Brukar du också läsa sista meningen först?

Någon gång när jag var väldigt ung avslöjade min svensklärare att hon brukade läsa sista meningen i böcker - innan hon kommit dit! Det tyckte jag var väldigt roligt - jag trodde jag var den enda.

Igår gjorde jag det igen, visserligen för första gången på väldigt länge. Och det var klantigt. Jag hade kommit en bra bit på Kajsa Ingemarssons Den ryske vännen och genom att läsa sista meningen (som fick mig att läsa även den näst sista, och meningen innan den), avslöjade det en hel del och jag blev besviken. Jag ska försöka att sluta läsa sista meningen innan jag kommit dit...

Trots att jag har böcker på hög som jag ska läsa, så måste jag beställa nya. Det är lite stressande att alltid ha böcker på hög, men jag kan inte hjälpa det. Slängde precis iväg en
beställning på inte mindre än fem böcker, varav tre inte ens är pocket... Högen byggs på.

Kommentarer
Postat av: Linn

Häromdagen kände jag mig lite ensam och undrade om jag i princip var den enda som var bok-tokig, men jag har visst en vän i dig även där. Bok-tok. ;) Jag är nyfiken på Anna Gavalda's "nya"! Gillade den du tipsade mig om, "Tillsammans är man mindre ensam". Längtar till sommaren nu, så jag kan få mer tid till att läsa annat än bara kurslitteratur.
Nite nite, söta.

Postat av: Linn

Oj, glömde svara på din fråga! Jag gjorde precis likadant som dig förut, men lyckas faktiskt låta bli att läsa sista meningen i böcker jag läser nuförtiden, men det är allt nääära. :)

2007-04-12 @ 23:17:34
URL: http://linnnn.blogg.se
Postat av: Cicci

De där högarna är grymt stressande, men ändå beställar man mer. Hur kommer det sig?? Åh du får berätta om Bitterfittan och vi som inte sa hora sen. Jag såg de två författarna på Efter tio (brukar du se det?) och blev jätteintersserad. Men har inte haft varken råd eller tid med böcker på sistone så det får bli i sommar i paris :)!

2007-04-12 @ 23:55:32
URL: http://ciccicicci.webblogg.se
Postat av: Cicci

Nej jag läser inte sista meningen föresten. Vill inte veta!!!! :)!

2007-04-12 @ 23:55:57
URL: http://ciccicicci.webblogg.se
Postat av: barajagjohanna

Linn: "Tillsammans är man mindre ensam" är ju totalt underbar, jag finner verkligen inga passande ord för den boken. Får se om jag gillar hennes senaste lika mycket.

Cicci: Om jag ser Efter tio? Haha. Vi har ju ungefär samma tv-schema om dagarna, så jo, jag brukar se det, och jag såg det avsnittet med de författarna. Jag köper alltid böcker även om jag egentligen inte har råd. Förstår inte varför jag just tar mig råd till böcker. Du gör rätt som sparar varje liten slant till Paris - det är det värt!

2007-04-13 @ 11:11:05
URL: http://barajagjohanna.blogg.se
Postat av: Therese

Det händer att jag kikar i slutet för att jag är för nyfiken men oftast inte. Sist tror jag det var när jag läste senaste Harry Potter boken och visste att någon av hans nära skulle dö. Då måste jag veta vem ...

2007-04-13 @ 16:47:06
URL: http://iutlandet.blogspot.com
Postat av: Niklas (fd Hans Ångest)

När jag var yngre brukade jag - om jag fick mycket sympatier för bokens huvudperson - läsa slutet av boken. Detta med anledning av att jag inte ville bli alltför besviken om huvudpersonen dog i slutet av berättelsen.

2007-04-13 @ 23:51:57
Postat av: barajagjohanna

Therese: Det är synd att man är så nyfiken, för jag tycker att det förstör lite om man får veta om någon dör t.ex. Det är roligare att bli förvånad.

Niklas: Så du gör inte så längre alltså? Hehe.

2007-04-14 @ 12:18:43
URL: http://barajagjohanna.blogg.se
Postat av: Anonym

Hej! Jag har last Magdalena Graafs Det ska bli ett sant noje att doda dig. Jag tyckte iofs att den var helt ok, men ibland kanns den inte tillrackligt... djup. Typ som att hon bara vill forsoka bevisa att hon inte ar en dum blondin men inte riktigt lyckas med det om du fattar hur jag menar. Mer djupgaende och engagerande tycker jag kanske att "En tillräckligt vacker dag för att dö" av Jeanette Lindblatinatoon?d ar. MYCKET lasvard!

Ar man annars sugen pa att lasa om svenska kandisar tyckte jag att Carolina Gynnings Egogirl var manga ganger battre an Graafs, aven om det saklart ar helt olika storys, men bada ar ju sjalvbiografer sa att saga, och Gynnings GER verkligen den dar helt andra forstaelsen for att hon kanske ar mer an bara en dum blondin, det som Graafs tyvarr inte riktigt uppnar...

Men det har ar ju helt subjektiva asikter fran en helt vanlig lasare, sa vad vet jag liksom? :)

Sorry att jag inte last och kommenterat pa ett tag, ska forsoka battra mig nu nar jag funnit mig lite tillratta har i Amsterdam. Ha det sa bra och lycka till med ryggen o livet och allt dartill! :)

2007-04-22 @ 15:22:23
Postat av: barajagjohanna

Tina/Anonym ;) - Ska läsa den snart och se vad jag tycker. Carolina Gynnings självbiografi är jag intresserad av att läsa, ärligt talat skulle jag beställa den men glömde bort den i allt annat, så det sket sig. "En tillräckligt acker dag för att dö" började jag på en gång men orkade inte med - jag var nog för okoncentrerad. Den står i bokhyllan i alla fall. Hoppas du har det bra i Amsterdam!

2007-04-22 @ 16:44:10
URL: http://barajagjohanna.blogg.se
Postat av: kontakt

Jag blev måttligt imponerad av Den ryske vännen. Kajsa Ingemarsson kan bättre än så.

2008-09-17 @ 09:06:14
URL: http://kontaktsporter.wordpress.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback