Tankar på julaftonskvällen, 19:00

Det var absolut helt okej att jobba idag. Jag var där 07.20. Sussi och jag fick julmat (Sussi fick allt kött av mig och jag fick all potatis och äggvitor av henne, haha!) och vi har massor av julmust, choklad och mandariner över hela julen. Så visst kommer vi att överleva! Eller, jag känner snarare att jag kommer att rulla hem på annandag jul. Men det var gulligt att de hade fixat lite åt oss. En julklapp fick vi också. Inte skadar det att jobba jul inte.

Julafton. Vi "firar" bara vi sex i familjen, och då undrar jag... varför klä upp sig? Lite fånigt egentligen. Det är ju inte direkt så att min familj aldrig har sett mig i mjukisbrallor och med fett hår tidigare. Nåväl.

Jag åker och hämtar Josefin efter jobbet, hon är juligt rödklädd medan jag är osminkad och allmänt ostylad. Hemma hos mamma och pappa har mamma skor inomhus (uppklädd-varning) och pappa, Fredrik och Patrick bär vita skjortor. Pappa och Patrick har till och med slips och grejer. Eh. Vem klär vi upp oss för? Jag kände dock att jag inte ville vara värsta ostylad i det där sällskapet, så jag drog på mig nån roligare tröja, nåt smycke och sminkade mig lite. Och så var det julafton. Jaha. Alla ska äta sig proppmätta av julmaten. Varför? undrar jag igen. Fredrik och Patricks svar blev för att det är blandningen av all mat som är grejen, man måste passa på, för den blandningen får man bara en gång om året, säger de. Jaså, är det inte samma mat på påsken? undrar jag då. Men visst är det trevligt att samlas hela familjen en dag sådär, det händer ju inte så ofta. Just nu känner jag mig dock nästan lite illa till mods, jag känner mig äckligt bortskämd. Här får jag massa fina presenter medan människor över världen inte har nånstans att bo. Jag kan inte låta bli att tänka på det. Nu när allt flyter på så fint för mig (jag har till och med blivit berättigad alfakassa och ännu bättre: jag har till och med fått ut pengar från dem, hör och häpna!) är jag verkligen jätteglad, även om jag inte kan låta bli att undra när första nergången kommer... för när allt är så bra, så borde det ju vända förr eller senare...

God överskattad jul på er.

ps. freddan och jag fick varsin biljett till winnerbäcks konsert i leksand i augusti. bara så ni vet så var det de första biljetterna som såldes! haha. status! ds.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback