Tentamen i språkriktighet 10.15-15

»De stora författarna har aldrig varit skapade för att lyda grammatikernas lagar utan för att ställa upp sina egna...»

Paul Claudel


Amen. Men detta hjälper ju föga när man har tenta i språkriktighet. Jag tror att det här blir ganska svårt, faktiskt. För övrigt har jag världens sunkigaste matlåda idag. I brist på bra minne gjorde jag ingen dubbel middag igår, och fick kasta ihop en snabb matlåda vid midnatt. Det blir nudlar och falafel till lunch. När började det passa ihop, liksom?

Kommentarer
Postat av: Veronika

Stora författare är en sak. Nyhetsjournalister är något helt annat. De bara ska följa reglerna. Vill de hitta på egna får de skriva en roman eller dikt eller något. Dessutom anser jag att man bör kunna reglerna innan man bryter mot dem.

För övrigt borde tentor i språkriktighet tamigtusan ingå på lärarprogrammet också. Vi är kassa på att skriva, också vi svensklärare. Så det så!

Nåja, nu har jag gnällt färdigt. Hoppas tentan går bra. :)

Postat av: barajagjohanna

Veronika: Språkriktighet borde vara ännu mer självklart i (svensk)lärarprogrammet än journalistprogrammet. Men jag tycker att det är bra att vi har det också. Och självklart ska man skriva korrekt när man är journalist. Jag älskar att bryta mot regler och skriva ofullständiga meningar, skriva ihop när man inte ska skriva ihop och sådant - men det är ju självklart att jag inte gör sådant när jag skriver en journalistisk text. I prosa och i bloggformat gör jag precis som jag vill. Tentan gick bra för övrigt. Tur för mig va. ;P

2008-11-06 @ 14:44:02
URL: http://barajagjohanna.blogg.se/
Postat av: Veronika

Man får ju jämföra intagningspoängen till journalist- och lärarprogrammet. Tyvärr är det ju inte de vassasta knivarna i lådan som blir lärare. Säger en av knivarna. :)

2008-11-06 @ 15:31:04
URL: http://sagoslott.wordpress.com
Postat av: barajagjohanna

Veronika: Det är väl sant. Därav borde knivarna slipas lite, kanske.

2008-11-06 @ 15:37:44
URL: http://barajagjohanna.blogg.se/
Postat av: Minna

Men åh...vad roligt det låter ändå! :O

2008-11-07 @ 17:40:14
URL: http://alotlikeme.org

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback