Inför imorgon

Melodifestivallåtarna presenteras alltså från och med i år på fredagen innan festivalen, klockan 21.04 i P4. Jag lyssnade ikväll, så nu har jag lite koll på låtarna inför morgondagens tävling. Vill du också ha koll kan du fortsätta läsa.

Money - Elin Lanto
»Det är ett showigt nummer», säger Elin till P4. Det är möjligt, säger jag, att numret kan bli showigt på scenen. Men det är en ganska trist låt, jag började tänka på annat ganska fort.

Anything But You - Andersson & Gibson
Simon and Garfunkel, beskriver Stefan Andersson låten, och så känns det direkt när den börjar. Tillsammans med Aleena Gibson låter det jättefint. Dessutom är låten otroligt vacker, faktiskt. Enligt mig den bästa i det här startfältet. Det blir spännande att se den på scen.

Samba sambero - Anna Book
Anna Book, bah, tråkigt, tänkte jag. Låten börjar dessutom som en tråkig, fartig töntschlager och det är ingen låt i min smak. Om man jämför med hela startfältet är dock låten... okej. Hoppas hon inte går vidare bara för att det är hon.

Clubbin - Addis Black Widow
Oj, vad är detta? Om jag säger såhär: den här låten går inte vidare.

Move - Andreas Lundstedt
Mina förväntningar är höga på snygg-Andreas! Låten är, som Andreas själv säger, lite medryckande, jag vill gärna börja dansa, det känns som en klubblåt. Men det är för lite bas och för mycket dataljud. Och var finns schlagern i låten?!

Jag tror på människan - Tommy Nilsson
Väldigt Tommy Nilsson. Men lite trist, lite för segt... »Ojojoj!» sa Carolina Norén när låten var slut. Betyder det att den var bra då, eller...? Jag blev trött.

Hypnotized - Sofia
Grekiska tongångar, vilket ju är trevligt. Men jag tycker inte att den här låten var så speciell heller. Den kan dock absolut rycka upp sig på scenen.

God Morgon - Uno & Irma
Jag gillar Uno Svenningsson och det här är... Uno Svenningsson. Men... det är lite trist.

Sammanfattning: Det är svårt att skapa sig en uppfattning efter att ha hört låten endast en gång, men det är därför det är så bra att lyssna på låtarna innan man får se dem på TV. Det här är inget starkt startfält. Jag saknar schlager.

Kommentarer
Postat av: Fred

Aha låter intressant! Jag har inte hört låtarna! Men jag har också skrivit om själva företeelsen! :-D

Postat av: barajagjohanna

Fred: Gå in på www.sr.se och P4, så kan du höra låtarna...

2007-02-03 @ 14:59:10
URL: http://barajagjohanna.blogg.se
Postat av: Therese

Har precis sett alla låtar men ännu inte vilka som gick vidare. Håller med om att det var ett svagt och ganska tråkigt startfält.

2007-02-03 @ 21:20:36
URL: http://utrikes.blogspot.com
Postat av: barajagjohanna

Therese: Så... även om det var ett svagt startfält, vad tyckte du?

2007-02-03 @ 22:22:19
URL: http://barajagjohanna.blogg.se
Postat av: Therese

Nja jag har ju inte sett några svenska tävligar på två år och i Spanien har man ingen deltävling. Eller ja ,förra året bestämde ett TV-bolag som äger rättigheterna vilka som skulle sjunga och vilken låt. Ett år gjorde man dokusåpa av det då en något rund tjej vade på låten och bantade i TV och lite till.

Ett alldeles eget och subjektivt omdöme från en som inte ärså schlagerintressera men absolut kan titta ibland , speciellt med barnen är att det kändes sämre igår än tidigare. Tyckte inte någon låt eller scenframträdande stack ut och underållningen kring och programledare och sånt var väl inte heller så imponerande. Annarsbrukar jag gilla Kristian Luuk men han kändes inte helt rätt här om jag ska vara ärlig.
Jag kommer säkert att titta någon mer lördag och hoppasdet tar sig.
Men som sagt det här är bara min något gnälliga åsikt och jag pratade i telefonen och tittade samtidigt ett tag och pratade med dottern. Kanske var jag för oengagead.

Så iallfall Amelie efteråt på andra kanalen ;)

2007-02-04 @ 09:42:48
URL: http://utrikes.blogspot.com
Postat av: barajagjohanna

Therese: Man måste ju faktiskt inte vara intresserad. Vi får väl se om du tittar något mer någon annan lördag. Nästa lördag och sista lördagen är jag väldigt nyfiken på med tanke på artisterna. Jag såg självklart lite av Amelie jag också, innan jag somnade.

2007-02-04 @ 10:02:42
URL: http://barajagjohanna.blogg.se
Postat av: becka

Tommy, Uno/Irma och Andersson/Gibson var mina klara favoriter. Elin Lanto gjorde sitt sämsta framträdande någonsin, men det tyckte uppenbarligen inte resten av tittarna.

2007-02-04 @ 11:29:04
URL: http://www.bollenarrund-becka.blogspot.com
Postat av: barajagjohanna

becka: Jag skrev ett argt blogginlägg direkt efter festivalen, men jag var så arg att jag raderade det. Jag tyckte att Andersson/Gibson var självklara direkt till final. Dessutom tyckte jag att Uno/Irma kunde få komma med direkt till finalen också. När sedan Tommy Nilsson gick direkt vidare blev jag sur, för jag tyckte inte om låten. Och att Anna Book knep den andra platsen, medan Andersson/Gibson inte ens gick vidare till andra chansen, ja, då blev jag så arg att jag svor och lämnade TV:n. Andra chansen tyckte jag att Anna Book och Andreas Lundstedt skulle få.

2007-02-04 @ 11:53:18
URL: http://barajagjohanna.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback