Att blogga

Unga bloggare tar modemakten, skriver SvD idag. Det är ganska intressant det här, med bloggar som har blivit så stora att skribenterna nästan har blivit kändisar. Glamourprinsessan, Legally Blonde och Sigrid (som är intervjuad i SvD) är bara några exempel på bloggar som har flera tusen unika besökare varje vecka. Storbloggarna får gratisprover av olika produkter, de får gå på galor och olika tillställningar och uppmärksammas i tidningar.

Tänk dig att en helt okänd människa startar en blogg, kanske för att ventilera sig, eller för att skriva ner tankar och åsikter, visa foton, eller för att den inte har något bättre för sig just då. Fler och fler kommer dit och hittar något intressant och fortsätter att läsa, och till slut har bloggaren en hel drös med människor som läser, kommenterar och engageras. Plötsligt vet flera tusen människor vem bloggaren är - utan att det förmodligen var meningen från början.

Att blogga har blivit otroligt populärt och skriver man bra och engagerat kan det tydligen få positiva följder med tanke på uppmärksamhet. Det är ganska häftigt.


Kommentarer
Postat av: Cicci

Det där är verkligen intressant. Brukar fundera på om de tjejerna som har de största modebloggarna ens kunde ana vilken uppmärksamhet de skulle få! Antagligen inte... Men rätt kul att man kan ta sig från ingenting och uppåt om det verkligen är det man är intresserad av och kanske vill jobba med i framtiden! Inget för mig dock, haha...

Postat av: Therese

Eftersom jag inte tillhör dom bloggare som har massor av läsare , blir kädis eller får inbjudningar till galor har jag märkt en annan häftig grej med att blogga. Många som läser min blogg och kommenterar känns det som jag har lärt känna lite grann fast vi aldrig har träffats. Jag har bara träffat en bloggare som också bodde i Madrid och det var hur kul som helst. Kändes som om vi var gamla kompisar efter 5 minuter. Jag hoppas att jag får träffa flera bloggkompisar i framtiden för det känns verkligen som jag har lärt känna en hel del nya människor. Väldigt kul och häftigt , speciellt när jag var så ensam i Madrid

2006-10-31 @ 20:47:03
URL: http://utrikes.blogspot.com
Postat av: Fredrik Pettersson

Höj studiemedlet!

Den borgerliga regeringen har i sin budget struntat i löftena om en bättre ekonomisk situation för studenterna som gavs före valet. Varken slopat fribelopp eller höjda studiemedel nämns i budgetförslaget.

Sveriges 350 000 studenter har rätt till högre ersättning!

Gör din röst hörd och ställ krav på regeringen att höja studiemedlet - Skriv på namninsamlingen & sprid detta vidare!

http://www.namninsamling.com/hojstudiemedlet

Tack!

2006-10-31 @ 21:34:31
URL: http://fredrikpettersson.blogg.se
Postat av: barajagjohanna

Cicci>> Det har jag också funder på många gånger och förmodligen hade de inte en susning om hur "stora" de skulle bli. För egen del hade det varit toppen att "upptäckas" för skrivandet, just för att jag vill jobba med sådant i framtiden, på samma sätt är det väl kul för modebloggarna att de uppmärksammas i och med att mode är ett stort intresse och i och med uppmärksamheten får de ändå lite betydelse.

Therese>> Den gruppen tillhör inte jag heller, men jag har tillräckligt många läsare för att vara nöjd och glad åt det. Det var väl du som uppfann ordet "bloggkompis", och sådana känns det ju som om man har fått - jättekul! Förresten tycker jag fortfarande att vi borde ha någon bloggträff i Stockholmstrakten... :)

2006-10-31 @ 21:38:44
URL: http://barajagjohanna.blogg.se
Postat av: Cicci

Jag tycker att du borde "upptäckas" för du både skriver och intressant, och tar fina bilder :)!! Jag ska se om jag kan hitta någon som kan upptäcka dig, tyvärr har jag inga direkta kontakter! Lycka till imorrn!

2006-10-31 @ 23:03:02
URL: http://ciccicicci.webblogg.se
Postat av: Danni

Jo, bloggfenomenet är rätt coolt ;)

2006-11-01 @ 00:10:01
URL: http://miumiu.blogg.se
Postat av: Bloggnewbie

Visst är det? Men jag förstår det absolut, flera bloggerskor har ju faktiskt bättre koll än journalister, så det är klart att folk vill läsa om vad de tycker

2006-11-01 @ 14:39:45
URL: http://bloggnewbie.blogg.se
Postat av: barajagjohanna

Cicci>> Haha. Tack ska du ha. ;)

Danni>> Visst är det!

Bloggnewbie>> Jag förstår det också. Det är kul att det har blivit så.

2006-11-01 @ 20:21:32
URL: http://barajagjohanna.blogg.se
Postat av: becka

Det är onekligen både skrämmande och häftigt att man kan nå ut till så många som man aldrig träffar och att de liksom "lär känna en2 ofta skriver man ju lite mer personligt än vad man tänkt från början. Jag har bara bloggat på min egen blogg i ca två månader och har fått ca 1800 unika läsare, det är inte mycket men ändå stort med tanke på att jag bara känner en handfull av dem. Jag har visserligen skrivit för en annan MYCKET större blogg i ca ett och ett halvt år, men där delar jag ju utrymme med ca femtio andra skribenter och skriver inte om mitt privatliv utan endast om fotboll, så det känns som en helt annan sak. Dessutom har den bloggen ca 1,5 miljoner läsare så det blir så stort så det bara känns abstrakt. Måste säga att jag inte håller med Thérèse om att hon inte tillhör de mest lästa bloggarna, hennes blogg är ju otroligt populär och har mycket fler läsare än "småbloggare" som jag.

2006-11-01 @ 20:40:12
URL: http://www.bollenarrund-becka.blogspot.com/
Postat av: barajagjohanna

becka>> Det ÄR mycket med så många läsare på så kort tid! Men det har som sagt att göra med att du skrivit för en annan stor blogg. Visst är det lite läskigt. I takt med att läsarantalet ökar måste man tänka på vad man skriver. Kanske inte för personligt, inte för utlämnande.

2006-11-01 @ 21:32:42
URL: http://barajagjohanna.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback