Världens söndagigaste måndag

Helt ensam på kontoret är jag. Både inomhus och utomhus är det kolsvart (jo, jag ska nog gå och tända alla lampor snart). Det är knappt ens några bilar på vägarna utanför! Bara mörker. Människor verkar vara hemma och umgås. Grrr. Det känns verkligen ensamt här. Och tråkigt.

Det står en ensam bil här neranför. En man står utanför och röker, och tittar upp mot mitt håll. Inte konstigt om folk glor -  det är kolsvart ute, det är upplyst i taket ganska precis ovanför mig, vi har väldigt stora fönster och här sitter jag, en ensam stackare insvept i en klarblå filt framför en dator...

Oavsett vilken dag juldagen är, så känns den som en söndag fast tiotusen gånger värre. Juldagen är den absolut värsta söndagen på hela året. Man är skittrött och det finns absolut ingenting att göra. Utgång på juldagen? Det har jag aldrig riktigt förstått mig på. På Harrys i Falun är det omänskligt mycket människor vilket bara blir jobbigt. Det positiva är alla bra program och filmer på TV. Jag skulle betala för att få ligga hemma i soffan just nu. Och okej, idag hade jag varken bangat på att ligga i soffan och titta på bra TV hela dagen eller på att träffa folk och dricka lite gott ikväll. Allt vill jag förmodligen lite extra mycket för att jag sitter på jobbet och inte är hemma förrän halv tio ikväll, och imorgon börjar jag sju igen. Det känns verkligen helt värdelöst. Jag tjänar bra med pengar och det är det jag borde tänka på, men just nu önskar jag att jag för en gångs skull hade tagit mitt förnuft till fånga och insett att långledighet ibland är mer värt än pengar.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback