Fåfänga på sjukhuset

Hahaha, det här var roligt. Det tycker kanske inte ni förstås, men jag gillade det. När jag läste att de frågat vem som är mest fåfäng i laget trodde och hoppades jag på att det skulle bli Bellemare. Och minsann, han fick flest röster av övriga tillfrågade i laget! Hahaha! Helt rätt. C'est mon mec ça.

Apropå fåfänga så är det mitt allra största problem inför sjukhusvistelsen. Det kan ju låta ytligt - det finns viktigare saker, men orkar man inte tänka på det andra jobbiga, så... Det jobbiga är:
1. Inte kunna duscha
2. Ha fett hår
3. Inte få ha mina egna kläder
4. Inte kunna sminka mig
5. Ett par till saker som jag inte har lust att ta upp

Att vara låst till sängen och rummet i omkring fyra dagar på grund av slangar och skit gör ju att en dusch inte kommer vara möjlig - detta har väl säkert med ärret att göra också. Men att inte duscha betyder ingen hårtvätt och ingen hårtvätt betyder förbaskat fett hår! Och hur ska jag kunna tillbringa omkring tio dagar på ett sjukhus utan att tvätta håret? Nåja, jag hoppas att jag får göra det efter någon vecka åtminstone, men en vecka utan hårtvätt är ju helt bedrövligt. Jag kommer inte kunna visa mig. Kanske kan ta med en Leksandsmössa och trycka ner över skallen, då är ju min skalle snygg åtminstone.

Det var håret. Sedan har vi kläderna. Jag har sjukhusfobi och hatar att sätta på mig deras vita eller blåa illaluktande rockar när jag ska röntga mig. Usch! Såna där kläder vill jag inte ligga i, i sjukhussängen. Jag kan väl åtminstone få ha mina egna mjukiskläder?!

Och så ansiktet. Sminket är det minst jobbiga med detta (håret är bra mycket värre), men jag är van att sminka mig varenda dag. Utan smink kan jag inte gå till jobbet. Så är det. Det har hänt att jag har kommit utan mascara, men foundation, concealer och rouge är ett måste för att jag ska känna mig fräsch. På sjukhuset lär jag ju inte sminka mig. Skitsamma, kan det ju tyckas, det är bara mina närmaste som kommer att se mig och de har sett mig utan smink förr. Och läkarna bryr sig väl inte.

Men hey, jag bryr mig! När jag blir lite piggare och får börja gå, så kommer jag säkert inte vilja eftersom jag kommer känna mig så ful. Gå omkring och sånt osminkad, fett hår och i sjukhuskläder? Huh. Näe. Låt fåfängan gå över.

Kommentarer
Postat av: Anonym

det ska tydligen funka med torrschampo. man borstar igenom håret med ett puderliknande jox. finns att köpa på t.e.x apoteket! kan vara värt ett försök?

Postat av: barajagjohanna

punaniii: TACK! Gud så smart, det hade jag inte tänkt på! Det lär jag införskaffa.

2007-02-15 @ 20:56:41
URL: http://barajagjohanna.blogg.se
Postat av: becka

Och du kan ju använda wipes att ta bort smink med (du vet såna färdigpreparerade ansiktsservetter som inte kräver vatten/torkning/sköljning)så kan du ju sminka dig hur mycket du vill:-) Kram

2007-02-15 @ 21:26:10
URL: http://www.bollenarrund-becka.blogspot.com
Postat av: Niklas (fd Hans Ångest)

Se det positivt - fett är bra för håret!!! Dessutom kommer du att få frukost, lunch middag och kvällsmål serverat på sängen!!! Dessutom så slipper du diska - bara ställ ifrån dig tallriken när du har ätit, alternativt be om påfyllning!

När jag opererade foten fick jag inte gå upp ur sängen - trots att jag verkligen behövde kissa...

... jag fick ligga under mitt täcke och urinera i en flaska. Det kändes mysko att "slå en drill" liggandes under mitt varma gosiga täcke. Eftersom reflexen att inte "göra på sig" är ganska djupt rotad hos mig, så tog det säkert tio minuter innan jag lyckades låta det flöda.

Nu när du inser att du faktiskt kommer att få det lite långtråkigt under sjukhusvistelsen... - ångrar du inte att du tackade nej till mitt erbjudande om en köttnovell?

2007-02-15 @ 22:24:50
Postat av: Jove

Utmanad!

http://hallo.blogg.se/150207212944_innan_flyttlasset_gr.html

2007-02-15 @ 22:33:28
URL: http://www.hallo.blogg.se
Postat av: Niklas (fd Hans Ångest)

Leksand superstars?

Känns det inte lite som en paradox?

2007-02-15 @ 22:34:29
Postat av: Veronika

Jag tror att din blogg är den blogg av dem jag läser som jag är sämst på att lämna kommentarer i. Men du - jag läser här, bara så du vet. :)

2007-02-15 @ 22:40:58
URL: http://sagoslott.wordpress.com
Postat av: barajagjohanna

becka: Well, ja, kanske det. När jag väl börjar bli pigg och bry mig, så är det ju en väldigt bra idé.

Niklas: Då kan jag ju tala om för dig att jag inte ens kommer att få äta mat de första dagarna, och sedan får jag flytande mat. Haha. Lockande? Pja. Men att slippa diska är ju skönt, det har du rätt i. En köttnovell vore roligt (jag skulle nog skratta ganska rejält).
Och du. Leksand Superstars är ingen paradox. Har du hört och sett Leksand Superstars?

Veronika: Haha, kul att du läser i alla fall, och ännu roligare att du lämnade en kommentar nu. ;)

2007-02-15 @ 23:38:45
URL: http://barajagjohanna.blogg.se
Postat av: Tolken

Det handlar om integriteten tror jag. Att inte få tvätta håret och sminka är så integritetskränkande och detta tillsammans med att man är helt beroende av vårdpersonal gör det väldigt jobbigt. Läste du om hon som inte tvättat håret på ett år förresten?

2007-02-18 @ 00:25:59
URL: http://parisbarnen.blogs.se
Postat av: barajagjohanna

Tolken: Precis, det är väl så det är. Nej, jag har inte läst om hon som inte tvättat hret på ett år. Det lät... otrevligt...

2007-02-18 @ 10:59:54
URL: http://barajagjohanna.blogg.se
Postat av: Malin

Jag tänkte också föreslå torrschampoo, räddningen för fett hår. Jag har Lee Staffords, som jag gillar, men det finns tusen varianter. Det är bara att spreja och gnugga in det i håret så blir det nästan som nytt igen. Håller tummarna för att du klarar dig i fyra dagar utan dusch och för att operationen går bra :)

2007-02-18 @ 19:16:03
URL: http://bitavkaka.blogspot.com
Postat av: barajagjohanna

Malin: Tack, tack!

2007-02-19 @ 12:06:23
URL: http://barajagjohanna.blogg.se
Postat av: Jonas

Det går ju alltid tvärskaffa dreads eller köpa en papperspåse.

2007-02-20 @ 16:47:14
URL: http://www.artopod.se/jonas/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback