Vad är hem?

Att komma hem ska ju vara en schlager, men ett hem kanske aldrig kan vara en plats så länge man är ensam, ett hem kanske till slut måste vara en människa som gör en vacker, som man får göra vacker. Att få bo någon behaglig stans, att få älska någon vacker som älskar och gör en vacker tillbaka, att få vara sysselsatt med något som känns meningsfullt och stimulerande och ger okej med pengar. Ska det vara för mycket begärt?

Ur Per Hagmans Att komma hem ska vara en schlager.

Kommentarer
Postat av: Ida

Åååh, ryser..

Postat av: barajagjohanna

Ida>> Det är väldigt, väldigt, väldigt träffande...

2006-10-30 @ 10:54:43
URL: http://barajagjohanna.blogg.se
Postat av: Malin

Men åh...hur fint som helst. Jag älskar sådana underbara citat. Nu måste jag köpa den boken!

2006-10-30 @ 19:25:38
URL: http://bitavkaka.blogspot.com
Postat av: Malin

Jag var tvungen att blogga det, så jag inte glömmer bort det. Med hänvisning till dig förstås. Ha en bra kväll!

2006-10-30 @ 19:56:00
URL: http://bitavkaka.blogspot.com
Postat av: barajagjohanna

Malin>> Visst är det intressant hur en text kan betyda så mycket för så många människor, men ändå på så olika sätt. Det känns som om du och jag tolkar citatet olika utifrån oss själva, men ändå tycker vi båda om det så mycket. Mm, sånt gillar jag. Det bevisar att det är bra.

2006-10-30 @ 20:56:13
URL: http://barajagjohanna.blogg.se
Postat av: Cicci

Blir nästan lite orolig när du uppdaterar så lite!! Är det på onsdag som det gäller eller?? Förstår att du har mycket annat som snurrar i så fall! Men det går säkert bra, oftast löser sig det mesta till det bästa... Men jag ska inte säga nåt egentligen för jag är oroligheternas mästarinna som får spel för minsta lilla sak... Hoppas att det går bra för dig iaf :)!

2006-10-30 @ 22:36:17
URL: http://ciccicicci.webblogg.se
Postat av: Anna Malaga

Mmmm - jag hâller med. Vad som är "hem" kan ju ocksâ variera med âren.
Hade jag flyttat "hem" till Sverige nu, hade det varit som ett helt annat land. Jag är annorlunda, allt är annorlunda. För mig är 70- och 80-talets Sverige hemma. Nu är Spanien mitt hem, här har jag de sakerna Hagman skriver om.

2006-10-30 @ 22:40:35
URL: http://nyttundersolen.blogspot.com
Postat av: barajagjohanna

Cicci>> Det är mycket annat som snurrar i huvudet, ja... Det är imorgon, onsdag, som det gäller. Idag har jag huvudvärk och är sur på snöovädret utanför, så det blir inte bättre. Huh.

Anna Malaga>> Ja, så är det ju. Falun är ju hem för mig, det är här jag är född och uppvuxen och efter Uppsala och Paris är jag tillbaka, även om jag helst skulle vilja bo på något roligare ställe. Det är här jag har mitt jobb. Men det är inte här som mina vänner finns. Och som Hagman skriver, "ett hem kanske aldrig kan vara en plats så länge man är ensam".

2006-10-31 @ 08:13:39
URL: http://barajagjohanna.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback