Semesterläsning

Semestern på Samos har som sagt bestått av vila, bad, sol, god mat och sist men egentligen allra mest: läsning under parasoll. Jag har hunnit läsa ut tre böcker och börjat på en fjärde. Den fjärde är Damernas detektivbyrå av Alexander McCall Smith, men följande är dem jag hunnit läsa ut:

32676-260Mannen under trappan av Marie Hermansson har fått mycket bra recensioner. Jag håller dock inte riktigt med... Boken börjar bra och jag var mycket förväntansfull, eftersom boken verkar speciell med en man som bor under trappan i huset där Fredrik har flyttat in med sin familj.

Det är alltså ett minst sagt speciellt upplägg och i slutet blir man en aning förvånad, men det fungerar inte riktigt för mig... Berättelsen skulle kanske kunna bli bra... Men jag tycker faktiskt inte att boken är särskilt intressant. Språket känns fattigt och boken fängslar mig inte.


32676-258Mamma lånade ut Karin Alvtegens Skuld till mig. Och vilken bra semesterläsning sedan! Karin Alvtegen är otroligt bra på att skriva deckare.

Peter Brolin lider av panikångest, och när han för första gången på två veckor vågar sig ut från sin lägenhet till ett konditori, träffar han en kvinna som tar honom för fel person och Peter blir tvungen att lämna ett paket till kvinnans man. Innan Peter har hunnit öppna munnen för att protestera, är kvinnan försvunnen. Detta blir början på en otroligt spännande jakt på en besatt kvinna och boken är spännande ända till sista meningen.


32676-259På Arlanda insåg jag att jag nog måste köpa en till bok, för tre kanske skulle bli knappt (och vad rätt jag hade). Jag köpte O.s.a. av Denise Rydberg. En mer lättläst och förutsägbar bok får man leta efter! Men jag älskar den, just för att det är precis en sådan här enkel bok man behöver ibland.

Huvudpersonen Eva har utåt sett allt - hon har pengar, vänner, pojkvän, en fin lägenhet och ett stort hus. Hon tackar ja till pojkvännens frieri trots att det är Axel som hon alltid har haft ögon för. Innan Eva vaknar upp och inser vad hon håller på med och att allt inte känns som det borde, får hon ta emot en hel del smällar. Genom boken vet man vad som kommer att hända i slutet, men ändå blir man glad. En feel-good-bok, det är vad det är, och det lätta språket och den snabba storyn gör att man absolut inte vill lägga den ifrån sig.


Jag ska genast skicka efter Denise Rydbergs Vänninan och Storlek 37, för ibland är det underbart att läsa böcker som, förstå mig rätt, känns lätta, härligt förutsägbara och underbart meningslösa.


Kommentarer
Postat av: Linnea

Lycka till med vad det än blir, kommer definitivt följa din blogg från Irland :)

Postat av: barajagjohanna

Linnea>> Tack så mycket! Kul att du kommer att följa bloggen från Irland. Jag hoppas att du fortsätter att blogga därifrån, så att jag får följa din från Frankrike också.

2006-08-26 @ 20:23:18
URL: http://barajagjohanna.blogg.se
Postat av: tinatoon

Ok, vi har nog rätt olika smak gällande böcker tror jag, jag AVSKYDDE "Väninnan" av samma författare o har inte vågat mig på att läsa nåt mer av henne efter det...

2006-08-26 @ 20:48:51
URL: http://tinatoon.blogg.se
Postat av: barajagjohanna

tinatoon>> Nu har jag inte läst Väninnan ännu, så jag ka inte uttala mig om den. Men O.s.a. är verkligen sådär skönt meningslös och enkel och lättläst, åtminstone jag behöver sådana böcker emellanåt. Perfekt om man inte orkar med djupa, eftertänksamma böcker.

2006-08-27 @ 13:06:52
URL: http://barajagjohanna.blogg.se
Postat av: Jeanette

Och jag tyckte inte om Musselstranden av samma författare, fast alla andra verkade göra det..

2006-08-27 @ 21:08:15
URL: http://pannkakor.blogg.se
Postat av: barajagjohanna

Jeanette>> Då ska jag inte läsa den... :)

2006-08-28 @ 08:54:44
URL: http://barajagjohanna.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback