Lyxlunch: enorm pastsallad

32676-20732676-208

Det känns som rena rama lyxet att komma hem till föräldrarna en dag som denna. Jag är ledig och skulle hem till dem och lämna bilen som jag har lånat. Jag var extremt trött, så jag la mig på soffan.

»Pappa och jag tänkte äta pastasallad, vi har lite pasta med räkor kvar i kylen sen igår. Ska jag koka lite pasta till dig?« frågade mamma.

Mycket bra idé, tyckte jag. Och somnade utmattad på soffan. Jag väcktes sedan av att mamma sa att maten var klar. Även min storebror hade även kommit hem då. (Han och jag är nog familjens snyltare, kommer ofta hem till mamma och pappa och äter, speciellt nu på sommaren då det är extra trevligt att vistas på deras gård.) Jag kom till köket och får syn på ett bord uppdukat av all möjlig mat, så att man själv fick plocka det man ville ha. Pasta med osttärningar och majs är något av det godaste jag vet. Tillsammans med körsbärstomater, gurka, salta kex, brieost, färskost och massa annat kändes det verkligen som en lyxlunch. Storebror och jag åt läääänge...

Kommentarer
Postat av: Linnnn

Waaahh! Give me, give me! Jag som är fröken sallad herself (mellan mina livsnjutarperioder som jag numera väljer att kalla det i sommartider) kan lugnt säga att dina bilder fick det att vattnas i munnen på mig. :)

Postat av: Virvla

åh herregud! som manna från himlen...själv åt jag quesadillas för typ fjärde kvällen i rad...och ingen jävla lyx som guaca eller salsa att dippa i heller...

2006-07-20 @ 21:59:50
URL: http://virvla.se
Postat av: barajagjohanna

Linn>> Sallader är underbara. För min del är det ju bara pastasallad som gäller ungefär, räkor eller kyckling eller nåt sånt går ju inte. Det lär nog bli pastasallad i matlådan nästa vecka, jag fick mersmak.

Virvla>> Quesadillas är visserligen gott, men efter fjärde dagen i rad kanske man vill ha något annat...? Hehe. Mm, min mammas salladsbord var underbart.

2006-07-20 @ 22:04:16
URL: http://barajagjohanna.blogg.se
Postat av: Linnnn

Ahh, så du äter i princip "inget kött" alls, oavsett var det kommer ifrån? I did not know. Eller, vid närmare eftertanke så.. jo. Är bara så inne i "mitt" nu. No red meat. Men behöver kyckling, fisk, ägg o skaldjur. Vet inte vad jag är.. men mat-freak kommer jag nog alltid att vara, på gott o ont. ;P

2006-07-20 @ 22:15:23
URL: http://linnnn.blogg.se
Postat av: Therese

Åh det där såg verkligen gott ut. Själv var jag så lat idag att jag ringde en kines i närheten och fick mat hemkört. Fast det var gott. Nu sitter jag framför TVn och äter glass och känner mig jättemätt. En positiv grej med att jag flyttar till Uppsala är att jag kan snylta på mina föräldrars mat ;)

2006-07-20 @ 23:00:31
URL: http://utrikes.blogspot.com
Postat av: barajagjohanna

Linn>> Nä, jag är ju vegetarian. ;) D.v.s. inget kött.

Therese>> Mmm, asiatisk mat överhuvudtaget är underbart gott. Åh, vad heter kinarestaurangen i Uppsala som är så god... gaah, jag minns inte, men den ligger nästan intill Myrorna. Där har de ju underbar lunchbuffé. Och så friterad banan med glass itll efterrätt. Gud vad gott.

2006-07-21 @ 07:58:47
URL: http://barajagjohanna.blogg.se
Postat av: Therese

Jag vet vilket ställe du menar. Hette Sir Francis Drake när jag bodde i Uppsala och var ett ganska sunkigt ställe som serverade lövbiff och plankstek och sånt. Men nu är det Kinarestaurang fast jag har aldrig varit där , får väl gå dit och äta lunch någon gång.

2006-07-21 @ 12:37:36
URL: http://utrikes.blogspot.com
Postat av: K-dude

Jag såg en liten kille igår som fiskade krabbor med räkor.

För mig var det som att försöka locka till sig Freixenet genom att hälla ut Moet & Chandon på marken.

Krabborna kom, men alla dessa ljuvliga räkor blev söndertuggade.

Why? Whywhywhy?

2006-07-21 @ 13:35:47
URL: http://blogg.expressen.se/k-dude/
Postat av: barajagjohanna

Therese>> Restaurangen är himla bra nu i alla fall. Det är absolut värt ett besök. Underbara vårrullar och så en wok med grönsaker och nudlar och ägg och grejer, yammi!

K-dude>> Haha! Fiska krabbor MED RÄKOR? Ja, det var ju också ett sätt...

2006-07-21 @ 13:37:58
URL: http://barajagjohanna.blogg.se
Postat av: Cecilia

Det där såg verkligen gott ut! Jag som bara älskar pastasallad. En perfekt rätt nu på sommaren, kallt och fräscht.

2006-07-21 @ 14:39:21
URL: http://ceciliaaas.blogg.se
Postat av: Cocotte

Nu blev jag hungrig. Igen. Ser jättesmarrigt och somrigt ut.

2006-07-21 @ 18:35:12
URL: http://cocotte.blogg.se
Postat av: barajagjohanna

Cecilia>> Visst gör det. :)

Cocotte>> Hehe, sorry, eller nåt. ;)

2006-07-21 @ 21:42:16
URL: http://barajagjohanna.blogg.se
Postat av: MakeUpYourMind

Vilken underbar uppdukning. ge mig! Finns inget godare än så lätt mat nu till sommaren

2006-07-30 @ 15:47:36
URL: http://www.makeupyourmind.webblogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback