Kräftor

32676-268I söndags åt jag hos mina föräldrar. Det var mamma, pappa, storebror och jag. De tre förstnämnda åt upp de stackarna ni kan se till vänster. Själv höll jag mig till varma mackor och kex med brieost, vilket var mycket mer aptitligt.

Pappa berättade att det var en hankräfta han åt, och min storebror lekte med en kräfta, lät den prata och ha sig. Mamma sa att hon varken tycker det är särskilt gott eller roligt att äta kräftor. Jag kunde inte annat än att skratta åt den märkliga måltiden.

Nu är jag ju jag vegetarian, så jag äter inte kräftor, men jag har faktiskt aldrig ätit skaldjur. När jag var liten älskade jag när vi åt kräftor hemma. Inte för kräftorna, utan för det runtomkring: det var hela familjen, vi fick läsk och mamma hade bakat vitt, mumsigt bröd. Kräftor, räkor och allt vad det heter, det har jag aldrig varit förtjust i. Inte minst för att de ser fruktansvärt oaptitliga ut. Eller är det någon som tycker att de röda djuren med svarta ögon och långa klor ser mumsiga ut? (Dessutom finns det väl inte särskilt mycket att äta på djuret?!)

Egentligen borde inte det här inlägget ligga under kategorin Ätbart, för enligt mig är det inte särskilt ätbart. Men vad tusan, tydligen äter ju folk kräftor, och kräfttider är det nu har jag hört. Jag ska till och med på kräftskiva om tre veckor. Undrar om det finns vegetariska kräftor, precis som det finns vegetariska korvar, hamburgare och köttbullar? Troligen inte.

Kommentarer
Postat av: Johan/sukha

Man kan göra god vegetarisk inlagd sill, men jag minns inte riktigt hur. men med qourn var det iallafall. kräftor vet jag inte nån som vågat sig på, men säkert går det på nåt sätt. Själva smaken går säkert att fixa, och då slipper man ju dessutom det bisarra utseendet :)

Postat av: barajagjohanna

Johan/sukha>> VEGETARISK SILL? Förklara för mig, hur går det till? Och nä, jag avstår "vegetariska kräftor", jag har aldrig gillat smaken av några skaldjur, så jag håller mig helst ifrån det...

2006-08-29 @ 08:03:28
URL: http://barajagjohanna.blogg.se
Postat av: Johan

haha alltså, jag minns inte. Men en midsommar för några år sen kom en kompis på idén och på nåt sätt lyckades han får qournbitarna att smaka sill. han gjorde alla de där varianterna som brukar finnas, senapssill osv. men om man inte gillar smaken finns det ju ingen vits att försöka, om man bara inte är väldigt nyfiken på att ta reda på om det verkligen går. :)
Det blev faktiskt gott

2006-08-29 @ 09:50:03
URL: http://ord-ord-ord.blogspot.com
Postat av: barajagjohanna

Johan>> Nej, är inte så förjust i smaken på kräftor, har aldrig gillat skaldjur, bläää. Intressant att få qournbitar att smaka sill... låter inte heller så lockande, tycker jag. :)

2006-08-29 @ 10:47:20
URL: http://barajagjohanna.blogg.se
Postat av: Cicci

Nej usch, det är verkligen vidrigt och sitta och titta in i någon ögonen samtidigt som man äter upp dens klo!

2006-08-29 @ 13:56:16
URL: http://ciccicicci.webblogg.se
Postat av: Camilla

Nej du Johanna. Kan inget annat än hålla med. Kräftorna på bilden ser inte goda ut. (Alldeles för färska) Levande saker. Puhu!

2006-08-29 @ 13:59:38
URL: http://millaaa.blogg.se
Postat av: barajagjohanna

Cicci>> Ja, det känns ju inte helt roligt faktiskt...

Camilla>> Jag tycker att kräftorna på bilden ser fina ut. Dock inte ett dugg aptitliga!

2006-08-29 @ 14:28:21
URL: http://barajagjohanna.blogg.se
Postat av: Linnnn

Jag håller _inte_ med! Fast, så är det ju för att jag älskar kräftor! (O säkert oxå för att jag vill kontra lite mot vad alla andra skrivit här. Heh.) Jag gillar verkligen att läsa dina inlägg, Johanna, för du lägger fram _dina_ åsikter på ett sånt bra sätt! Även om jag inte alltid delar dem alla, så tycker jag det är himla roligt att läsa vad du skriver. Det ger oss "meningslösa vardags-bloggare" tankeställare lite då o då. Keep up the good work!

2006-08-29 @ 15:12:53
URL: http://linnnn.blogg.se
Postat av: barajagjohanna

Linn>> Hm. Jag förstår inte, konsistensen är ju jätteäcklig... Kul att mina inlägg uppskattas. Jag... bara skriver... ju. :)

2006-08-29 @ 20:14:08
URL: http://barajagjohanna.blogg.se
Postat av: Debbie

Haha..nej, det finns nog inget vegitariskt alternativ där. Kräftor e goda, men jobbiga att äta. Räkor däremot, skulle nog inte kunna leva utan den smaken. Så sjukt gott. Speciellt på en macha med majönäs och sallad. Ujuj.. Tycker åtminstone att du måste prova, så du vet vad du missar! Sen om du inte tycker om det, då kan du ju skippa eventuell nyfikenhet ;)

2006-09-01 @ 08:36:55
URL: http://dendardebbie.blogg.se
Postat av: Debbie

Hahahaha! Shit vad jag måste vara trött! Stavar macka men ch! Jajja, du förstår säkert *skratta*

2006-09-01 @ 08:37:42
URL: http://dendardebbie.blogg.se
Postat av: barajagjohanna

Debbie>> Jag smakade när jag var liten, tyckte inte om det. I dagsläget vägrar jag smaka - jag är ju vegetarian. Skulle jag börja äta kött någon gång, skulle jag faktiskt inte vilja smaka igen heller. Klarar mig utan läskiga skaldjur... :) Tycker dock om att GÖRA räkmackor, de var mina favoriter när jag jobbade på café, haha.

2006-09-01 @ 08:39:36
URL: http://barajagjohanna.blogg.se
Postat av: Krokofanten

Jag måste nog instämma med Linnnn, jag älskar kräftor och räkor... Hummer...
Jag är inte vegetarian och delar inte era åsikter vilket inte hindrar mig från att förstå. Jag har ätit jättegod vegetariskmat men känner ingen som helst nödvändighet att utesluta kött och skaldjur från min "alimentation"
Men jag gillar din blogg ändå... Kram

2006-09-01 @ 18:46:00
URL: http://krokofantinfrance.blogspot.com/
Postat av: barajagjohanna

Krokofanten>> Vilken tur att du gillar min blogg trots att jag är vegetarian! Hihi.

2006-09-01 @ 18:50:06
URL: http://barajagjohanna.blogg.se
Postat av: Maria

Guud. Kräftorär det ABSOLUT godaste som finns. Du har verkligen missat något!!

2007-05-22 @ 14:23:41

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback