Second thoughts

Mitt drömyrke är... Jag vet inte vad mitt drömyrke är. Vad vet jag egentligen? Jo, att jag tycker om att använda mig av språk. Inte skriva, utan prata engelska, franska, tyska, ja, gärna hur många språk som helst, men lite realistisk är jag faktiskt, så jag inser att jag kanske får nöja mig med svenska, engelska och franska (och kanske tyska så småningom). Turism-nånting kan absolut vara något för mig att jobba med, turism-nånting där jag får använda mig av språk. Och så vill jag skriva. Vad vet jag inte. Journalist, nja, jag vet inte, men kanske. Vad för sorts journalist vet jag inte. Jag vet helt enkelt att jag vill kunna språk, för jag vill kunna använda mig av språk till vardags, och jag vill skriva. Och nej, jag vill inte skriva på olika språk, jag vill prata, konversera, informera.

Jag planerar inte att bosätta mig utomlands. Jag vill åka utomlands och lära mig om en annan kultur, se nya ställen och lära mig språk. Men jag är ganska säker på att jag kommer att bo i Sverige i framtiden. Om jag ska jobba med turism i Sverige, så är tyska väldigt mycket mer användbart än franska, då vi har väldigt många fler tyska turister i det här landet. Därför har jag kommit på att det kanske vore något att åka till Tyskland och plugga tyska. Berlin. Jag har länge varit sugen på Berlin.

Men franskan vill jag lära mig bättre innan jag "lämnar" det. Och egentligen känner jag att jag måste stanna i ett land ett läsår för att få ut så mycket som möjligt av vistelsen och framförallt: för att lära mig språket lite djupare, så att det inte lämnar mig lika fort som jag lär mig det. Jag vill bo vid de franska boulangerierna, jag vill gå och köpa färska croissanter och baguetter. (Vad är speciellt för Tyskland egentligen?) En termin i Frankrike och en i Tyskland låter kul, men samtidigt kanske inte så smart att blanda. Ååååhhh.

Varsågoda, en eloge till alla som orkade läsa ytterligare ett av mina beslutsångestinlägg med tankegångar hit och dit. En sak är i alla fall säker: i oktober är jag inte längre i Sverige.

(Hjälp! Vad säger jag!? Tänk om... tänk om jag skulle... ja, inte vet jag, men nåt kanske händer så att jag inte kommer utomlands. Då kommer ni sitta där och säga att det är mycket snack men lite verkstad från den där Johanna. Okej, jag säger att i oktober vill jag inte längre vara i Sverige, för jag måste göra något annat. Och jag tror inte att jag är i Sverige. Men man vet ju aldrig vad som händer. Jag kanske åker till Bali och gifter mig med en indier och flyttar till Italien för att guida danska turister genom Rom innan jag hittar en afrikan och flyttar till Grekland för att bli tyskalärare för engelsktalande barn. Som sagt, man vet ju aldrig.)


Kommentarer
Postat av: Fred

Det finns massa jbb där man använder främmande språk fast man tänker inte på det. Om man arbetar med ekonomi i ett internationellt företag, på en myndighet med internationella kontakter, informatör...

I Tyskland kan man gå och strosa runt i coola alternativa kvarter i Berlin, gå på Cabaret, gå på bryggeri och prova ;-)

Postat av: barajagjohanna

Fred>> Ekonomi och myndigheter låter som grekiska för mig. ;)

2006-07-01 @ 12:01:02
URL: http://barajagjohanna.blogg.se
Postat av: Fred

Ekonomi vet jag inte men myndighetsjobb kan vara kul...

2006-07-04 @ 22:31:23
URL: http://www.lugnetochfred.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback