Nu har jag sett den!

Da Vinci Koden.

En ljummen studentkväll som denna gick jag på bio. Vi trodde att vi skulle bli ensamma i salongen, men det var faktiskt två ensamma kvinnor och två par som hade samma planer som vi.

Min kompis tyckte att filmen var "skitbra". Hon hade varken läst boken eller hört särskilt mycket om den eller filmen. Jag älskade boken och har i princip bara hört skit om filmen. Jag hade alltså inga höga förväntningar. Nu har jag lite svårt att bedöma filmen. "Sådär", känns mitt svar på om filmen var bra. Jag tycker dock inte att filmen är värd all den negativ kritik den har fått, men jag vet faktiskt inte om jag skulle rekommendera den vidare. Det är svårt att säga, men det känns som om man måste ha läst boken för att förstå filmen helt och hållet. Allt går ganska fort, information här, information där... (kompisen verkade dock hänga med bra) Ett plus för några oväntade upptäckter, men samtidigt kändes allt så förutsägbart, och "perfekta" slut är inte riktigt min grej.

Kul att se Audrey Tatou. Hon gjorde ett bra jobb. Det gjorde Tom Hanks också. Och ett plus för franskan, det var roligt att höra såklart.

Kommentarer
Postat av: Therese

Jag tycker inte heller att filmen förtjänar så dålig kritik som den har fått. Men det tillhör absolut inte en av dom bästa filmer jag har sett. Även om jag gillar Tautou så tyckte jag inte riktigt hon passade i en sån film , vet inte hur jag ska förklara det. Kanske gör hos sig bäst på franska. Jag vet inte. Jag har sett henne i den brittiska filmen Dirty Pretty Things men den var inte så bra men inte heller dålig.
Jag tycker att både Ian McKellen och Jean Reno gjorde bättre skådespelarinsatser än Tom Hanks och Audery Tautou. Fast ingen förtjänar den dåliga kritik som dom har fått.
Fast jag tror nog att filmen funkar bra även om man inte har läst boken. Den var väldigt trogen boken även om jag tror att slutet med graven under Louvren inte fanns i boken. Eller minns jag fel?

Postat av: barajagjohanna

Therese>> Joo... jag är nästan säker på att slutet även var med i boken. Jag har svårt att minnas detaljer och böcker och filmer överhuvudtaget, men jag minns slutet i filmen, att det var något med Maria Magdalena under Louvren. Så jag trot nog att filnens slut även är bokens slut.
Jag håler med dig om att rollen inte gjorde sig så bra för Audrey. Hon är bäst när hon pratar franska och spelar... mer franskt. Kanske för att jag, liksom du, är så kär i Amelie. :)

2006-06-10 @ 13:57:48
URL: http://barajagjohanna.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback