Till alla nyfikna

På informationen och intervjun för Disneyland blev vi informerade om att besked om vi fått jobb eller ej kommer efter två veckor. Det fanns tre sortes brev.

1. "Välkommen till Disneyland Paris" med kontrakt.
2. Din ansökan var intressant och vi finner din bakgrund intressant för framtida jobb hos Disneyland Paris. Just nu har vi ingen plats, men vi kommer att höra av oss till dig om det blir ett ledigt jobb.
3. Du har tyvärr inte fått jobbet.

Jag skulle absolut kunna få jobbet, men under intervjun fick jag bara känslan av att jag inte skulle få det.

Idag kom brevet från dem.

Ett tunt brev, det kunde omöjligt ligga ett kontrakt där i.

Jag fick brev nummer 2.

Det kändes helt okej. Lite likgiltigt, men nästan skönt. Jag hoppades ju nästan på att inte få det, för då slipper jag välja. Som bekant har jag ju inte så lätt för det... Vad som gäller nu trodde jag alltså var bara att boka flygbiljett till Paris och tåg vidare till Angers. Och det var lätt de första timmarna. Sedan kom tvivlet tillbaka. Eftersom jag tvivlar så fasanfullt mycket, kanske det inte är meningen att jag ska åka?! Att lägga 16.000 kr på enbart franska, som jag inte vet vad jag ska ha till, samt ta studielån när jag inte vet vad jag ska ha det till, det tar emot, det handlar om jättemycket pengar. Funderar på att stanna hemma och läsa upp betyg istället. För jag vill börja plugga och kommer jag plötsligt på vad jag vill, måste jag då ägna en-två terminer till att läsa upp betyg först. Jag kan lika gärna göra det nu när jag vill det. Eller nåt. Mitt främsta argument för att inte åka är för att jag faktiskt gjort det här en gång förut. Åh, vad ni måste vara trötta på veliga Johanna vid det här laget. Men ni kan inte vara mer trött på henne än vad jag är...


Kommentarer
Postat av: tinatoon

Skönt o slippa välja, beslutsångest är ett elände. Massor av lycka till i Angers! :)

Postat av: Linnnn

Joppe hopplös? Ahh nä. Men du, vad ska vi egentligen med något till? Allra helst tvivel? Förstår att du känner som du gör, men kom igen nu - glöm det. Att fortsätta med franskan, på ett eller annat vis, är väl vad du vill? (..ska jag våga på mig ett "eller hur?"..) Xxx

2006-08-31 @ 16:54:02
URL: http://linnnn.blogg.se
Postat av: barajagjohanna

tinatoon och Linnnn>> Har ändrar i inlägget sen ni kommenterade, så det är bara att läsa om... ;)

2006-08-31 @ 17:07:16
URL: http://barajagjohanna.blogg.se
Postat av: Linnnn

Du är inte mer hopplös än vad jag är, fröken fräken. Ska vi ta o bilda en klubb ihop, för de hopplösas skull? Jag har så mycket tankar o tvivel som slåss med drömmar o visioner om livet, men försöker för tillfället att tränga undan dem. Men åh, ÅHHH VAD JAG FÖRSTÅR hur du känner. Läskigt nog så brukar det ändå "bli bra tillslut". O du - läsa upp betyg är svintråkigt. Även om det kanske ibland är ett måste. Slut på suckandet o kommenterandet. (För nu, åtminstone.) ;)

2006-08-31 @ 17:48:22
URL: http://linnnn.blogg.se
Postat av: Cicci

Usch, jag lider med dig! Man ska ju aldrig säga till folk vad som "är rätt" men du kanske har en poäng i att det är bättre att läsa upp betygen nu om du ändå kanske kommer att behöva det...Hm..Men samtidigt om du inte alls vet vad du vill läsa så är det kanske onödigt att läsa upp..Får man fråga vad du har för snitt?? Nej, jag har nog inget bättre att komma med nu..!Lycka till!

2006-08-31 @ 20:49:23
URL: http://ciccicicci.webblogg.se
Postat av: barajagjohanna

Linn>> Jag förstår att det är skittråkigt att läsa upp betyg, men det är ett nödvändigt ont!

Cicci>> Journalistprogrammet på Mitthögskolan är hett. Jorå, jag vet ungefär vad jag vill. Åt vilket håll det lutar åt åtminstone. De utbildningar jag har tittat på kräver matte B som jag inte har, plus att jag bör få upp betygen lite... Jag tror att jag har ca 16 i snitt. Tack för att du håller med mig, jag blir tvärtemot annars... ;)

2006-08-31 @ 21:07:23
URL: http://barajagjohanna.blogg.se
Postat av: barajagjohanna

Cicci>> 16,7 har jag visst! Jippi, haha, 0,6 mer än vad jag trodde. ;) Det handlar dock om att läsa upp hur mycket som helst för att komma upp i 18,5 som jag vill till. Phuu!

2006-09-01 @ 17:27:31
URL: http://barajagjohanna.blogg.se
Postat av: Krokofanten

Vad synd att det inte gick hela vägen...
Jag som satt här och väntade på en restaurang kväll med dig och Cocotte och Tolken och Thérèse...
Men du kommer ändå att välja rätt tillslut...

2006-09-01 @ 18:49:32
URL: http://krokofantinfrance.blogspot.com/
Postat av: barajagjohanna

Krokofanten>> Tack för uppmuntran, det behövs! Den där restaurangkvällen skulle vara såååå trevlig. Men... jag menar... jag kommer ju till Paris ändå. Jag har börjat med tradition att åka dit två gånger om året, så.... ;)

2006-09-01 @ 18:52:58
URL: http://barajagjohanna.blogg.se
Postat av: Krokofanten

Hör av dig innan du kommer så kanske vi kan hitta på något... Qui sait?

2006-09-02 @ 17:20:32
Postat av: barajagjohanna

Krokofanten>> Qui sait, ca veut dire quoi? Jag hör av mig. Jag ska ta med mig en kompis till en storstad för lite shopping och semester i slutet av oktober, förhoppningsvis till Paris.

2006-09-02 @ 17:45:27
URL: http://barajagjohanna.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback