En himmel för Elliott

För ungefär tio minuter sedan läste jag ut En himmel för Elliott, skriven av Katarina Danielsson. En fantastisk bok i ungefär samma stuk som Flickan från ovan av Alice Sebold.

»En himmel för Elliott är den vackraste och sorgligaste berättelse jag läst på länge, och lämnar ett vemodigt men varmt skimmer efter sig«, skriver Gefle Dagblad. Jag är beredd att hålla med. Har man dessutom mist en anhörig för tidigt, ger den här boken lite hopp, och är väldigt lätt att leva sig in i.

En himmel för Elliott började jag läsa igår eftermiddag. Inatt var det svårt att sluta läsa. Idag låg jag i en solstol på mina föräldrars brygga och läste till sista raden. Jag har fällt några tårar, jag har skrattat och jag har suttit som fängslad. Nu känns det lite tomt, sådär som det alltd gör efter en bra bok, sådär att man bara vill börja på en ny och fortsätta leva sig in i en ny värld, men inte kan, eftersom man måste smälta den utlästa boken först.

Kommentarer
Postat av: Linnnn

Åh. Ett boktips - äntligen! Den ska jag läsa. Plöjer för tillfället en av alla dessa krimromaner som jag alltid lyckas ge mig in i. Vore kul med ngt annat som variation. Särskilt om det är ngt riktigt bra oxå. :)

Postat av: barajagjohanna

Linnnn>> Ja, den är enkel och bra, så den tycker jag att du ska läsa, likaså Flickan från ovan.

2006-06-25 @ 20:51:26
URL: http://barajagjohanna.blogg.se
Postat av: Linnnn

Den låter bekant. Behöver lite ny variation, så när jag varit med o löst ytterligare en mordgåta om sisådär 231 sidor, tänker jag ta en paus o byta genre.

2006-06-25 @ 22:11:15
URL: http://linnnn.blogg.se
Postat av: barajagjohanna

Linnnn>> Och kanske borde jag börja läsa krimromaner...? Har inte läst många såna böcker, men det kanske vore nåt som variation.

2006-06-26 @ 08:10:46
URL: http://barajagjohanna.blogg.se
Postat av: Stephi

Å jag äälskar den boken "Flickan från ovan" som jaag gräääät! Fast jag läser ofta böcken som Linn =) Krimromaner =) grrr

2006-06-26 @ 13:36:22
Postat av: barajagjohanna

Stephi>> Ja, den är väldigt sorglig. Och bra.

2006-06-26 @ 15:18:22
URL: http://barajagjohanna.blogg.se
Postat av: Hanna

Åh! Måste läsa! Jag och några vänner diskuterade böcker igår men kom fram till att vi hade rätt olika smak. Hur som helst älskar jag gråtböcker men det var längesedan jag läste en sådan nu. Båda de där låter ju kalas, finns de på bibblan eller är de för nyskrivna tror du?

2006-06-26 @ 22:33:52
URL: http://clementin.blogg.se
Postat av: barajagjohanna

Hanna>> Det var längesedan jag låna på biblioteket (det borde jag ju börja med igen), så jag vet inte hur nya böcker de har... men de finns ju i pocket båda två, så egentligen borde de finnas på biblioteket. Annars är de superbilliga på www.adlibris.se

2006-06-27 @ 08:05:35
URL: http://barajagjohanna.blogg.se
Postat av: Anna

Tack för boktipset. Lånade boken idag. Har läst Flickan från ovan och tyckte den var bra. Det är svårt att hitta bra böcker tycker jag.

Ha det

2006-06-27 @ 21:11:11
URL: http://majsanna.blogg.se
Postat av: barajagjohanna

Anna>> Vad kul! Berätta gärna vad du tyckte sen. Jag återkommer med fler boktips, läser en jättebra bok nu t.ex...

2006-06-27 @ 21:13:14
URL: http://barajagjohanna.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback