Impuls

Igår gjorde jag upp en budget för min ekonomi, eftersom det var en av uppgifterna i samhällskunskapen. I och med att jag har gått ner i tid på jobbet till 75% för att ha tid att läsa upp betyg vid sidan om, blir lönen mindre. Jag får mindre pengar än en student. Om jag har räknat rätt, så kommer jag ha kvar drygt en tusenlapp efter räkningar, busskort, mat och sådant. Tusenlappen ska räcka till kläder och nöjen. Hade jag haft en normal hyra hade jag haft noll kronor kvar. Vilken jäkla tur för mig att jag har låg hyra, så att jag har en hel tusenlapp att spendera...

Idag gjorde jag dessutom världens impulsköp (passande nog...). Har kikat på den länge, jag var kär i den från och med att jag såg den på reklamen, jag blev ännu mer kär jag när jag såg den i verkligheten då min kompis köpt den. Men jag har inte tyckt att jag borde lägga ut pengar på en mobiltelefon när jag har en fungerande. Men det gjorde jag.
Den här är skickad till mig, jag hoppas att jag har den imorgon. Nu lär jag sälja mina andra tre mer eller mindre bra telefoner, så att jag får lite pengar för det.

Kommentarer
Postat av: Camilla

.. man måste få göra impulsköp! Speciellt en sådan vacker Nokia! Fräsig till tusen :j

Postat av: Cicci

Skitsnygg!! Till skillnad från en student så har du ju iaf jobbat ihop pengarna och slipper betala tillbaka dem (aah ångest)! Enligt sånna där beräkningar som görs för en student i Stockholms omkostnader så går man tydligen back 1000kr eller nåt i månaden. Wiho, det kan nog stämma. Jag skulle aldrig klara mig om jag inte jobbade också. Var glad att du har låg hyr - det har INTE jag :)!

2006-09-19 @ 23:17:53
URL: http://ciccicicci.webblogg.se
Postat av: barajagjohanna

Camilla>> Den är gryyym!

Cicci>> Jo, absolut, alla mina pengar har jag jobbat ihop och jag har ju faktiskt lagt undan en massa för att kunna göra något kul för. "Göra något kul" innefattar kanske inte köpa en mobiltelefon, haha, men ÄH! Den kan jag ha bra länge + att jag har tre att sälja. Försöker intala mig själv att det är bra, märks det? ;) Jo, jag är jätteglad åt min låga hyra. Jag är glad att jag köpte en lägenhet istället för att hyra en, jag tjänar massor på det. (I den här stan är det ju inte särskilt dyrt att köpa om man säger så.)

2006-09-20 @ 08:05:35
URL: http://barajagjohanna.blogg.se
Postat av: becka

Den är faktiskt vacker som ett smycke! Om jag någonsin skulle köpa en Nokia, (är SonyEricsson-fan), skulle det definitivt bli en sådan. Klart att du får tröst-shoppa lite för att glömma att du blivit så fattig;-)

2006-09-20 @ 08:08:09
URL: http://www.bollenarrund-becka.blogspot.com/
Postat av: barajagjohanna

becka>> Tack för att du tillåter mig att tröstshoppa, det känns skönt! ;) (Jag vet, den är otroligt fin, nästan som en assecoar - shit, det där kändes felstavat!)

2006-09-20 @ 08:25:53
URL: http://barajagjohanna.blogg.se
Postat av: barajagjohanna

asseccoar...? accessoar? herregud...

2006-09-20 @ 08:26:09
URL: http://barajagjohanna.blogg.se
Postat av: becka

Haha, jag hade ju samma problem sist jag skulle skriva ******* i ett inlägg till dig, kommer du ihåg det? Jag velade fram och tillbaka med stavningen och skickade ett par inlägg, tror jag kom fram till att det är accesoar. Skönt att det inte bara är jag som får blackouts ibland;-)

2006-09-20 @ 21:58:44
URL: http://www.bollenarrund-becka.blogspot.com/
Postat av: becka

Det verkar som man kan skriva accessoar ELLER accesoar när jag kollar på nätet (Wikipedia mfl)

2006-09-20 @ 22:03:14
URL: http://www.bollenarrund-becka.blogspot.com/
Postat av: barajagjohanna

becka>> Haha, ja, jag minns faktiskt det. Ett svårt ord det där. Bra att du kollade upp det. Accessoar känns bäst. :]

2006-09-20 @ 23:10:15
URL: http://barajagjohanna.blogg.se
Postat av: Mikaela

Funderar på att köpa en sån eller Motorola Razr V3i D&G.
Skulle hjälpa om du sa vad som är + & - med mobilen?

2006-09-23 @ 21:44:31
URL: http://theworldsgreatest.blogg.se
Postat av: barajagjohanna

Mikaela>> Jag har Motorola Razr-nånting också, och jag säger bara: KÖP NOKIAN! Visserligen har alltid haft Nokia och kan inte med Motorola, men jag gillar Nokia skarpt. Och jämför jag med Motorolan är Nokian både snyggare och bättre.

2006-09-23 @ 22:17:43
URL: http://barajagjohanna.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback