Röj en mina

Alla världens länder har kommit överens om att fattigdomen ska halveras till 2015 (Millenniemålen). Det handlar till exempel om att låta alla barn få gå i grundskola, öka jämställdheten och förbättra kvinnors ställning, stoppa spridningen av hiv/aids och andra sjukdomar, säkerställa en miljömässig hållbar utveckling och öka samarbetet kring bistånd, handel och skuldavskrivningar.

Utvecklingen går framåt. De flesta länder i världen utvecklas åt rätt håll, men utvecklingen har fram till idag gått långsamt. Utvecklingen måste öka snabbare i positiv riktning, annars kommer vi inte att nå målen. Idag är det 3007 dagar kvar.

Varför inte hjälpa till att röja lite minor? Klicka här.

Kommentarer
Postat av: cassandra

Brabra, hoppas att världen lyckas uppnå de målen också.

Postat av: Linda

Det är superbra och superviktigt att komma med den här typen av uppmaningar! Jag var själv väldigt politiskt aktiv när jag var tonåring, och även om jag inte tappat mina åsikter och min glöd har mitt engagemant falnat en del de senaste åren. Men nu är det äntligen på väg tillbaka och jag blir lycklig varenda gång jag märker att det är fler som inser vikten av det!
Heja! :)

2006-10-07 @ 23:31:54
URL: http://tokyo.webblogg.se
Postat av: barajagjohanna

cassandra>> Med din och min alla andras hjälp, så ska det gå.

Linda>> Mitt engagemang falnar också då och då, man orkar inte alltid. Men just nu är jag väldigt inne i det, inte minst i och med att min hjärna fylls av information då jag skriver uppsats om just det här ämnet. Engagemanget går ju upp och ner, nen det gäller väl att ta tag i det när det är på topp... :)

2006-10-07 @ 23:45:22
URL: http://barajagjohanna.blogg.se
Postat av: Linda

Jag förstår precis vad du menar. Jag läser själv en kurs i queerteori och är full av kämparanda för kvinnor, sexuellt "avvikande" och AIDS-kamp :P

2006-10-08 @ 12:00:11
URL: http://tokyo.webblogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback