Att jobba på kundtjänst del 5

När någon skriver in ett mail till mig och säger "Hej, jag har inte tillgång till min PUK-kod just nu" har jag stor lust att bara svara "Okej, då vet jag".

När någon säger att den inte har tillgång till sin PUK-kod är det visserligen ganska lätt att räkna ut att jag borde skicka ut koden. Men egentligen kan det ju betyda ungefär att "jag har inte tillgång till min PUK-kod just nu, men jag ska leta efter den". För egentligen: hur ska jag kunna veta när du inte säger vad du vill? Den här formuleringen är ju en av de lättaste att tolka - vi har lärt oss att tolka kryptiska formuleringar också.

Något annat som kan göra en irriterad är folk som skriver in och inte ställer en fråga, utan verkar tycka att vi ska gissa vad vi ska hjälpa till med. "Mitt kort fungerar inte" är en klassiker. Hallåååå! Ni behöver skriva liiiite mer information om ni vill få snabb hjälp. VAD är det som inte fungerar? Att ringa, att skicka SMS, att ta emot samtal, att surfa, är helt kortet dött? Vad händer? Får du något felmeddelande? Blir det någon skillnad om du testar kortet i en annan telefon? Vill du ha hjälp, måste du liksom hjälpa till lite själv.

Att jobba på kundtjänst del 1
Att jobba på kundtjänst del 2
Att jobba på kundtjänst del 3
Att jobba på kundtjänst del 4

Kommentarer
Postat av: becka

Du får i alla fall en väldig massa roligt bloggmaterial av att jobba på kundtjänst:-)

Postat av: Linn

Jag skrattar åt din sista mening, men det ligger mycket i den oavsett vilken form eller storlek problemen har. Man måste hjälpa till lite själv, för att över huvud taget kunna bli hjälpt.
Huvudet på spiken (igen), Lundholm! ;)

2007-10-07 @ 14:49:18
URL: http://linnnn.blogg.se
Postat av: barajagjohanna

becka: Visserligen. :)


Linn: Du, det har du rätt i, det kan nog handla om vadsomhelst man vill ha hjälp med, egentligen.

2007-10-07 @ 14:53:37
URL: http://barajagjohanna.blogg.se
Postat av: Cliff Hanger

Jag klickade på alla länkarna. Kul läsning. :-)

2007-10-07 @ 17:03:58
URL: http://tankaromstortochsmatt.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback