På krigsstigen

Det finns alldeles för mycket dålig journalistik. Jag avskyr när jag ser en artikel som ska vara objektiv, men är så tydligt vinklad att vem som helst kan upptäcka det, även någon som inte råkar ha läst journalistik. Jag är pissed off och nu har journalist + ansvarig utgivare fått ett långt mail från mig, förhoppningsvis sakligt och inte alltför upprört. Bara så ni vet.


Kommentarer
Postat av: Therese

Jag håller helt med dig. Då tycker jag det är bättre att journalisten deklarerar att han/hon inte är objektiv och sen vinklar hur mycket hon/han vill än att låtsas vara objektiv när man inte är det. I Spanien är det mycket vanligt att journalisterna är öppet höger eller vänster och skriver sina artiklar med utgångspunkt från det. På något sätt blir det då lättare att bilda sig en egen uppfattning även om man tycke precis tvärtom som journalisten. I Sverige ska alla vara objektiva men det är dom ju verkligen inte. Brukar reta mig också

Postat av: Niklas (fd Hans Ångest)

Visa artikeln.

2007-09-06 @ 17:40:23
Postat av: barajagjohanna

Therese: Som nyhetsjournalist SKA man ju vara objektiv. Sen att det är skitsvårt är ju en sak för sig, men man SKA ge två sidor av en händelse, båda parter ska få komma till tals och man ska inte lägga några värderande ord i texten. I det fallet jag pratar om handlar texten om en persons agerande där personen visserligen får komma till tals, men där hela artikeln ändå är riktat MOT personen utan egentliga källor eller en redogörelse för vad som har hänt.


Niklas: Nej, jag har verkligen ingen lust att visa den...

2007-09-06 @ 17:53:41
URL: http://barajagjohanna.blogg.se
Postat av: Anonym

du MÅSTE ju länka till artikeln!

2007-09-06 @ 18:11:45
URL: http://punaniii.blogspot.com
Postat av: Therese

Visst SKA man vara objektiv som nyhetsjournalist men jag tycker alltför ofta att journalister är partiska. Då tycker jag det är bättre att öppet deklarera att man är det och var man står i en visst fråga istället för att låtsas vara objektiv.
I Sverige är det helt okey att ledaren i en tidning inte är objektiv så egentligen tycker jag artiklarna också skulle kunna subjektiva bara det är tydligt var journalisten står. Som jag påpekade förut är det vanligt i Spanien att både ledare och nyhetsartiklar är vinklade beroende på tidningens politiska färg
Blir också lite nyfiken på artikeln.

2007-09-06 @ 18:40:41
URL: http://iutlandet.blogspot.com
Postat av: barajagjohanna

Therese: Nej, objektivitet är svårt och det är nog inte många artiklar egentligen som är helt ojektiva. Jag håller med dig om att man om man inte är objektiv, ska vara öppen med det. Men det funkar ju inte riktigt med nyhetsjournalistik, dock. Artiklar/texter som är subjektiva är bara roliga - men då ska det vara en typ av artikel som får vara det också.

2007-09-06 @ 23:05:53
URL: http://barajagjohanna.blogg.se
Postat av: Anonym

Haha, bara ett par veckor sedan jag själv gav mig i kast med att gaffla på en journalist på samma tidning, av samma anledning! :D

2007-09-07 @ 14:51:01
Postat av: Niklas (fd Hans Ångest)

Hörrudu! Du förstår väl att man blir nyfiken. Länka till artikeln. Jag gissar att den gar med ishockeyspelare att göra?

2007-09-07 @ 16:26:39
Postat av: barajagjohanna

anonym: Skulle vara intressant att veta vilken journalist det var...


Niklas: Ja, jag förstår att man blir nyfiken och jag inser att jag genom att inte vilja säga B, aldrig borde sagt A. Men det är å andra sidan ganska roligt när ni är lite nyfikna. ;) Din gissning var bra, men fel.

2007-09-07 @ 16:30:07
URL: http://barajagjohanna.blogg.se
Postat av: niklas (fd Hans Ångest)

Kom igen nu. Länka!

2007-09-07 @ 17:26:04

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback