Efterhängsna huvudvärk...

Igår vaknade jag med huvudvärk och blev så trött på det, för det har hänt lite då och då på sistone. Men jag gick upp som vanligt och pallrade mig iväg till jobbet. Men att sitta framför en dator hjälper ju inte direkt... Tog en av mina migräntabletter för första gången och efter någon timme kände jag hur de hjälpte. Skönt. På sena eftermiddagen kom dock huvudvärken tillbaka och imorse vaknade jag med den igen. Bestämde mig för att faktiskt vara hemma från jobbet den här gången, så jag tog en migräntablett och somnade om. Halvsov till elva. Huvudvärken var kvar. Så nu börjar jag tänka på eventuella orsaker till att jag börjat få mer huvudvärk...

• Jag kanske sitter för mycket framför datorn, dels på jobbet och dels hemma?
• Det kanske beror på min syn? Men jag har ju redan två olika sorters glasögon...
• Jag kanske sover för lite: sömnbrist?
• Jag kanske dricker för lite: vätskebrist?
• Jag kanske äter för lite grönsaker och för mycket choklad?

Kommentarer
Postat av: Ida

Yo! Datorn är ju inte alls bra att sitta vid med tanke på huvudvärk OCH syn. Inte heller för hyn..om vi ska gå in på detaljer..:P Men joppe! Sen kanske det bara är så att du är lite sjuk. Man kan vara det också vet du. Och då kan man inte alltid finna anledningar i t ex sömnbrist, vätskebrist. Osv, osv. Det är som det är bara. Krya på dej nu! (jag ska absolut lämna datorn..blää)

Postat av: becka

Jag har själv haft stora problem med migrän, vilket har blivit MYCKET bättre sen jag uteslöt följande saker ur kosten:
*choklad- ja, jag vet, det är hemskt att sluta med det, jag åt det varje dag tidigare:-( Men nyligen upptäckte jag dock till min glädje att vit choklad går bra:-)
*nötter- också något jag tidigare åt varje dag, och det är ju så himla nyttigt, men nötter och mandel funkar bra att äta.
*Mögelost- ack så gott, men numera klasar jag bara på halloumi och fetaost, nästan lika gott.
*Rött vin och röd glögg- blossas vita glögg 2,2% är kanongod, Dufvenkroks vita vaniljglögg är fin med och det finns ju en del goda vita viner. Var dock uppmärksam på att många vita glöggar är gjorda på rödvin, läs på förpackningen.

Jag vet att det är jobbigt att utesluta så mycket godsaker, men så dåligt som jag mådde innan har detta med min nya kost nästan inneburit ett nytt liv. Och alternativen jag föreslår är nästan lika goda. Choklad var det jag uteslöt först, till en början räckte det, men efter ett tag fick jag börja plocka bort resten med. Lycka till och Gott Nytt år! P.S. Nu ligger ett skönt klipp på Sveriges coolaste supporter uppe på min blogg D.S.

2006-12-28 @ 16:13:53
URL: http://www.bollenarrund-becka.blogspot.com
Postat av: becka

Oj det skulle givetvis vara "men FRÖN och mandel funkar bra att äta" Nötter är tyvärr en kraftig migränutlösare...

2006-12-28 @ 16:15:22
URL: http://www.bollenarrund-becka.blogspot.com
Postat av: barajagjohanna

Ida: Jag är inte sjuk heller. Tänk om det är chokladen som becka skriver?!

becka: Åh, tack så hemskt mycket för tipsen. Rödvin har jag inga problem att utesluta, men CHOKLAD?! Herregud, vad mina chokladaskar blev frestande här helt plötsligt. Och vad sugen jag blev på glögg... Det känns jättejobbigt att strunta i chokladen ikväll, men det är ju faktiskt värt ett försök... Har besök här nu och jag har ingen lust att ha huvudvärk imorgon igen.

2006-12-28 @ 19:49:16
URL: http://barajagjohanna.blogg.se
Postat av: Johanna

För mycket choklad finns knappt i min föreställningsvärld... ;D Hoppas att det känns bättre nu.

När kommer Parisbilderna?

2006-12-28 @ 21:18:41
URL: http://pumansdotter.blogspot.com
Postat av: Johanna

Jo, jag vet att du har lagt in en del, men det kanske finns fler. ;)

2006-12-28 @ 21:20:09
URL: http://pumansdotter.blogspot.com
Postat av: barajagjohanna

Johanna: Just nu känns det bra. Lite jobbigt när jag serverade mina vänner underbart doftande glögg och själv drack te ikväll. Men jag överlever. :) Chokladen på bordet är också frestande, men som satg: jag överlever. Angående Parisbilderna så finns det inte så himla många bra, jag har fotat i den staden så mycket att det inte finns så mycket nyt att fota. ;) Men det kommer kanske ett par till, som inte är så Parisiga visserligen... Den som lever får se, och den som väntar på nåt gott... ;)

2006-12-28 @ 21:32:28
URL: http://barajagjohanna.blogg.se
Postat av: Petra

Har oxå haft huvudvärk mycket den senaste tiden men det har berot på att jag har haft huvudet alldeles för fullt med tankar! önskar jag bara kunde stänga av ibland så man kunde få sova nån gång!

2006-12-28 @ 23:36:00
URL: http://sotnosen.blogg.se
Postat av: Linn

Här ligger jag i sängen med värsta huvudvärken på länge. Efter att ha tittat in här undrar jag om det är chokladen som är boven? Vill inte tro det, men blev påmind om att jag faktiskt har hört det förr, särskilt när det gäller migrän. Har du mått något bättre ikväll (utan lala)? :)

2006-12-29 @ 00:18:52
URL: http://linnnn.blogg.se
Postat av: barajagjohanna

Petra: Ellerhur, vad skönt det hade varit...

Linn: Jag mådde bra igårkväll utan choklad och glögg och jag mår bra idag, så jag hoppas jag fortsätter att må bra... :)

2006-12-29 @ 08:19:52
URL: http://barajagjohanna.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback