Vilka ska du rösta på i år?

Fortfarande vet jag inte hur jag ska rösta. Det är inte alltid så lätt. Ibland kan man behöva lite hjälp på traven. Oavsett om du är förstagångsväljare eler tjugogångsväljare, säker eller osäker, så måste du gå HIT. Det är främst en guide för förstagångsväljare som inte har så stor koll på vad partierna står för, men jag märkte att det även glädjer oss som har röstat förr...

Kommentarer
Postat av: Fred

Ja, för första gången får jag även rösta i riksdagsvalet... Där jag röstade förr visste jag bra människor som stod på några listor för det var en "liten" stad (U-a) nu att jag har flyttat är det inte lika lätt...

Postat av: Becca

Haha.. klockren video.

2006-08-09 @ 10:54:23
URL: http://www.becca.webblogg.se
Postat av: barajagjohanna

Fred>> Oj, människor har jag ingen koll på... har knappt koll på partierna längre. Jag bryr mig faktiskt om att rösta på människor, jag tycker det är alldeles för svårt.

Becca>> Visst är den!

2006-08-09 @ 13:41:31
URL: http://barajagjohanna.blogg.se
Postat av: Cicci

Jag vet vad jag ska rösta på den här gången, känns rätt bra! Det var värre första gången, är lite mer intresserad nu än då kanske..Jaja, om man inte kommer fram till nåt så är det iaf bättre att rösta blankt. Och så ska man inte lyssna så mkt på de här debatterna och sånt för det är bara massa välfläsk. Läs partiernas hemsidor och se till ideologin partiet står för, det tycker iaf jag är det viktigaste. Sen har de ju sina kärnfrågor som också är relevanta men oftast vill alla partier typ samma sak (det perfekta samhället - haha), men det är hur de ska genomföra det som är skiljer dem åt..ibland.. Lycka till :)!

2006-08-09 @ 14:41:20
URL: http://ciccicicci.webblogg.se
Postat av: becka

Jag brukar tycka det är rätt så lätt att bestämma sig, men för mig känns detta som det svåraste och spretigaste valet någonsin....är dock rätt troligt att det som i de tidigare valen blir Miljöpartiet som får min röst.

2006-08-09 @ 15:27:40
URL: http://www.baraben.com
Postat av: barajagjohanna

Cicci>> Själv var jag nog mer intresserad vid förra valet. ;) Eller ja, åtminstone mycket mer insatt. Håller med, man SKA rösta. Vill man inte rösta/vet man inte vilka man ska rösta på, så är det blankröst som gäller. För rösta måste man.

becka>> Samma här faktiskt. Blev Miljöpartiet förra gången och troligen blir det så igen. Även om jag kanske inte håller med om allt Miljöpartiet säger, så har svårt att tro att jag skulle få för mig att rösta på något annat parti. Troligast efter Miljöpartiet: blankröst!

2006-08-09 @ 16:14:24
URL: http://barajagjohanna.blogg.se
Postat av: becka

Det kassa med blankröster är att de automatiskt går till det parti som vinner, det tycker jag är för jävligt:-(

2006-08-09 @ 16:35:13
URL: http://www.baraben.com
Postat av: Cicci

Men har de inte ändrat reglerna kring blankröster?? Har för mig det, men jag vet inte riktigt hur det funkar måste jag säga...Jag gillar miljöpartiet i mkt också, men jag är mindre förtjust i att de med stor sannolikhet kommer att fortsätta sitt samarbete med sossarna...

2006-08-09 @ 17:39:04
URL: http://ciccicicci.webblogg.se
Postat av: becka

Vad jag har förstått så har reglerna ändrats så att blankröster är ogiltiga och inte räknas alls...detta innebär att det ledande partiet fortsätter att vara ledande och den blanka rösten faller bort i statistiken. Grymt odemokratiskt anser jag!

2006-08-09 @ 19:46:27
URL: http://www.baraben.com
Postat av: Cicci

Becka: Va? Nej vad dåligt! Jag som trodde att de skulle ändra det så att det skulle bli mer demokratiskt, inte tvärtom...

2006-08-09 @ 22:08:23
URL: http://ciccicicci.webblogg.se
Postat av: barajagjohanna

Becka och Cicci>> Men nej?! Jag har ju hört att det har ändrats FRÅN att blankrösterna inte redovisas, till att de ska redovisas för sig?! Det är ju det jag tyckt blir så toppen till det här valet och därför säger jag åt alla som inte vill rösta att rösta blankt, eftersom de kommer att räknas i år... Men, hrrrm. Det här måste man ju ta reda på.

2006-08-09 @ 22:24:58
URL: http://barajagjohanna.blogg.se
Postat av: becka

Ja vi får forska vidare i detta, hoppas ni har rätt i att systemet med blankröster ska funka bättre. Jag har som sagt hört motsatsen men har gärna fel:-)

2006-08-09 @ 22:32:43
URL: http://www.baraben.com
Postat av: barajagjohanna

becka>> Åh, vad jag hoppas att jag har fel. Jag ska minsann försöka kolla upp detta imorgon. Jag återkommer, gör det ni med om ni hittar någon information! :)

2006-08-09 @ 23:00:43
URL: http://barajagjohanna.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback