Lågt.

Maria Borelius har anlitat svart hemhjälp på 90-talet, ja, det vet vi väl allihopa vid det här laget. Jag skiter fullständigt i om Borelius haft en barnflicka svart hemma hos sig, det rör mig inte ryggen. Däremot blir jag fruktansvärt förbannad på hennes låga bortförklaringar! Det är skrattretande.

För det första påstår hon att hon inte hade råd att anställa barnflickan lagligt. Hon och maken hade en årsinkomst på 1,7 miljoner kronor vilket blir ETTHUNDRATRETTIONIOTUSEN kronor i månaden. Då påstår hon att hon och maken inte hade gemensam ekonomi. Fyra barn tillsammans, bostad tillsammans utan gemensam ekonomi? Okej. Men om då fru Borelius skulle vara den fattiga av dem båda, varför skulle då HON betala för hemhjälpen? Det är ju uppenbart att hennes förklaringar inte håller någonstans och därmed måste klassas som bortförklaringar.

Så uppenbart att Maria Berolius i TV4:s morgonsoffa tog tillbaka påståendet om att hon skulle tjänat för dåligt.

När jag ändå är inne på politik kan jag väl också yttra min besvikelse över några förändringar som jag har hört att vår kära allians vill göra.
• Vi måste börja betala för att gå på museum.
• Det ska inte längre vara gratis att låna böcker.
• Karensdagen kommer inte längre att vara en, utan tre.

Vad var det de påstod, alliansen? Att låginkomsttagarna skulle få det bättre, mer pengar, ja, var det inte något sådant? Guuuud, vad alla blåröstande låginkomsttagare är lurade...


Kommentarer
Postat av: Camilla

Ja, jag känner mig jävligt lurad nu när jag läste vad du skrev längst ner. ska fan kolla upp det. & vad skrev du, tre jävla karensdagar? gaaaah!

Postat av: Pumans dotter

Nu har hon upptäckt att hon har tv också. Jag kan inte förstå hur såna här människor är skapta.

Bristen på moral hos en del av de nya ministsrarna är självklart upprörande men egentligen är jag mycket mer förbannad och orolig över alla försämringar som kommer att drabba oss vanliga dödliga. Det här maktskiftet kommer att stå oss dyrt!

2006-10-11 @ 19:23:19
URL: http://pumansdotter.blogspot.com
Postat av: Therese

Jag instämmer med Pumans dotter , jag är också förbannad och orolig över alla försämringar som kommer att drabba oss vanliga dödliga.
Jag är otroligt besviken på svenska folket som röstade fram alliansen.

139000 kronor i månaden är förresten mer än vad många i Sverige har att leva på , på ett år.

2006-10-11 @ 19:51:17
URL: http://utrikes.blogspot.com
Postat av: Veronika

Mm. Jag lackade också ur totalt på bortförklaringen. Den är ju inte på något sätt hållbar. Sparar den som exempel på dåligt argument till mina framtida stackars filosofistudenter.
Och visst är det skrämmande. Muséerna är väl bestämt, men är det där med biblan bestämt? Är det inte bara ett förslag? Nåja, de har ju fyra år på sig så de borde hinna.

2006-10-11 @ 20:51:28
URL: http://sagoslott.blogspot.com
Postat av: barajagjohanna

Camilla>> Tre karensdagar är massor. Jag menar, ofta är man ju inte sjuk mer än tre dagar. Jag klarar mig inte på min nuvarande lön, och att vara sjuk känns väldigt mycket i plånboken som det är nu. Men med TRE dagar. Helt sjukt. Man har ju inte råd att vara sjuk och då börjar det bli allvarligt.

Pumans dotter>> Jag struntar i att vår nya kulturminister inta betalat tv-licensen (även om man tycker att hon som politiker verkligen borde betala, det är ju inte så att hon inte har råd) och jag struntar i att både hon och kära Borelius haft svart hemhjälp - det läskiga är just de förändringar som komma skall...

Therese>> Precis. Det är just det. Förra året tjänade inte jag ens 100000 kronor. Borelius med make fick alltså mycket mer än så - på en månad! På ett sätt kan jag förstå att man röstade fram alliansen - Sverige behöver förändring och Sverige behöver inte längre Göran. Tyvärr är ju partiledaren partiets ansikte utåt.

Veronika>> Ja, den dumma bortförklaringen bör verkligen gå till historien. Så otroligt fult.
Jag vet faktiskt om det med bibblan är bestämt ännu, det är bara något jag har hört. Jag trodde först inte att de skulle hinna så mycket på fyra år, men det verkar som om de kommer att hinna med en hel del, som inte alls gynnar låginkomsttagarna, tyvärr.

2006-10-11 @ 22:18:41
URL: http://barajagjohanna.blogg.se
Postat av: becka

Ja direkt pinsamt var det! Kände precis som du att hennes bortförklaringar var ännu mer pinsamma än hennes handlingar. Blir Det TRE karensdagar? Jag som redan hade ångest för att de tänkte införa TVÅ! Ja grattis Sverige, ni har röstat med r***n. hälsningar arg becka

2006-10-11 @ 22:22:49
URL: http://www.bollenarrund-becka.blogspot.com/
Postat av: kristina

Håller med om att hela soppan är pinsam, men jag är inte förvånad. Alla nya ministrar är gröngölingar i politiken och angående förslagen så borde inte folk bli förvånade, vi röstade ju fram en högerregring och alltså kommer högerpolitik föras.

2006-10-11 @ 22:33:38
URL: http://bloggdagboken.blogspot.com
Postat av: barajagjohanna

becka>> Jag tycker att en karensdag är alldeles lagom. Två känns på gränsen till för mycket, då skulle jag bli arg, men TRE! Jag vet, fy faan. Förstår att du är arg, det är jag med.

kristina>> Jag är förvånad, besviken och arg - och jag var inte med och röstade höger. Jag tror att många som röstade blått inte hade en aning om vad det faktiskt innebar och vad alliansen tänker genomföra.

2006-10-12 @ 08:11:43
URL: http://barajagjohanna.blogg.se
Postat av: Kristina

Det tror jag också, tyvärr. Det verkar som att många, även äldre människor, inte har nån aning om vilken ideologi och människosyn de röstar på när de röstar blått. Jag tycker att man är skyldig att ta reda på det innan man röstar, många är ju inte alls intresserade av politik och röstar kanske på folkpartiet för att det låter bra med löften om fler jobb. Det tråkiga är ju att även vi som inte röstade fram dem också drabbas :(



Det tråkiga är att även vi som röstade höger drabbas.

2006-10-12 @ 08:48:58
URL: http://bloggdagboken.blogspot.com
Postat av: kristina

haha, vart kom den sista meningen från?

2006-10-12 @ 15:13:24
URL: http://bloggdagboken.blogspot.com
Postat av: barajagjohanna

kristina>> Precis. Jag tror det är otroligt många som röstat på Fp eller M i det här valet utan att egentligen veta vad det innebär. Och tji fick dem. Och vi andra stackare. :]

2006-10-12 @ 17:00:48
URL: http://barajagjohanna.blogg.se
Postat av: sophie

Död åt alliansen!
Plus för din blogg, mycket bra läsning!

2006-11-13 @ 03:49:05
URL: http://fosi.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback