! Dessutom är den trasig och det är ett jäkla projekt att bära ner den till förrådet.

Jag har alltid varit irriterad över människor som ska sätta upp granen så tidigt och sedan ha den kvar till typ påsk. (Ja, det finns sådana människor.) Men jag funderar på att vara en sån människa i år. Jag menar, det är ju trots allt en Leksandsgran. Varför inte ha kvar den till kvalserien är slut?

Eller kanske inte.

Jag vet bara inte om jag orkar vara så förbannad som jag blir när det inte går som jag vill...

(Om man har Firefox 2 ser det här inlägget tydligen ut som om jag är värdelös på att layouta. Ber om ursäkt för det. Fattar inte vad felet är. Hoppas det ser snyggare ut i fortsättningen...)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback