Plötsligt händer det... eller?

Imorse ringde jag banken och fick höra att jag hade 97 kr på kontot. Efter lunchen återstod 42 kr. När jobbet slutade köpte jag en trisslott för mina sista pengar. Jag hade hoppats på att dryga ut den lilla lönen litegrann.

32676-350

Som ni ser blev det faktiskt en vinst på 50 kr. Jag kommer garanterat hämta ut två nya lotter och hoppas stenhårt på minst 10 000 kr. Då lovar jag att det blir en hel vecka utomlands i höst. Eller kanske... lite mer...? Mm...

Ibland önskar jag att jag var gjord av pengar. Jag förstår inte folk som reser hit och dit, är ett halvår där, ett år där, ett annat halvår på ett nytt ställe. Var får de pengarna ifrån? Måste man inte stanna upp och jobba ett tag för att kunna dra iväg? Och för att kunna spara pengar måste man ju att ha ett välbetalt jobb. Annars har man ju inte råd att lägga undan pengar till ens drömmar. Hur tusan gör folk? Lyckas alla andra få välbetalda jobb, eller har de fått världens arv, eller har de blivit bortskämda av sina föräldrar?

Mitt fall just nu är att jag inte kan lägga undan en krona, vilket är himla tråkigt. Tvärtom blir jag tvungen att nalla från sparkontot, som därmed minskar och minskar... Det går bra att nalla till resor, i och med att mitt sparkonto faktiskt heter spar/resekonto. Men när jag måste ta till busskort, mat eller som idag - bio, är det inte lika kul.


Kommentarer
Postat av: Cicci

De som jag känner som har rest och sådär de har bott hemma medan de har jobbat. Då har man inga eller väldigt låga utgifter. Bor man själv så är det ju omöjligt att spara pengar.. De enda pengar jag kan spara är de jag får i present nån gång, men de behövs oftast för att överleva vardagen. Lösningen är nog att flytta hem helt enkelt... kul värre..

Postat av: nadia

Jag drömmer också om att bli rik på en trislott och få sittta i TV4:s nyhetsmorgon soffa bredvid Tilde de Paula och skrapa fram ett par miljoner. Men jag har fan aldrig vunnit mer än 75 spänn på en trislott. Livet är så himmla orättvist. :(

2006-09-24 @ 19:13:14
Postat av: barajagjohanna

Cicci>> Jo, det är väl så. Men herregud, jag flyttade hemifrån när jag var 17, det skulle ALDRIG falla mig in att flytta till mina föräldrar igen! Dessutom skulle nog inte de tycka det vore en sån bra idé heller (så länge jag inte måste förstås), de flyttade till ett mindre hus för snart två år sedan och jag och mina saker har gaaanska svårt att få plats... Men det är klart att det blir billigare att bo hemma.

nadia>> Tänk... den minsta vinsten när de kör månadslotteri är 10 000 kr i 10 år. Jag hade INTE tackat nej! Om det är skattefritt är det mer än vad jag får ut på en heltid liksom! Visst är livet orättvist?!

2006-09-24 @ 20:46:16
URL: http://barajagjohanna.blogg.se
Postat av: Camilla

Att gå och köpa en lott och vinna 10.000 kr vore underbart, speciellt i 10 år framåt. Kan inte heller förstå hur folk gör som reser hit och dit. Vart fan kommer pengarna från? Antagligen från föräldrarna .. Så har det varit med några av mina vänner, då jag kan känna. Vill tjäna ihop mina pengar själv och åka. Annars känns det inte rätt, av någon anledning. Håller du med?

2006-09-24 @ 21:02:41
URL: http://millaaa.blogg.se
Postat av: Pumans dotter

Grattis till vinsten! Det verkar ligga i luften idag för en kompis till mig kollade sin lottorad (brukar aldrig spela annars men hade bara fått ett konstigt ryck!) och hade vunnit 2000 kronor på Joker. Spelar man inte så vinner man inte heller... inte för att jag gör det, men en lott tar jag då och då.

Camilla, "de som reser hit och dit" eller jag i alla fall får offra mycket annat för att kunna resa. Det blir vatten och knäckebröd resten av året. ;)

2006-09-24 @ 21:18:20
URL: http://pumansdotter.blogspot.com
Postat av: barajagjohanna

Camilla>> Yep, jag håller med. Även om jag skulle bli erbjuden, så jag har väldigt svårt att ta emot pengar. Det ÄR faktiskt så, att allt känns mycket mer värt det när man tjänar och sparar ihop till det själv. Jag vet, för jag sparade ihop vartenda korvöre till mina studier i Paris för 1,5 år sedan.

Pumans dotter>> Tack, jag hoppas de två nya lotterna ger en större vinst... ;)
Jag tror faktiskt att det är lite som Camilla säger... de som är nånstans 18-22 och åker omkring får nog ganska mycket gratis från föräldrarna. Som Cicci sa, så sparar man ju ganska mycket på att bo hemma. Jag bara hoppas att de som bor hemma betalar LITE för sig åtminstone... (Åtminstone jag skulle få väldigt dåligt samvete annars.) Men visst är det så att man får offra mycket annat om man sparar för resandet, helt klart. Jag bodde hos föräldrarna från det att jag slutade skolan i Uppsala till jag drog til Paris (sex månader), betalade lite till föräldrarna och la undan flera tusen varje månad. Då offrades en hel del nöjen och kläder kan jag lova. Men det var det värt. Har dock svårt att offra samma saker nu - kan ju knappast flytta in hos föräldarna igen...

2006-09-24 @ 21:39:19
URL: http://barajagjohanna.blogg.se
Postat av: Camilla

Här får man inte mycket gratis iallafall. :J Att spara ihop till studierna i Paris, jävligt duktigt. Jag tyckte de va svårt att spara ihop till att flytta hemifrån. Tur man har varit sparsam och har föräldrar som tänker ekonomiskt.

2006-09-24 @ 22:18:08
URL: http://millaaa.blogg.se
Postat av: barajagjohanna

Camilla>> Ja, det är tufft att spara, särskilt när man inte har så stor lön...

2006-09-25 @ 09:57:30
URL: http://barajagjohanna.blogg.se
Postat av: tinatoon

Jag är för gammal för att flytta hem till föräldrarna någon längre tid, o inte har jag något välbetalt jobb heller. Därför tar jag en ganska billig enkel flygstol till Kreta varje sommar, o jobbar mig igenom min vistelse. Klart jag hellre skulle vara ledig o SEMESTRA nånstans i några månader, men det vet jag inte hur det skulle gå till eftersom varken jag eller mina föräldrar e miljonärer, o min Sugardaddy lyser med sin frånvaro. ;)
Har ett antal kompisar som jobbat sig igenom ett halvår minst i Australien på Working-Holiday-VISA tex. Allt går, bara man är lösningsorienterad. :)

2006-09-25 @ 18:57:51
URL: http://tinatoon.blogg.se/
Postat av: Pumans dotter

barajagjohanna: Jag håller med dig om att de som fortfarande bor hemma kan spara pengar på ett helt annat sätt än de som måste betala alla sina räkningar själv, men det är ändå en prioriteringsfråga. En del väljer att resa (om man nu har jobb och hyfsad lön dvs.) och en del väljer att lägga sina pengar på annat. Jag snålar mer än gärna hemma för att komma iväg.

2006-09-25 @ 19:27:58
URL: http://www.pumansdotter.blogspot.com
Postat av: barajagjohanna

tinatoon>> Absolut, allt går, man kan ju åka iväg och jobba, helt klart.

Puman>> Det gör jag också, absolut. Men sen är det där med att få ledigt för att komma iväg. Äh, jag tycker bara synd om mig själv just nu för att jag inte KAN lägga undan nånting hur snålt jag än lever, med tanke på väldigt liten lön. Därmed är det svårt rent ekonomiskt att ta ledigt också. Det är trist. Jag borde göra något drastigt...

2006-09-25 @ 19:37:56
URL: http://barajagjohanna.blogg.se
Postat av: helenafena

läs mitt inlägg om mina skraplotter :)

användarnamn. mylife
lösenord. mylife

2006-09-25 @ 21:20:43
URL: http://helenafena.blogg.se
Postat av: Anna Jorstig

vill inte göra dig besviken, men vann du verkligen 50 kronor?? jag tyckte det var 3x25... tänk om du skulle få 3 TV-rutor och tänka:"tja, det var ju bra att jag vann 50 kronor iaf"... HA HA HA.

Puss Anna
Ska vi ut å gå snart?

2006-10-03 @ 08:55:54
Postat av: ANNA igen

Nu var det jag som var ute och cyklade... ehh... ja men, grattis till de 50 kronorna! ehh

hejdå

2006-10-03 @ 08:56:55
Postat av: barajagjohanna

Anna>> Vi borde definitivt ut och gå snart. Haha, ja, tre TV-rutor hade ju inte varit fel... :)

2006-10-03 @ 09:16:40
URL: http://barajagjohanna.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback