Money must be funny in a rich mans' world

Åååh, jag har pissig lön som det är och nu får jag ungefär 2000 kr mindre än vad jag har räknat med... suck! Jag har ju månadslön för tusan, så jag vet vad jag brukar få, och jag har inte varit sjuk en enda gång, tvärtom jobbat över en gång. Det kan inte stämma. Måtte det vara fel!

Löner är uppenbarligen ett känsligt ämne för många. Inte för mig. Jag tjänar skitdåligt och det står jag för. Jag menar, det är ju inte jag som har bestämt min lön tyvärr. Jag kan bli skitförbannad när man pratar om löner. Någon rättvisa borde det väl finnas? Men man börjar ju fundera när en jämnårig tjänar nästan en tusenlapp mer i månaden trots att han jobbat på företaget bara ett halvår längre än jag. Och när en tre år yngre kille endast har ett par hundra kronor mindre än jag i lön känns det pissigt, han har inte ens jobbat här så länge som jag. När vi gick på timlön båda två tjänade han dessutom mer än jag. Hur kan det komma sig? Så dålig är jag faktiskt inte. Jag skulle vilja påstå att jag till och med är ganska duktig. Skulle det ha att göra med att jag är tjej skulle jag bli så ilsken att ansiktet skulle gå från rött till blått och ögonen bli kolsvarta och jag skulle få bita mig i tungan för att inte säga något riktigt hemskt.

Helvete vad dryg jag ska vara när jag kommer tillbaka efter min tjänstledighet i juni... (Om jag ens får komma tillbaka när jag nu sagt det...)

Kommentarer
Postat av: becka

På min sons fritids jobbar två personer, den ena är en kvinna i 40årsåldern som har jobbat där i typ tio år och är utbildad för yrket, den andra är en ung kille som inte är utbildad fritidspedagog och ny på arbetsplatsen. Han erkände skamset för mig att hans månadslön är flera tusen högre än hennes...Det är fan ingen myt att kvinnor får sämre betalt, det är den bedrövliga sanningen!

Postat av: Therese

Becka - fy fan vad sur jag blir när jag läser det där , alltså snart kommer min falling down....

2006-07-24 @ 19:26:52
URL: http://utrikes.blogspot.com
Postat av: barajagjohanna

becka>> Jamen det var ju fruktansvärt rättvist... Suck!

2006-07-24 @ 22:04:41
URL: http://barajagjohanna.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback