Jippi, jag fick avsluta på franska!

Jaha. Sista dagen på det "nya jobbet", som endast varat i omkring fem veckor. Det känns tråkigt, jag började ju inte i växeln för att gå tillbaka till de gamla uppgifterna efter bara några veckor liksom. Men jag försöker att se det positivt: nu har jag fått växeltelefonisterfarenhet också och lärt känna fler folk, och på Halebop får jag tillbaka de lite mer fria tiderna och får jobba med Linda igen.

Jag fick åtminstone avsluta min, eh, karriär, i växeln med ett samtal på franska! Wow! Hur ofta händer det att någon ringer in och pratar franska? Jamais/Aldrig! Men nu hände det och jag fick samtalet. Jag förstod kvinnan, men blev så paff att orden knagglades fram helt fel grammatiskt "er... elle... elle est absente... er... elle est en vancances... er... oui... merci... au revoir" och hon förstod mig och jag blev helt till mig.

Det jag kommer att sakna med det här jobbet förutom människorna är att ha tid att läsa böcker, tidningar och annat och de lugna stunderna som nu: en klämdag då det ringer ytterst lite trots att vi bara är fyra telefonister. Jag har lusläst Klick!, jag har gått igenom Aftonbladet, Expressen och Falu Kuriren, jag har bloggat, jag har kollat upp allt om tjänstledighet, jag har fyllt i anmälan om arbetslöshet till a-kassan och så vidare. Såna här bra lugna stunder blir det aldrig på kundtjänst. Nåväl, positivt tänkande var det. J'ai parlé français!

Kommentarer
Postat av: Stephi

Ååå jag vill också kunna franska.. Läste ju det i högstadiet, men ooj vad jag saknar det :) Favvo filmen e ju lätt Amelie från Montmatre (rättstavat?) BTW, läser dig blogg vaaarje dag =)

2006-05-27 @ 00:27:00
Postat av: barajagjohanna

Stephi>> Hihi, vad roligt att du läser bloggen varje dag! Det var nästan rättstavat, Montmartre ska det vara, har ju för tusan bott där ett tag, helt underbart område, och filmen är lika underbar. Du får väl åka till Frankrike en sväng, det ska jag göra igen. Eller blir det Falun med pojkvännen?

Postat av: Krokofanten

Kom ni hit ett tag båda två vet ja'!
Det finns franska kurser på Sorbonne för "utlänningar". Man får t.o.m. studielån, eller jaa, man fick det iallafall för ett par år sedan.

2006-05-28 @ 09:40:13
URL: http://krokofantinfrance.blogspot.com/
Postat av: barajagjohanna

Krokofanten>> Jag kommer att åka till Frankrike och plugga mera i höst, men jag vet inte om det blir Paris och Sorbonne (jo, man får fortfarande studiemedel där!), det kanske blir Angers... har du nån uppfattning om den staden? Det är ju relativt nära till Paris och det är bra, för jag gillar Paris, men vet inte om jag ska plugga där igen, det kanske är roligare att testa på någon annan stad.

2006-05-28 @ 09:55:50
URL: http://barajagjohanna.blogg.se
Postat av: Krokofanten

Jag har aldrig varit i Angers, jag har "bara" bott i Paris, så det vore dumt av mig att spekulera.
Du hittar jättemycket bra information på det här forumet.
http://www.photos-suede.com/forum/index.php
Majoriteten pratar franska men det går jättebra att prata svenska också.
Jag tror att du kan hitta någon som kan hjälpa dig angående Angers där.

2006-05-28 @ 19:36:04
URL: http://krokofantinfrance.blogspot.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback