J'ai des autres choses de faire

11:48 är klockan och jag sitter och jobbar när mobilen ringer. "Samtal" står det. Det är Disneyland, tänker jag. Jag har hela tiden känt på mig att de kommer att ringa, och när det endast står "Samtal" på displayen är det från utlandet.

»Johanna« svarar jag.
»Johanna? Bonjour. Vous parlez français? C'est ok?«
»Oui, c'est ok.«

Jaha. Jag visste det. Kvinnan i andra änden presenterar sig och berättar att hon ringer från Disneyland Paris. Att jag hade varit på intervju med Simon i Stockholm.

»Vous êtes disponible à partir quand?« frågar hon. (Från och med när är du tillgänglig?)

Jag förklarar att eftersom jag fick ett brev från dem där det stod att jag inte fått jobbet, har jag nu tyvärr andra planer. »J'ai des autres choses de faire« säger jag och hoppas hon förstår. Kvinnan tackar så mycket och säger »bonne journée, au revoir«.

Suck. Jag visste ju att de skulle ringa. Jag förstod det och har gått och tänkt på det. Senast igår tänkte jag att de borde ringa vilken dag som helst. Lite irriterad över att de ringde blir jag, för nu kommer jag gå och tänka "tänk om..." Nåväl. Det skulle säkert vara jättekul och jag skulle nog inte ångra mig, men allt annat blir så uppskjutet. Jag visste ju att om de ringer tackar jag nej, beslutet är taget och jag kan inte ändra mig en gång till.


Men jäklar, det är jättehäftigt att jag fortfarande kan, med viss tvekan såklart, konversera på franska och märka att människan i andra änden faktiskt förstår vad jag säger och menar!


Kommentarer
Postat av: Moni

Jag tar gärna emot billiga och bra shoppingstips i Paris! :)
Lite nyttig har jag varit idag, har ägnat mig åt mina studier t ex. Wow ;)

Postat av: Cicci

Men vad kul att de ringde iaf! Kan du inte få en ny chans till sommaren eller så??

2006-09-11 @ 14:06:19
Postat av: Cicci

http://ciccicicci.webblogg.se

2006-09-11 @ 14:06:39
URL: http://ciccicicci.webblogg.se
Postat av: Camilla

Att det håller på att vela fram och tillbaks, måste göra dig besviken. Då kunde de skrivit i brevet du fick hem att vi eventuellt ringer ... om du fortfarande är intresserad. Gaah! (Påpekar att jag precis ätit Thai-mat) Magen är rund och go.

2006-09-11 @ 14:29:37
URL: http://millaaa.blogg.se
Postat av: barajagjohanna

Moni>> Jag återkommer!

Cicci>> Ja, lite kul är det ju att jag blev erbjuden ändå. Får väl höra av mig till dem framåt sommaren om jag fortfarande vill dit...

Camilla>> De skickar ut tre sorters brev, varav ett där det står att det inte finns någon plats just nu men att de ringer om det blir ett jobb ledigt. Det var det brevet jag fick och jag förstod att de skulle ringa. Så jag var förberedd, men hade bestämt mig för att säga nej, eftersom jag tagit beslut. Rätt eller inte? Ingen aning, det vet man nog aldrig.

2006-09-11 @ 15:35:08
URL: http://barajagjohanna.blogg.se
Postat av: Camilla

barajagjohanna >> du har gjort rätt just nu. Bara du själv som kan avgöra om det är rätt lr fel. Men de beslut du gjort, ska du tro på!

2006-09-11 @ 20:36:06
URL: http://millaaa.blogg.se
Postat av: barajagjohanna

Camilla>> Jag måste tro på de beslut jag tagit, och det gör jag, även om det känns skittråkigt att läsa upp betyg just nu. Men det är något jag måste göra. Och jag tror att i slutändan blir det säkert bra.

2006-09-11 @ 21:53:56
URL: http://barajagjohanna.blogg.se
Postat av: Camilla

Aj,kattsiken. Ska du också läsa upp betyg? Jag drar ut på mitt ... I Oktober ska jag sätta igång, men ja. Hoppas under hösten att du kan inspirera mig, haha.

2006-09-12 @ 10:04:50
URL: http://millaaa.blogg.se
Postat av: barajagjohanna

Camilla>> Yep, ska träffa lärarna på torsdag, så ska de berätta vad jag behöver plugga på och så ska vi bestämma datum för prövning. BLÄ! Jag är sämst på att plugga, särskilt när det är jobbiga ämnen. Ska försöka inspirera... ska göra mitt bästa att bli inspirerad själv först. :)

2006-09-12 @ 10:19:27
URL: http://barajagjohanna.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback