Det stod en ambulans här utanför

Obehagligt. Även om jag inte känner någon i huset, så är det obehagligt att se en ambulans utanför porten. Jag råkade se den då jag gick ut på balkongen en sväng. Sedan hörde jag dunkande i trappuppgången, så jag kikade ut. Där, alldeles utanför min dörr, såg jag två ambulansmän köra min granne på bår mot hissen. Frugan kom efter.

Samma granne som jag misstänker är dement, då han alltid står och rycker i min dörr som om han tror att han bor här. Idag glömde jag låsa efter att jag släppt in min syster, och plötsligt knarrade det i hallen. Jag förstod direkt vad det handlade om och mycket riktigt - där stod min granne. Jag sa åt honom att jag trodde att han gått lite fel och att han inte bor här. Han svarade mig på finska, pekade på min hatthylla och verkade inte ha några planer på att lämna min lägenhet. Jag pekade på hans dörr och sa att det är där han bor. Han verkade inte förstå mig och jag förstod inte honom. Till slut var han ute, jag stängde dörren och låste om mig.

Det är mindre trevligt att plötsligt ha en främmande karl i hallen. Bara att någon står och rycker i min dörr är tämligen olustigt.

En ambulans måste ju nödvändigtvis inte innebära att något hemskt har hänt. Jag vet av erfarenhet, då jag själv färdats i en mellan sjukhus och flygplats och därefter flygplats och hem. Jag mådde ju bra, förutom att min rygg var nyopererad. Men vad grannarna måste undrat när det kom en ambulans till huset och när jag kördes ut på bår. Och vad overkligt det känns att jag åkt ambulans. Jag har alltid varit smårädd och känt obehag vid synen av en.

Jag hoppas det inte var något allvarligt med grannen - det verkar inte så, för de hade inte alltför bråttom att komma härifrån. Men jag hoppas också att han får den hjälp han behöver, för hjälp verkar mannen behöva.

Kommentarer
Postat av: Camilla

Isch! skrämmande ...

Postat av: Therese

Oj låter lite obehagligt med grannen även om han verkar ofarlig. Hade du inte en grann som la teckningar i din brevlåda förut? Fast det var ju ganska gulligt.

Jag får också en känsla av obehag när jag ser en ambulans utanför någon port. När jag bodde i Götebog jobbade ja en del extra i hemtjänsten i området där jag bodde och visste var alla gamlingar bodde. Då tänkte jag direkt är det hon/han ambulansen hämtar nu när jag såg en utanför ett visst hus

2007-04-24 @ 10:06:37
URL: http://iutlandet.blogspot.com
Postat av: barajagjohanna

Therese: Jodå, flickan som har lagt flera teckningar i mitt brevinkast är barnbarn till den dementa mannen. Jomenvisst, halva deras släkt verkar bo på min våning. ;)

2007-04-24 @ 10:34:33
URL: http://barajagjohanna.blogg.se
Postat av: Veronika

Jag tycker iofs alltid ambulansfolk verkar ta det väldigt lugnt. Antagligen är det en synvilla, för att man själv skulle gjort allt helt panikartat. För dem är det ju ett jobb, de vet kanske att de inte tjänar så mycket på att springa panikartat osv.

2007-04-24 @ 10:39:13
URL: http://sagoslott.wordpress.com
Postat av: Therese

Intressanta grannar du har , man blir nästan avndsjuk ;) Jag har ännu inte sett så mycket av mina men dom verkar så vanliga....

2007-04-24 @ 10:50:16
URL: http://iutlandet.blogspot.com
Postat av: Linn

Usch, vad obehagligt. Jag minns i somras då det plötsligt stod en vilt främmande människa i mitt SOVRUM (!) efter att jag hade haft Midsommarfest. Eh? Klockan var närmare 5 på morgonen och jag trodde mig bestämt ha låst överallt, men icke. Det var inte ens en kille som hade varit på min fest.. eh? Fan, vad rädd jag var!

2007-04-24 @ 10:51:55
URL: http://linnnn.blogg.se
Postat av: barajagjohanna

Veronika: Jag har visserligen aldrig sett några ambulansförare in real action. Men de här var extremt långsamma, de hade skjutsat in gubben med frugan i ambulansen och satt där utan att åka i säkert tio minuter-en kvart. Men jo, man lär nog vara rätt cool som ambulansförare.

Therese: Haha, det är absolut inget att vara avundsjuk på kanj ag lova! ;)

Linn: Åh, herregud, då hade jag inte bivit lite skraj.

2007-04-24 @ 11:03:07
URL: http://barajagjohanna.blogg.se
Postat av: Veronika

Ja, riktigt så lugna tänkte jag mig inte. :)

2007-04-24 @ 11:08:48
URL: http://sagoslott.wordpress.com
Postat av: Niklas (fd Hans Ånger)

Den demente är säkert harmlös - men var försiktig! Dementa kan bli väldigt agressiva, faktiskt. Dessutom skall du givetvis alltid låsa.

(jag har varit extremt upptagen ett par dagar, men nä är jag tillbaka)

2007-04-24 @ 11:28:57
Postat av: Niklas (fd Hans Ångest)

Den demente är säkert harmlös - men var försiktig! Dementa kan bli väldigt agressiva, faktiskt. Dessutom skall du givetvis alltid låsa.

(jag har varit extremt upptagen ett par dagar, men nu är jag tillbaka)

2007-04-24 @ 11:29:31
Postat av: barajagjohanna

Veronika: De lugnaste jag sett. (Hrm. Vid närmare eftertanke har jag nog bara sett ambulansförare på nära håll en gång tidigare och de var de som körde mig från Linköpings sjukhus till Linköpings flygplats. Och klart som fasen de var lugna, de skulle bara skjutsa en ryggopererad patient till flyget. Liksom:)

Niklas: Jag hade på känn att dementa kan bli aggressiva... Det är sant alltså? Läskigt. Kul att du är tillbaka!

2007-04-24 @ 14:39:26
URL: http://barajagjohanna.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback