Vegansk snabbmat

32676-555McDonalds tog ju för ett bra tag sedan bort sin McGarden, som var den enda vegetariska måltiden hos dem. Den ersattes med vegetariska nuggets som inte heller finns längre. Båda två var ganska äckliga, så mig gjorde det inget att de togs bort.

Med tanke på hur de tidigare vegetariska alternativen på McDonalds har smakat, var mina förväntningar på nya McBean väldigt låga. Idag pallrade en kollega och jag oss till Donken och jag vågade mig på att prova denna nya, veganska, burgare.

Som namnet avslöjar är det bönor i den. Dessutom är det fullkornsbröd till - positivt. Men själva burgaren ser ganska grå ut.  McBean smakar okej, men jag kan inte påstå att jag är sugen på att köpa den igen. Den känns lite torr och stark. Men den går att äta. Det är ju bra att McDonalds erbjuder något för icke-köttätare, för (minst) ett vegetariskt (eller veganskt i det här fallet - jättebra) alternativ ska finnas.. Men jag föredrar Sibyllas underbara Green Meal, det finns ingen vegetarisk burgare som kan konkurrera med den.

Kommentarer
Postat av: Niklas (Fd Hans Ångest)

Tillåt mug citera dig angående vegetariska alternativ:

"Båda två var ganska äckliga, så mig gjorde det inget att de togs bort"

"burgaren ser ganska grå ut"

"Den känns lite torr"

"Men den går att äta"...

Högt ställda krav har du minsann inte...

2007-02-07 @ 19:56:36
Postat av: barajagjohanna

Niklas: HAHAHAHA... herregud vad jag skrattade högt nu. Såhär då: McBean är ingen burgare jag skulle rekommendera, men den går att äta. :)

Postat av: Niklas (Fd Hans Ångest)

Ja, den går att äta - tack vare att inkubationstiden är cirka ett dygn.

Men vänta du bara...

2007-02-07 @ 20:20:55
Postat av: Linn

Det skulle inte förvåna mig om jag håller med dig där, Johanna. Mer svårflörtad människa än mig får McDonalds ta att leta efter. De flesta andra storkedjor likaså. Är nästan så jag känner att jag "måste" prova en McBean nu (vad löjligt det låter.. tänker bara på fånet Mr Bean) bara för att se om jag tycker något sånär detsamma.

2007-02-08 @ 00:19:46
URL: http://linnnn.blogg.se
Postat av: barajagjohanna

Niklas: Haha. Jag mår bra idag med.

Linn: Jag gillar Donken för deras strips, faktiskt. Sladdriga, härliga strips. :) Seriöst alltså, haha, det finns inget bättre.

2007-02-08 @ 07:55:23
URL: http://barajagjohanna.blogg.se
Postat av: Bim

Ville bara skicka kopia på ett inlägg som jag skrev för ett tag sedan:

"Sen så var vi på McDonalds och köpte med oss mat hem, för jag ville testa den nya vegetariska burgaren, McBean, som lanserades i går. Jag kan ju då säga att den faktiskt var jättegod! Oväntat stark var den, men absolut inte för stark. Perfekt i min smak, och jag tror nog att den även kan locka kunder som inte är vegetarianer eller veganer. Relativt nyttig är den också, med fullkornsbröd och mycket fibrer. Kanske något högt kaloriantal i min smak, (412 kcal), men ändå ett bra alternativ till McFish (350 kcal), och Couscoussallad utan kyckling (313 kcal), som är det som man som vegetarian kan äta på McDonalds."

2007-02-08 @ 19:42:25
URL: http://bim.blogg.se
Postat av: barajagjohanna

Bim: Kul att du gillade den, har hört fler som tycker den var god! Jag kommer nog att köpa den igen om jag äter på donken eftersom jag inte har några andra alternativ och det gick ju faktiskt ner... (höga krav? haha)

2007-02-08 @ 21:31:16
URL: http://barajagjohanna.blogg.se
Postat av: Anonym

Jag blev faktiskt lite besviken på den när jag provade. Jag tror inte att jag kommer att äta den igen. Både Burger King och Max har godare veg.burgare oh Sibylla har jag inte provat än.
Nej jag tyckte att McBean var ganska tråkig även om den var fullt ätbar. Så måste jag äta på McDonald kanske men jag tror jag ska undvika det stället

2007-02-08 @ 21:55:12
Postat av: Therese

Ursäkta , jag var för snabb men det var jag som tyckte att McBean var tråkig och ska undvika Donken

2007-02-08 @ 21:56:03
URL: http://utrikes.blogspot.com
Postat av: barajagjohanna

Therese: Du MÅSTE prova Sibyllas Green Meal. Är det något jag kan sukta efter ibland så är det verkligen den. Den är helt underbar. Jag har dock varit med om, både i Enköping och Leksand, att de inte haft den Green Meal som är gjord av soja, utan vanlig "grönsaksburgare" och då är det INTE samma sak. Se till att få den med soja... Uppsalas Sibylla brukar ha rätt burgare. Heeeelt underbar...

2007-02-09 @ 07:33:01
URL: http://barajagjohanna.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback