Spänd av förväntan inför premiären...

Tidigare idag när jag tittade på Le Fabuleux Destin d'Amelie Poulain (även kallad Amelie från Montmartre, en av mina absoluta favoritfilmer som jag gärna ser vissa scener om och om igen och övar franskan genom att ta bort texten) kom jag att tänka på att filmatiseringen av Da Vinci koden har världspremiär den 19 maj - snart med andra ord! Audrey Tautou som spelar Amelie, kommer ju att spela Sophie Neveu i Da Vinci koden.

Åh, vad jag direkt ska springa och se den filmen.

Audrey Tautou är en underbar skådespelerska (och titta bara söt hon är!), Da Vinci koden är en helt fantastiskt klockren bok och så utspelar sig ju boken/filmen i Paris! Åh, vad roligt att se det. Jag tycker dock att Tom Hanks, som spelar Robert Langdon, inte riktigt gör sig för rollen... Fast det kanske han gör, vad vet jag, jag har ju inte sett det än. Det känns visserligen konstigt överhuvudtaget att karaktärerna i boken får kända ansikten (munken Silas spelas t.ex. av Paul Bettany). Audrey Tautou är faktiskt den enda jag tyckte kändes självklar. Dagarna räknas ner till den 19 maj och jag är mycket förväntansfull...

Kommentarer
Postat av: Therese

Amelie är min absoluta favoritfilm. Jag tröttnar aldrig på den. Brukar också ta bort texten och öva franskan. Såg den senast igår och Audrey Tautou är hur söt och charmig som helst. Så jag kommer säkert att gå på Da Vinci koden även om jag tyckte boken var riktigt dålig. Men Audrey och fina Parismiljöer på bio vill jag inte missa!

Postat av: barajagjohanna

Therese>> Jag tröttnar inte heller, det går liksom inte. Den är verkligen speciell. Men oj, tycker du att Da Vinci koden var dålig? Det var det värsta har jag har hört, hur kan man tycka det? :)

2006-04-24 @ 17:36:23
URL: http://barajagjohanna.blogg.se
Postat av: Therese

Jag vet att Da Vinci koden är populär och "alla" gillar den. Jag hade väldigt höga förväntningar när jag läste den. Främst tyckte jag att språket var så dåligt som skrivet av en 10 åring (på sin höjd) och jag läste den på orginalspråk. Sen tyckte jag att handlingen var rätt förutsägbar och karaktärerna i flera fall ganska fåniga. Men som sagt jag lär nog se den för Parismiljöer och Tautou. Sen har jag en känsla av att den faktiskt kan bli bättre som film än bok. Vilket är ovanligt. Men då slipper man reta sig på dåligt språk och karaktärer som kanske känns fåniga i boken men gör sig bättre på film.

Men Le Fabuleux Destin d'Amelie Poulain tröttnar jag aldrig på. har sett den hur många gånger som helst och kommer att se den hur många gånger som helst i framtiden

2006-04-24 @ 17:46:06
URL: http://utrikes.blogspot.com
Postat av: barajagjohanna

Therese>> Att ha höga förväntningar kan vara farligt. :) Jag vet inte hur det kommer sig, men mina förväntningar är alltid väldigt och det är bra. Jag tycker inte alls att Dan Brown har skrivit dåligt, språket är bra (nu är det visserligen någon som har översatt boken till svenska). Bättre som film, hrm, svårt det där, men jag tror säkert att filmen blir bra. Särskilt eftersom de gett Audrey rollen som Sophie Neveu. :)

2006-04-24 @ 19:39:16
URL: http://barajagjohanna.blogg.se
Postat av: lameilleuse

Gillar du Audrey Tatou kan jag rekommendera filmen "A la folie... pas du tout" eller "Vansinnigt förälskad" som den heter på svenska. Otroligt bra!

2006-04-24 @ 20:02:26
Postat av: barajagjohanna

lameilleuse>> Jag SKA se den, det har inte blivit av! Tack för påminnelsen. :)

2006-04-24 @ 20:34:46
URL: http://barajagjohanna.blogg.se
Postat av: Ulrika

Har du sett En långvarig förlovning? fantastisk film av Jeunet med Audrey tatou i huvudrollen:)

2006-04-24 @ 20:51:39
URL: http://alskadebeijing.blogspot.com
Postat av: Therese

Fast varken Vansinningt förälskad eller En långvarig förlovning är lika bra som Amelie. Men sevärda är dom.

2006-04-24 @ 21:00:21
URL: http://utrikes.blogspot.com
Postat av: barajagjohanna

Ulrika>> Har ju tyvärr inte sett den heller, men jag ska. Jeunet är en jäkligt skicklig regissör... Delikatessen som han gjort, t.ex, himla bra!

Therese>> Jag tror dig. ;) Inget går upp mot Amelie.

2006-04-24 @ 23:03:53
URL: http://barajagjohanna.blogg.se
Postat av: Therese

Förresten kan jag nämna den sevärda men otäcka Dirty Pretty Things med Audey Tautou i huvudrollen. Handlar om illegala invandrare i London och är ganska otäck , Tautou spelar illegal turkisk invandrare.

2006-04-24 @ 23:36:42
URL: http://utrikes.blogspot.com
Postat av: barajagjohanna

Therese>> Oj, jag märker att jag måste ha en Audrey Tautou-kväll. Det är tre filmer jag måste se alltså.

2006-04-25 @ 21:23:17
URL: http://barajagjohanna.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback