Kreativt skrivande C och sedan journalistexamen? Jatack.

Ja! Ja! Ja! Min skrivarkurslärare avslöjade just att det troligen blir en C-kurs i Kreativt skrivande nästa höst! Halvfart på distans med tre träffar per termin bör passa perfekt in i mitt sista år på journalistprogrammet.

Tänk att avsluta sina studier med kreativt skrivande!
Ett läsår av teori, metod, C-uppsats och valbara kurser skulle nog till och med må bra av lite kreativt skrivande. Jag ser dock redan hur hämmad jag kommer vara över att tvingas vara kreativ. Hur gör man? Hur skriver man? Jag har definitivt glömt. Natalie Goldberg är en av dem som menar att man måste hålla igång skrivandet. Man måste träna, precis som en fotbollsspelare eller en sångerska måste träna för att inte tappa formen.

Jag har tränat dåligt. Men det där året i Gävle var obeskrivligt, så jag hoppas, hoppas, hoppas på C-kursen...

Kommentarer
Postat av: Angelica

Ja, Johanna, visst ska det bli kul!? Jag hoppas verkligen på c-kursen, ska bli otroligt roligt! Har också varit dålig på att träna på att skriva, men kanske kan det här sätta fart på mig. :)

Postat av: barajagjohanna

Angelica: Oerhört kul! Det låter som om att vi kan bli galet många gamla B-kursare som söker... Det blir inte bara roligt för det kreativa skrivandets skull, utan för att läsa alla igen och se alla igen (och en herrans massa nya människor).

2009-11-10 @ 20:42:11
URL: http://barajagjohanna.blogg.se/
Postat av: Mitra

efter att ha läst 3-5 romaner/vecka i ett halvårs tid nu så känns det som att det är dags att börja skriva igen också! c-kursen, here I come! ;)

2009-11-11 @ 00:09:29
Postat av: barajagjohanna

Mitra: Weee, kul att du också ska söka! Och jäklar vad avundsjuk jag är på att du hinner läsa så många romaner... Jag har precis läst en. Det tog drygt två veckor och är den första romanen jag läst under terminerna sedan jag började plugga till journalist...

2009-11-11 @ 13:26:32
URL: http://barajagjohanna.blogg.se/
Postat av: Tea

Hej! Råkade klicka mig in hit när jag satt och googlade efter kreativt skrivande. Jag älskar att skriva och såg precis att du går nån journalistlinje? Skulle jättegärna vilja veta vart samt vad du tycker om den! God jul på dig!

2009-12-23 @ 01:01:58
URL: http://livelove.blogg.se/
Postat av: barajagjohanna

Tea: Jag läser journalistprogrammet på Mittuniversitetet i Sundsvall och tycker att det är en oerhört bra utbildning. Jag har läst halva utbildningen nu och har lärt mig massor verkligen. Undrar du något mer är du välkommen att fråga. Lägg till mig på msn vettja. [email protected]

2009-12-23 @ 12:39:01
URL: http://barajagjohanna.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback