Expertkommentatorns schlagertips


Delfinalerna i Melodifestivalen har inte varit alltför svåra att tippa. Jag måste få säga att jag har gjort det ganska bra. Men jag ångrar att jag utlovat ett tips inför finalen, för det här är jättesvårt.

Det enda jag känner mig ganska säker på är att Emilia inte funkar ikväll. (Inte Sofia heller, skulle jag vilja säga, även om jag är rädd för att svenskarna har lite dålig smak.) Annars kan det gå precis hur som helst. Caroline af Ugglas skulle kunna skrälla för tredje gången, men å andra sidan verkar det vara lika många som hatar henne, som älskar henne. Ett är i alla fall säkert, och det är att jag jublar om hon vinner. Inte för att jag tycker att hon har vinnarlåten, utan för att jag gillar henne och skulle skratta åt alla som skulle bli så irriterade över det.

Så, vilken låt är vinnarlåten? Inte en aning, för det är som vanligt ett oerhört starkt startfält i finalen. Måns och E.M.D borde gå bra med tanke på alla flickröster. Dessutom är faktiskt båda låtarna bra. Sedan har vi Agnes, som jag personligen tycker är tråkig, men som säkert Idolpubliken kan tänkas rösta på. H.E.A.T skulle kunna gå jättebra, för att folk som gillar rock röstar på den enda låten som tilltalar dem. Men är det tillräckligt bra? Jag är osäker. Sarah Dawn Finers låt blir bättre ju mer man hör den, men jag tycker inte att det räcker för en vinst, som vanligt. Samma sak gäller Molly Sandén och Malena Ernman, även om den sistnämnda mycket väl skulle kunna placera sig bra med tanke på att låten sticker ut från allt annat. Alcazar brukar vara min personliga favorit, för jag älskar deras discodunk. De har kläderna och de har movesen. Men det kommer som vanligt inte räcka till en vinst.

Så, hur sammanfattar vi det här? Att det är lite för många likriktade tjejer i singular i finalen, typ?
Annars har jag ingen sammanfattning. May the best (wo)man win.

Kommentarer
Postat av: Pierre

Men hallå, Malena är ju hur het som helst för vinst! :-D

Postat av: barajagjohanna

Pierre: Absolut, hon var en av favoriterna. Och jag är hemskt glad att hon vann. Gladast för att hon och Ugglas kom före flickfavoriterna EMD och Måns.

2009-03-14 @ 22:33:20
URL: http://barajagjohanna.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback