Nu vill jag sjunga dig milda sånger

Linda Olssons Nu vill jag sjunga dig milda sånger är en bok som har fått väldigt bra recensioner. Och visst är boken vacker. Den handlar om Veronika och Astrid. Veronika är den unga författarinnan som kommer till en stuga i en liten by i Dalarna för att skriva färdigt en roman och för att komma över en sorg. Astrid är kvinnan i huset bredvid, den ensamma, äldre kvinnan som omgivningen kallar för "häxan" och som till en början bara misstänksamt iakttar sin nya granne. Långsamt börjar en stark och annorlunda vänskap växa mellan de två kvinnorna.

Den här boken får en verkligen att leva sig in i de två kvinnornas liv och den får en att tänka efter. I slutet av boken får vi läsa författaren Linda Olssons sommarprogram. När sommarprogrammet sändes vet jag inte, i boken står det sommaren 2007, men ingenstans kan jag hittat hennes namn. Det är ett fint program i alla fall, jag har åtminstone läst det.


Och i och med att boken nu är utläst och det inte ens är två veckor till jag börjar i skolan, så är det dags att ta tag i kurslitteraturen: två böcker ska vara utlästa till lektion ett och två...


Kommentarer
Postat av: Veronika

Vi har en veckas inläsningsvecka innan vi har lektion varje dag i en vecka-vecka. Ganska mycket att läsa in till den veckan. Några böcker verkar krångliga att få tag på också. Ska ta tag i det så snart jag orkar.
Förr i världen hade jag tänkt att jag kan ju läsa på tåget. Men jag vet att på tåg sover man. :)

Postat av: barajagjohanna

Veronika: Haha, plugga på tåget är precis vad jag har tänkt. Men läsa böcker på bussen till och från jobbet hade jag också tänkt, men jag vet ju också av erfarenhet att man somnar på resan...

2007-08-16 @ 10:05:09
URL: http://barajagjohanna.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback