Språkkunskaper

Enligt ett test hos Folkuniversitetet ligger jag på nivå B1 i franskan. Det var ju bra, för det var den nivån jag låg på när jag lämnade Paris för snart ett år sedan (hjälp, att det redan har gått ett år!). Vilken tur att jag underhöll språket lite med 10 p franska på Högskolan Dalarna i höstas.

"Jag kan förstå huvuddragen i tydligt standardspråk. Jag kan oförberedd ge mig
in i samtal om kända vardagliga ämnen. Jag kan länka ihop fraser på ett
enkelt sätt för att beskriva erfarenheter och skeenden. Jag kan ge skäl och
förklaringar till mina åsikter."

Nivåbeskrivningen stämmer faktiskt mycket bra in på mig. Och om man jämför med nivå A1 som jag började i...
 
"Jag är ren nybörjare eller kan förstå och använda mycket enkla ord och fraser.
Jag kan presentera mig själv och ställa enkla frågor. Jag kan kommunicera
hjälpligt på ett mycket enkelt sätt om samtalspartnern talar långsamt och tydligt."

...så är jag väldigt nöjd med mina framsteg och undrar vart jag skulle ligga om jag åkte tillbaka och fortsätter där jag slutade...? Att komma upp till C hade varit roligt, men att ha kunskaper som motsvarar B2+ skulle vara fantastisk roligt. We'll see.

Bloggtoppen.se

Kommentarer
Postat av: Therese

Tycker det låter som min franskanivå också men jag vet inte. Jag tror du är mycket duktigare än mig. Min franska grammatik är verkligen usel. Får kolla testet

Postat av: Therese

Ett tips jag fick från Tolkens blogg och la in på min blogg är en radio på nätet med nyheter på lätt franska. Vill man göra det ännu enklare för sig eller se orden kan man ha text på franska. Finns även text på engelska och spanska. Jag tycker den är suverän. Kolla mitt inlägg med rubriken öva franska så får du länken

2006-05-24 @ 17:22:34
URL: http://utrikes.blogspot.com
Postat av: barajagjohanna

Therese>> Äh, du pratar ju "praktiskt taget flytande franska" väl? (Eller var det fyra andra språk du menade?) Jag är faktiskt inte särskilt duktig på språket, sådeså. :)
Jag har lyssnat lite på det där nyheterna på franskan, men det var lite svårt att hänga med, men tar man till texten och gör det lite ofta så kanske man lär sig lite.

2006-05-24 @ 17:49:42
URL: http://barajagjohanna.blogg.se
Postat av: Therese

Hm där överdrev jag lite.... Jag talar verkligen långt ifrån flytande franska. Jag tar mig fram på franska och kan förstå bra men jag har kass grammatik och ordförråd. Jag har svårt att hitta franska ord när jag behöver dom. Tyvärr flyttar min franska kompis hem till Strassburg nästa vecka så då har jag ingen att öva på men jag ska till Frankrike i sommar

Här i Spanien kan jag skryta med imponerande språkkunskaper för dom tycker att jag även kan norska och danska och lägger då till två språk. Men jag kan ju inte prata norska och danska men jag kan kommunicera på svenska med någon som pratar norska eller danska om inte dialekten är för obegriplig.

Jag har lagt ner mycket tid på franskan och spanskan men jag tror jag skulle behöva vara i Frankrike ett längre tag för att börja kunna prata. Jag skulle gärna läsa det på heltid en termin eller två.

2006-05-24 @ 18:06:46
URL: http://utrikes.blogspot.com
Postat av: barajagjohanna

Therese>> I så fall låter det som om vi har ungefär samma franskakunskaper. :) Jag vill lära mig fler språk... tyska (för att det är bra om man vill jobba med turism i Sverige, om jag nu tänker jobba med nåt sånt, vem vet) och spanska! Fast först lär jag lära mig franskan lite mer.

2006-05-24 @ 19:41:07
URL: http://barajagjohanna.blogg.se
Postat av: Cicci

Kan man bara gå in och göra det på deras hemsida eller har du varit där och betalt för ett prov eller så?? Kanske skulle behöva testa min franska, men risken är att de säger att den är så obefintlig att den inte går att klassificera :)!

2006-05-24 @ 23:51:13
URL: http://ciccicicci.webblogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback