Den nya matkategorin

32676-126
Voilà! Potatisburgare med qournfilé och haricots verts.

Vilken underbar dag - ledighet mitt i veckan! För en gång skull har jag gjort en seriös måltid också. För ett tag sedan fick jag
tips på maträtter av flera läsare. Bland andra, så tipsade Jonas om potatisburgare. Idag testade jag det och jag är glatt överraskad! Jag skalade och kokade fyra potatisar (till två måltider) och mosade sedan ihop dem med ett ägg, ost, salt, svartpeppar och pommes frites-krydda. Sedan stekte jag dem. Detta var ett otroligt enkelt och gott sätt att tillaga potatis - jag som aldrig gör potatis hemma ser det som ren lyx. Tillsammans med kokta gröna bönor och stekt qournfilé marinerat i olja, soja, vitlökskrydda och salt blev detta en otroligt god rätt. Rekommenderas varmt. Och jag är fortfarande öppen för fler matförslag.

Nu har jag dessutom varit tvungen att skaffa mig en mat-kategori här på bloggen så mycket som jag har börjat skriva om mat. För att äta gott, det är grejer det. :)

Kommentarer
Postat av: Therese

Åh vad gott det ser ut. Jag ska prova den där potatisburgaren men quornfilé verkar inte gå att hitta här. I slutet på juli ska jag "hem" , då ska jag äta quorn varje dag;)

Postat av: Ulrika

Jag måste fråga: är maten du lagade den på bilden? I så falls er det grymt smarrigt ut:)

2006-05-25 @ 21:34:08
Postat av: barajagjohanna

Therese>> Ja, prova. Du lär ju nästan köpa hem ett lager med qournprodukter när du kommer till Sverige.

Ulrika>> Ja, bilden är maten som jag gjorde. :)

2006-05-26 @ 07:03:47
URL: http://barajagjohanna.blogg.se
Postat av: Nadia

Okej, nu måste jag dela med mig av ett recept på pastasås som lagades förra fredagen. Det är både gott och enkelt att göra och själv gillar jag maträtter där det inte är nödvändigt att inhandla 10.000 olika ingredienser innan man börjar laga.
Ingredienserna är följande; 3-4 vitlöksklyftor, 1 aubergine, 1 burk krossade tomater, salt, peppar & olivolja. Auberginerna skall skäras itu på längden, därefter skär man av topparna, snittar lite lite lätt i köttet, strör salt över och gnider in. Låt auberginerna stå upprätt på plant underlag ca 20-30 minuter och ”vattna av” sig.
Torka därefter av auberginehalvorna med hushållspapper och skär långa stänger av grönskaken som du sedan hackar till tärningar. Efter detta lägger man den hackade vitlöken i en upphettad gryta vars botten skall vara täckt av ett tunt lager olivolja (Häll inte i för mkt olja men hela bottnen skall vara täckt!) Då vitlöksbitarna fått en gyllenbrun färg är det dags att lägga i de tärnade auberginerna. Auberginerna skall friteras i oljan (på ganska hög värme) tills de blir mjuka. Det är viktigt att röra om och låta dem ligga i grytan tills de verkligen blir mjuka för de friterade auberginerna ger såsen en speciell smak. Då auberginerna blivit mjuka häller man i tomaterna och låter koka 10-15 min. Tillsätt salt, peppar och eventuellt oregano efter smak (själv hade jag rostade solrosfrön till vilket var jättegott). Servera med pasta, smaklig måltid!

2006-05-26 @ 10:02:15
URL: http://bergochdalar.blogspot.com/
Postat av: barajagjohanna

Nadia>> Åh, tack, det där ska jag prova! Perfekt med nytt recept på pastasås för en pastaälskare. :)

2006-05-26 @ 11:48:19
URL: http://barajagjohanna.blogg.se
Postat av: Nadia

Oj,glömde en ingrediens, chilipeppar skall det vara i också!

2006-05-26 @ 11:57:03
URL: http://bergochdalar.blogspot.com/
Postat av: barajagjohanna

Nadia>> Mmm, smaskigt...

2006-05-26 @ 14:00:05
URL: http://barajagjohanna.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback