Det kan väl aldrig vara så att barngungstolarna är tänkta för något specifikt kön?

image624image625

Bilder från
Netkidswear.com

Kommentarer
Postat av: Ida

Haha, fan vad bäst du är.. ;) Ingen skillnad på kön heller, nejnej.

Postat av: Linn

Neej nej, var har du fått det ifrån?! ;D

2007-04-07 @ 10:05:57
URL: http://linnnn.blogg.se
Postat av: Therese

Gå in i vilken leksaksaffär som helst så finns det nästan en rosa och en blå avdelning för att inte tala om klädaffärernas barnkläders avdelningar. En bekant från ett land i Latinamerika berättade för mig att i många länder i Sydamerika finns en tradition att det första plagget man sätter på en nyfödd oavsett kön ska vara gult. Den här traditionen följs ju av latinamerikaner som föder barn i Sverige och min bekant berättade tt bb-personal hade svårt att veta hur dom skulle prata med och om ett gulklätt barn om dom inte i förväg visste könet.
Jag var förrsten på en mindre fest i somras där jag började prata med en tjej som hade ett barn i 3 års åldern med sig. Barnet hade klänning så jag frågade vad hon hette och då fick jag veta att det var en han som älskade klänningar. Mamman tyckte det var helt okey att han gick i klänning om han ville men omgivningen och dagispersonal var inte alltid så positiva.
Ja både jag och alla andra skulle nog kunna komma med hur många exempel som helst.

2007-04-07 @ 12:33:09
URL: http://iutlandet.blogspot.com
Postat av: barajagjohanna

Ida: Nejnej, den där rosa, fluffiga gungstolen med en "prima ballerina" på är ju väldigt könsneutral.

Linn: Ingen aning, allmän fråga bara... ;)

Therese: Gult på bäbisar är otroligt sött, men här på BB är det väl rosa och blått som gäller. För guuuuud så förfärligt om man skulle ta en flickbäbis för en pojkbäbis, bäbisarna tar nog väldigt illa upp...
Det här med barnavdelningar i klädaffärer samt leksaksaffärer, blir nästan för mycket. Det är ju jättetydligt vem den rosa/röda hörnan med låtsasspisar, dockor och barbies vänder sig till och vem den svart/blå/gröna hörnan med bilar, monster och krigsleksaker vänder sig till. Jag var inne på Babyproffsen för en vecka sedan och fick även se hur det ser ut med kläder för små barn. Väldigt uppdelat. Det är klart att en liten klänning eller kjol kan vara supersöt på en flicka, men det är trist att det ska vara så typiskt könsrelaterat, istället för lite neutralt. Det där med pojken som går i klänning för att han tycker om sådana tycker jag är en kul historia, har hört liknande förr.

2007-04-07 @ 13:34:07
URL: http://barajagjohanna.blogg.se
Postat av: Camilla

;x ---< , ville nog mest lämna ett avtryck

2007-04-08 @ 14:09:35
URL: http://millaaa.blogg.se
Postat av: becka

Guuud nej, du är bara paranoid:-D

2007-04-08 @ 18:39:51
URL: http://www.bollenarrund-becka.blogspot.com
Postat av: Cliff Hanger

Jag ser inget fel i att tillverka glittriga, rosa, übersöta och puttinuttiga grejer. Felet uppstår först när man säger att detta är bara till för tjejer. På samma sätt har jag inget problem med att glassen Girlie ser ut som den gör - men att den heter just Girlie.

2007-04-08 @ 19:46:21
URL: http://tankaromstortochsmatt.blogspot.com
Postat av: barajagjohanna

becka: Vilken tur!

Cliff Hanger: Precis. Netkidswear, som jag hittade gungstolarna på, har alla möjliga barnsaker, exempelvis fåtöljer. En rosa och en blå. Den rosa fåtöljen hette Girl-nånting, medan den blåa hette något neutralt.

2007-04-08 @ 20:01:07
URL: http://barajagjohanna.blogg.se
Postat av: Veronika

Jag kan ändå tycka att det är okej (med okej menar jag här inte bra, men att jag accepterar det) att de uppdelar, men det som gör mig förbannad är när de döper saker till "boy" och "girl". Jag tycker gott att man själv kan avgöra om ens barn ska få anvädna grejerna, men det blir svårare om de heter något bestämt.
Sen tycker jag själv det är väldigt svårt. Nu har jag ju fått en son och bara att inreda hans rum känns svårt. Detta för att vi inte valt rosa eller blå som färger, utan vitt och rött med gröna detaljer (djungeltema). Och som du förstår "matchar" inte de rosa och blå sakerna som finns alls. Vi målar allt vitt, så ordnar det sig. :)

2007-04-08 @ 21:00:04
URL: http://sagoslott.wordpress.com
Postat av: malin

min syster har två barn, en flicka och en pojke - varav flickan är ett och ett halvt år äldre än pojken. ofta när de får presenter av vänner och bekanta som kommer och hälsar på är alltid en sak rosa, och en blå. eftersom att storesyster tar för sig först då hon är äldst, slutar det alltid med att lillebror får allt rosa :) han gillar det dessutom!

2007-04-09 @ 09:12:59

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback