De senaste dagarna

Då rann det över: När Anna och Vicki sa ”men kan du inte följa med då?!”

Antal timmar med beslutsångestsnack i telefon med Ida: 3-4

Sämsta dagen i beslutsångestsynpunkt: Lördag, lördag, lördag...

Den bästa ledande frågan: ”Men tror du att du någon gång kommer att vara säker på vad som är rätt?” (pappa, och svaret är ju givet)

Antal bryta-ihop-totalt-stunder: 1

Mest välbehövliga: Fest hos Vicki

Antal idésvängningar: 7

Bästa kommentaren: Anna som ringer på måndagen och säger ”jag har bestämt mig! Du ska följa med!”

Antal blivande Falustudenter som jag gjort besviken och satt utan bostad: 1

Låt: Dom band som binder mig (Lisa Ekdahl) och Tvivel (Lars Winnerbäck)

Genomsnittlig sömn per natt: Omkring 5 timmar

Antal gånger jag fått frågan ”har du bestämt dig?” alternativt ”vet du hur du vill göra?”: Har inte orkat räkna

Antal körda mil: 46

Den jobbigaste insikten: Ingen kan bestämma åt mig

Behov: Sömn och en aha-allt-faller-på-plats-upplevelse


Kanske förstår ni varför jag inte har bloggat så mycket de senaste dagarna. Jag har för mycket i huvudet helt enkelt. Jag har ett läsår bokat i Angers, samt en t/r-biljett till Bangkok. Det återstår att se om det blir något av det eller något helt annat. Inget annat än mina tankar om hösten finns i min hjärna och därmed blir det svårt att skriva roliga blogginlägg. Det är lika bra att jag låter bli tills jag är mindre tjatig och velig, klar i knoppen och på bra humör igen. Förhoppningsvis snart. Nu ska jag försöka att inte tänka så mycket, utan att känna efter. Jag ska känna efter och vill helst inte att folk ska tycka så mycket... tack och hej, jag återkommer.


Kommentarer
Postat av: K-dude

Jag vet att du inte behöver några råd, men jag kan berätta hur jag brukar göra i jobbsituationer (jag utbildar chefer och medarbetare i personligt ledarskap och motivation).

När en klient sitter och brottas med två alternativ, där båda är positiva, brukar jag be dem numrera dem som alternativ ett och två. Då ser de förvirrade ut, men säger "ok, alternativ ett är att jag tar jobbet i Tyskland. Alternativ två är att jag tar erbjudandet från konkurrenten i USA".

Sen frågar jag om något känns bättre än det andra, och oftast brukar de då säga att nej - de vill båda sakerna lika mycket. Då tar jag upp ett mynt, säger åt dem att de lika gärna kan låta ett mynt bestämma. Singla slant. Men de måste lova att följa beslutet.

Antingen leder detta fram till fler argument för och mot de olika alternativen, eller så är de så mentalt slutkörda av att välja att de ger upp och säger: Kör till - jag singlar slant om det.

Alternativ 1 - krona.
Alternativ 2 - klave.
Jag singlar slanten åt dem, håller upp myntet, och säger ex. "krona - du flyttar till Tyskland!" Samtidigt tittar jag jättenoga på deras hållning, hur ögonen rör sig, hur mungiporna rör sig... och sen går jag igång - samtidigt som jag observerar dem - och pratar intensivt och ivrigt om detaljer kring Tysklandsbeslutet ett par minuter. Jag nämner flera gånger att det är bra att ha fattat beslutet, att skära bort andra alternativet, att nu kunna gå framåt med Tyskland.

Sen frågar jag, efter en konstpaus på ca 10-15 sek.
- Blev du mest lättad när det blev Krona, eller blev du mest besviken?

Ofta har jag sett svaret i deras ansikte när jag talat om det alternativ myntet gav. Grejen är att ens undermedvetna ibland inte talar förrän det är "försent", så jag måste ha fått dem att "lova" att följa myntet.

Sen säger jag åt dem att skita i myntets åsikter, och istället följa sin intuition. Om de kände större besvikelse än lättnad när jag beskrev myntets beslut - byt då. Annars följ myntets råd.

Det är ett busenkelt system som jag även använt för att hjälpa systrar bestämma sig för att dumpa/behålla pojkvänner ;-)

Kruxet är att det inte funkar lika bra om man vet hur det går till. Då låter man inte det undermedvetna få sig en liten chock att beslutet är fattat.

Postat av: barajagjohanna

K-dude>> Wow, du har slagit nadia i rekordet om långa inlägg. ;)

Men tack, för du tyckte inget utan bara gav råd, det tycker jag är lite bättre för tillfället. Vad synd att jag kan knepet nu, för det där hade nog varit bra att göra på mig. Undrar om det fungerar ändå... har jag inte kommit fram till något ska jag väl... eh... testa... det kanske om några dagar. Smart sak annars.

2006-08-01 @ 10:35:33
URL: http://barajagjohanna.blogg.se
Postat av: barajagjohanna

K-dude>> Förresten, jag skulle kommentera på din blogg, men det var ju lite svårt om man inte var inloggad/medlem. Rackarns!

2006-08-01 @ 11:37:05
URL: http://barajagjohanna.blogg.se
Postat av: Therese

Oj känner igen mig ... börjar tveka om Sverigflytten nu , ska flytta men funderar på att skjuta på det , kanske till efter nyår eller nåt. Men jag vet inte , fram och tillbaka verkligen. Åker ju till Sverige 17 augusti och har ingen returbiljett , får se hur det känns , kanske har jag ett toppenboende på gång i höst eller vinter , verkligt drömställe och när det blir ledigt flyttar jag definitivt

2006-08-01 @ 11:47:26
URL: http://utrikes.blogspot.com
Postat av: Cicci

Lycka till!!

2006-08-01 @ 13:26:17
URL: http://ciccicicci.webblogg.se
Postat av: barajagjohanna

Therese>> Ett drömställe i Sverige alltså? Nu blir jag ju jättenyfiken! Du kan ju ta ett tillfälligt boende under tiden då, eller åka tillbaka till Madrid eller något annat ställe ett halvår innan du får drömboendet! Fast att åka till ett annat ställe blir väl kanske omständigt med barnens skola förstår jag.

Cicci>> Tack... :)

2006-08-01 @ 17:57:34
URL: http://barajagjohanna.blogg.se
Postat av: Nadia

Förstår att det är jobbigt att inte kännna sig säker på vad man vill men lite spännande är det väl? För du har ju nu två ganska trevliga alternativ att välja mellan. Roligt inlägg föresten!

2006-08-01 @ 19:20:35
Postat av: Therese

Drömstället är hos två kompisar som hyr en prästgård av svenska kyrkan inte långt från Drottningholm , alltså på landet men väldigt nära Stockholm. Dom har ena våningen och inneboende på övervångingen som är en 5 a , vi skulle bara dela kök , känner varandra väl , dom har också barn. Dom på övervåningen kanske ska flytta i november ochdå får jag bo där hur länge jag vill. Men inget klart än , hoppas hoppas

2006-08-01 @ 22:12:01
URL: http://utrikes.blogspot.com
Postat av: barajagjohanna

Nadia>> Jag vet inte om det är så spännande att vela faktiskt... :] Kul att du gillar inlägget.

Therese>> Oj, men det låter ju jättetrevligt! Och som värsta kollektivet nästan. ;) Mys! Jag håller tummarna.

2006-08-02 @ 08:10:01
URL: http://barajagjohanna.blogg.se
Postat av: Therese

Nu måste jag klaga lite , du är för dålig på att uppdatera , jag är ju här flera gånger om dagen , snart kräver jag ett nytt inlägg!

2006-08-03 @ 13:44:35
URL: http://utrikes.blogspot.com
Postat av: barajagjohanna

Therese>> Kära du, jag lovar, det kommer snart en uppdatering... men i och med allt det jobbiga i huvudet är det svårt att vara på topp. Men jag lovar, jag ska snart bättra mig! Fortsätt komma hit flera gånger om dagen. ;)

2006-08-03 @ 19:00:12
URL: http://barajagjohanna.blogg.se
Postat av: IdaHoo

Hej gumman!! Jag ska inte säga vad du ska göra eller tänka.. Vill bara påminna dej om ett dagboksinägg på lunar som du skrev den 2 mars. Du kan ju läsa det igen.. Och bara se vad du känner, kanske inte hjälper det minsta men jag vet inte. Vad som helst om det hjälper :) A lot of love, Ida.

2006-08-03 @ 20:32:19
Postat av: barajagjohanna

Ida>> Den 2 mars kände jag ett behov av Paris. Det var då. Just nu är jag bara förvirrad. :) Men lots of love till dig med. ;)

2006-08-03 @ 21:13:22
URL: http://barajagjohanna.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback