Denna omständiga teknik...

Såhär är det: jag är en oteknisk människa! Eller... egentligen handlar det nog om att jag är fruktansvärt ointresserad av allt vad teknik heter.

Bostadsrättsföreningen har börjat med digitalboxar till TV:n nu. För drygt en vecka sedan slutade alla kanaler utom ettan, tvåan och fyran att fungera och det var fritt fram att hämta sin digitalbox. I två månader skulle vi få prova fyra intressepaket gratis, vilket skulle innebära att jag får tillbaka femman som jag inte har haft på över ett år. Först idag gick jag och hämtade min box, eftersom jag inte vill vänta med de roliga kanalerna längre.


Men inte hade jag någon aning om att det var så mycket som skulle kopplas ihop...


32676-371 32676-370
Vad ska man med alla sladdar till?


Jag började läsa i bruksanvisningen. Jag har ju trots ingen stor och stark karl som kan hjälpa mig (märk ironin), så jag lär ju klara det själv. Och det gick ju lättare än vad jag från början trodde. Det stod ju faktiskt precis vart man skulle koppla in vilken sladd. Det var ju bilder och allt på sladdarna, så att man inte skulle missta sig. Den som gjorde anvisningen måste ha tänkt på mig.

32676-369 32676-372
Vadå, en antennkabel som inte medföljer? Men menar de att jag måste gå och köpa en sådan? Nä, phu. En sådan fanns ju faktiskt mellan TV:n och antennuttaget i väggen. Jag kämpar med sladdarna...


Till slut fick jag faktiskt igång digitalboxen och började installera enligt instruktion. Språk, programsökning, tid, bla, bla, bla... Efter tidinställningen var det "bara att börja titta på TV!". Okej. Ettan fungerade. Tvåan och fyra också. Resten av kanalerna kunde inte hittas av boxen. "Bara att börja titta på TV!" Nåväl, jag överlever med de tre kanalerna. Men efter en timme slår jag ändå över på femman av någon okänd anledning och till min stora glädje fungerar det! Trean, femman, sexan, TV4 plus, Eurosport, Exreme Sports, TV4 Fakta, discovery, BBC, CNN, TV8, ja herregud... jag har verkligen alla kanaler. Det känns... lyxigt. Och lite överflödigt.

Men det bästa av allt, det är att jag, en av världens mest otekniska människor (läraren fick formligen ge mig svaren på mitt omprov i teknik i nian, bara för att jag skulle få godkänt i kursen, haha!), har kopplat in detta alldeles själv - och det funkar! Nu har jag klarat både att koppla in bredband och digitalbox helt utan hjälp. Snart kan jag nog börja kalla mig själv för teknisk.


Kommentarer
Postat av: Cicci

Vad duktig du är!! Jag är också helt sinnesjukt otekniskt. Men dessutom så kan jag inte sy, inte stryka, inte sticka, laga mat eller göra något annat praktiskt heller (och jag hatar att diska och tvätta). I min framtida familj kommer mannen helt enkelt får göra allt haha! Jag fick också precis godkänt i teknik i 9an (vi gjorde en grej där man skulle löda ihop saker så att en lampa lyste - min fungerade inte hur mycket än läraren försökte fixa till den), likdant i sy- och träslöjd..Praktiska ämnen är helt enkelt inte min grej :)!

Postat av: becka

Vad koncentrerad du ser ut på bilden :-) Det är skönt att man faktiskt kan träna upp sin "tekniskhet" (haha där uppfann jag ett ord) Även jag (som är en person med tummen mitt i handen) har börjat lära mig ett och annat genom ren envishet.

2006-10-10 @ 21:21:49
URL: http://www.bollenarrund-becka.blogspot.com/
Postat av: Therese

Vad duktig du är! Jag är precis lika oteknisk och ointresserad som du. Jag skaffade en ny mobiltelefon för en månad sen och jag blir uttråkad bara av att titta i instruktionsboken. Jag vill helst att någon annan ska göra det och sen förklara för mig.... Att läsa tekniska bruksanvisningar är så tråkigt så jag kan inte koncenterar mig om jag mot förmodan inte skulle somna. Fast paradoxalt nog är jag ganska duktig på datorer men inget annat tekniskt.

2006-10-10 @ 21:59:15
URL: http://utrikes.blogspot.com
Postat av: barajagjohanna

Cicci>> Tack. Men du låter ju som jag. Jag kan inte heller sy (till och med sy fast en knapp är för svårt), inte sticka... stryka gör jag sällan, och visst, det går väl an, men jag kan inte påstå att jag är bra på det, och laga mat skulle jag väl inte vilja säga att jag INTE kan, men jag är definitivt inget geni.

becka>> Jättekoncentrerad. Bara av att försöka få upp en sladd ur grejen den är insnurrad i... haha. Själv klarar jag inte av detta av envishet, utan av ilska...

Therese>> Tack! Ointresserad är ordet. Det man är intresserad av är man ju ofta bra på. Det jobbiga med tekniska prylar är att jag inte har någon lust att lära mig, jag skjuter gärna över det på andra. På tal om mobiltelefoner, jag har haft Nokia sedan jag var 16, och när jag vann en Motorola på jobbet var det fruktansvärt jobbigt att försöka lära mig den, därav köpte jag en ny Nokia nyligen. Då slipper jag lära mig något nytt. ;)

2006-10-10 @ 22:43:07
URL: http://barajagjohanna.blogg.se
Postat av: Cicci

Skönt att hör att man inte är ensam!!! Jag skulle faktiskt stryka igår, det var andra gången sen jag flyttade hemifrån...vilket var för två år sen... Och jag insåg verkligen inte jag inte kan!!! Det blir ju bara skrynkligt på andra ställen istället..när jag är hos föräldrarna så brukar iaf de vara så snälla att stryka lite saker åt mig. Haha, vilken barnunge jag låter som :)!

2006-10-10 @ 23:13:51
URL: http://ciccicicci.webblogg.se
Postat av: Therese

Jag känner igen det där med mobiltelefoner. Jag har haft några olika men senaste 4-5 åren hade jag en samsung som jag verkligen gillade. Som tur är , är min nya mobil också en samsung men det är så mycket nymodgheter på den som inte fanns på min gamla....

2006-10-10 @ 23:32:04
URL: http://utrikes.blogspot.com
Postat av: barajagjohanna

Cicci>> Haha! Jag flyttade hemifrån för fem år sedan och har väl strukit... pjaa... kan räkna gångerna på mina fingrar i alla fall. :) Fast SÅ dålig är jag faktiskt inte, men mamma gör det mycket bättre, haha.

Therese>> Det brukar ju komma till lite nymodigheter... ;) Gud vad vi låter korkade hela bunten här när vi klagar över allt vi inte kan, hahaha.

2006-10-11 @ 08:05:14
URL: http://barajagjohanna.blogg.se
Postat av: Camilla

Haha, Johanna Johanna! Denna tekniska värld är du minnsann och da inte ensam om. J a g är så oteknisk man kan bli. Kanske tur i oturen att jag har en darling här hemma som man hjälpa mig med sådant. Dock, borde jag påpeka. Jag försöker och vill lära mig, men att ta tag i något sådant helt själv, nej. Ett stort plus i kanten till dig, nu kan du känna dig ännu mer teknisk ;P

2006-10-11 @ 10:48:45
URL: http://millaaa.blogg.se
Postat av: Nina

Hej! Vill du svara på " dagens fråga" om IDOL=)

2006-10-11 @ 12:43:00
URL: http://ninak.blogg.se
Postat av: barajagjohanna

Camilla>> Det är visserligen bra att bo ensam, då MÅSTE man ju fixa såna här tekniska prylar helt själv. ;)

Nina>> Okej, det kan jag väl göra.

2006-10-11 @ 14:21:50
URL: http://barajagjohanna.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback