Den fettfria kladdkakan

Det har tjatats. Folk vill ha receptet. Så, varsågoda! Här är receptet på kladdkakan som har allt utom kalorier (fråga mig inte hur det går ihop, men det står så i receptet).

Du behöver
3 ägg
2½ dl socker
1 dl vetemjöl
½ tsk bakpulver
½ dl kakao
2 tsk vaniljsocker
2 krm salt
250 g kesella
lätt rivet skal av en lime (gör inte samma misstag som jag återupprepar; att ta mer än en lime)

Gör så här
1. Vispa ägg och socker pösigt.
2. Blanda mjöl, bakpulver, kakao, vaniljsocker och salt och vänd ner det i äggsmeten.
3. Tillsätt kesella och limeskal.
4. Häll i smeten i en form (smord och bröad med kokosflingor blir gott).
5. Grädda i 200 grader i 20-25 min. Kakan ska vara lite kladdig.
6. Låt svalna. Pudra florsocker över och garnera med limeskivor.

Kommentarer
Postat av: Veronika

Haha. Bara genom att kasta ett öga på receptet kan jag säga att det är en hel del kalorier i den. Falsk markandsföring. :)

Nej, men ett standardknep är ju att byta ut margarin mot kesella. Har sett ett recept på chokladbollar med kesella. Det ska jag prova någon dag.

Postat av: Veronika

Var tvungen att kolla. Kakan innehåller 1682 kalorier.

2008-11-03 @ 16:30:51
URL: http://sagoslott.wordpress.com
Postat av: barajagjohanna

Veronika: Ja, den har ju socker liksom... och vaniljsocker och kakao lär ju inte heller vara kalorifritt. Well, jag äter den inte för att den är fettsnål - sånt skiter jag i. Men det är kul med en annorlunda kladdkaka. Chokladbollar med kesella? Det låter ju som att det lär bli en märklig konsistens!? Hur många kalorier är det i en vanlig kladdkaka förresten?

2008-11-03 @ 16:38:05
URL: http://barajagjohanna.blogg.se/
Postat av: jag

vafan man behöver lite fett för att må bra!!:)

2008-11-03 @ 18:22:46
Postat av: Veronika

Min favvo-kladdkaka (recept från Coop) innehåller 2236 kalorier.

2008-11-03 @ 18:37:42
URL: http://sagoslott.wordpress.com
Postat av: barajagjohanna

jag: Jag äter (och gör) inte fettfri kladdkaka för att jag är rädd för fett, utan för att det är trevligt med variation.



Veronika: Okej, intressant, intressant. :)

2008-11-03 @ 19:18:52
URL: http://barajagjohanna.blogg.se/
Postat av: mitra

åh äntligen! tack för receptet, ska jag prova någon dag! :)

2008-11-03 @ 20:01:20
URL: http://www.nogg.se/mitra
Postat av: Sofia

Åh härligt,tack för att du delade med dig. Men vad är Kesella egentligen?? Finns inte i UK.

2008-11-03 @ 22:31:52
URL: http://missionsparkle.blogspot.com
Postat av: Therese

Den ser väldigt god ut och jag är definitivt sugen på att testa den. Fast utan kalorier men med socker tror jag inte på. Fast hur som helst , säkert god oavsett hur mycket kalorier.

2008-11-04 @ 03:09:28
URL: http://iutlandet.blogspot.com
Postat av: barajagjohanna

mitra: Do it!



Sofia: Från Arlas hemsida eftersom jag inte kunde svara på vad Kesella egentligen är: KESELLA ® är Arlas varumärke för kvarg. Kvarg är en typ av färskost som ofta används i matlagning på kontinenten. Kesella är en slät färskost. Den görs av skummjölk som ystas med mjölksyrakultur och löpe till en slät ostmassa som smaksätts med grädde. Den har en fylligare och rundare smak än KESELLA® lätt och har därför ett bredare användningsområde. Fungerar bra i varma rätter som tillagas i ugn. Går ej att koka.



Therese: Den är god. Annorlunda. Gör inte mitt misstag med för mycket limeskal bara (jag inbillar mig nästan alltid att det funkar med två lime eftersom lime är så gott, men... det blir inte bra).

2008-11-04 @ 03:39:32
URL: http://barajagjohanna.blogg.se/
Postat av: lego

tack så mycket! ;)

2008-11-05 @ 11:48:46
URL: http://blog.jorego.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback