Linda Skugge och hennes pubbeungar

Vad har hänt med Linda Skugge? Jag som tyckte att hon var så bra. Jag gillar alla böcker jag har med henne - Det här är inte en bok, Saker under huden, Akta er killar här kommer gud och hon är jävligt förbannad och för att inte tala om Fittstim (fast den är det ju många skribenter i). Jag trodde liksom att hon var bra. Förr rosade jag henne, men numera blir jag nästan alltid lite irriterad när jag läser hennes blogg eller krönikor. Hon har blivit så... (eller har hon alltid varit?) gammalmodig!

Jag vill citera henne:

Man blir alltid på lika gott humör när man hör pubbeungar uttala sig. Nu är det ungarna i Falkenberg som prompt ska ha keps på sig och visa trosorna. Men varför får man aldrig ett enda vettigt svar. Maila mig, VARFÖR ska ni ha keps på er inne? Fryser ni? Vill ni dölja dåligt hår? Vill ni dölja finnar?

(Varför skriver hon alltid "pubbeungar"? Det låter nedvärderande.)

Själv har jag aldrig riktigt förstått grejen med att INTE få ha keps och andra huvudbonader inomhus. Det handlar inte om att man fryser. Det handlar definitivt inte om att dölja finnar, för hur många människor har finnar på huvudet? Att ha hårband, sjal eller keps på huvudet för min egen del innebär för det mesta att dölja fett hår, ja. För de flesta som använder det är det en stil. Jag förstår inte. VARFÖR ska man INTE få ha keps på sig inomhus?

Kommentarer
Postat av: sofiemadelene

Jag håller med förut var hpn jätte bra, nu gnäller hon bara på allt och alla. Speciellt på ungdomar som hon jämt ville hjälpa och sånt tidigare nu trycker hon bara ner dem..

Postat av: barajagjohanna

sofiemadelene>> Ja, eller hur. Jag blir lite förvånad. Hon verkar nästan lite bitter. Hrm.

2006-04-09 @ 17:08:24
URL: http://barajagjohanna.blogg.se
Postat av: Mimmi

Min teori är att hon alltid varit såhär egentligen, men att det inte framgick förrän hon fick en blogg där hon kan skriva precis vad som helst. På den tiden då hon "bara" skrev krönikor hade nog redaktören lättare att lägga in sitt veto mot en massa blaj. Bloggens baksida!

2006-04-17 @ 12:42:16
URL: http://bigmouth.se
Postat av: barajagjohanna

Mimmi>> Kanske, vem vet, det låter som om din teori skulle kunna stämma. Frågan är bara då vilket pucko till redaktör de har på Expressen eftersom hennes krönikor kommer med. ;) Fast vi har ju visserligen yttrandefrihet i Sverige och alla tycker vi olika... blabla.

2006-04-17 @ 13:04:29
URL: http://barajagjohanna.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback