Inför ikväll

Ikväll är det dags för Melodifestivalen från Göteborg. Där var jag och tittade för två år sedan, när E-Type var där och brände loss. Riktig stämning. Det är nog där det har varit mest stämning av de gånger jag varit på Melodifestivalen (var ju även i Falun 2002 och Leksand 2006, I'm a veteran you know). Nu har jag hört bidragen som ska tävla ikväll och jag undrar var kvaliteten har gått och gömt sig...

Jag orkar inte kommentera varje bidrag, för det är så mycket skit. Trying to recall med totalt okända Marie Lindberg (som aldrig har stått på scenen) är jättefin, dock ingen schlager, utan "bara" en fin låt. Allt vi trodde på en gång med Lustans Lakejer lyckades vi få höra redan i bilen påväg hem från Leksand igår och det min bror sa var »men vad i helvete är det här?» och jag kunde inte sagt det bättre själv. Jag har haft stora förväntningar på The Arks The worrying kind eftersom jag gillar The Ark. Och visst, låten är okej, men den känns lite... jag vet inte, inte riktigt min smak.

Ska jag försöka mig på en gissning tror tror jag att Svante Thuresson och Anne-Lie Rydé går vidare, men inte för att de har en bra låt, för det har de inte, utan för sina namn. Jag hoppas dock att jag har fel. Trying to recall är min favoritlåt, men som sagt är det ingen schlager. Jag kan, med all rätt, bli både okoncentrerad och rastlös ikväll med tanke på det här sömnpillerstartfältet. Hoppas det rycker upp sig på scenen och Kristian Luuk har lite roliga skämt att dra...

Uppdatering 22:29 - Precis den utgången av kvällen som jag ville ha. The Ark och Marie Lindberg direkt till final. Helt rätt. Efter att ha sett The Arks bidrag på scenen tar jag tillbaka det jag sa om att det inte är en låt i min smak - för det är det. Ola Salo är grym. Och Marie Lindberg, verkligen jättekul att en okänd och oupptäckt artist äntligen får lyckas i i Melodifestivalen istället för alla gamla kändisar. Jättekul.


Kommentarer
Postat av: Cicci

Ja kvaliten är låg i år! Usch förra veckan var riktigt pinsamt. Speciellt den där gruppen som var helt okända och som kom sist! Tjejen som började sjunga sjöng i helt fel tonart fram till refrängen. Jag ryser av att bara tänka på det!!!

Postat av: Jeanette

Vi får hålla tummarna för att vi får fram ett bidrag till Helsingfors...

2007-02-10 @ 16:17:30
Postat av: barajagjohanna

Cicci: Ja, förra omgången var inte rolig och jag har inga högre förväntningar inför kvällen...

Jeanette: Något bidrag får vi väl fram, frågan är väl bara hur bra det är. Det är dags för Sverige att vinna Eurovision, så jag hoppas det finns bättre bidrag i kommande delfinaler.

2007-02-10 @ 18:03:16
URL: http://barajagjohanna.blogg.se
Postat av: Jeanette

Precis. Det var nog det jag menade när jag skrev. Ett värdigt bidrag man kan hejja fram. Som det ser ut nu så verkar det klent. Usch o tvi.

2007-02-10 @ 18:58:29
Postat av: Helene

Älskar Maries låt... Och nej det är ingen schlager, men nu är jue inte tävlingen en schlager festival heller utan en melodifestival... =)

2007-02-11 @ 01:41:35
Postat av: Bim

Visst var väl THE ARK och framförallt OLA SALO fantastiskt bra!? :-)

2007-02-11 @ 19:06:56
URL: http://bim.blogg.se
Postat av: barajagjohanna

Jeanette: Pja, jag skulle nästan kunna heja fram både Marie Lindberg och The Ark. Typ. Men jag hoppas på ännu starkare bidrag!

Helene: Visst är den fin!

Bim: Framförallt Ola Salo, ja. ;)

2007-02-11 @ 19:34:47
URL: http://barajagjohanna.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback