Hört talas om att bry sig om sina anställda?

På måndag jobbar jag min sista dag. Jag kommer inte att bo hemma på en månad och jag har en hel del att stå i för att lämna min lägenhet redan på måndag kväll för att kunna vara på plats på sjukhuset på tisdag morgon inför det här stora, jobbiga och läskiga som ska ske. Jag jobbar hela helgen samt måndag alltså och har inte alltför mycket tid att fixa det som måste fixas. Därför skulle jag behöva ta ut lite komptid och gå hem en och en halv timme tidigare på måndag. Alternativet är att jag kanske inte kan jobba alls. Chefen svarar att det inte ser ut att funka, vi är tydligen lite kort om folk, kan jag möjligtvis komma in tidigare på morgonen istället? Nej, det kan jag inte, för jag slutar sent på söndag och får inte enligt lag komma in en minut tidigare.

Nej, då får jag inte gå hem en ocn halv timme tidigare.

Fucking jävla personalpolitik. Vad får man för att man A L L T I D ställer upp och jobbar extra? Vad får man för att man tar på sig att jobba både jul och nyår då ingen annan vill jobba? Vad får man för att man går med på att utbilda folk trots att man kanske egentligen inte vill? Vad får man för att man är duktig och gör ett riktigt bra jobb? Jo, en pisslön som man inte går runt på, aldrig en extra ledig dag samt äran (?) att inte kunna gå hem en och en halv timme tidigare dagen innan man ska göra något förbannat jobbigt.

Jag blir så arg och det känns så kränkande att jag skulle kunna börja gråta.


Kommentarer
Postat av: Niklas (fd Hans Ångest)

Dom djävlarna!


Jag har tyvärr även själv gjort den erfarenheten att ingen tackar eller visar uppskattning, trots att man offrat sig för sin arbetsgivare. Personligen har jag alltid haft stor lojalitetskänsla mot mina diverse jobb - men som sagt: sällsynt få visar uppskattning.

2007-02-22 @ 14:56:33
Postat av: Cicci

Det är alltid drygt när man känner att man har ställt upp hundra gånger själv och så ber man om någon timme så blir det tjafs. Det är alltid tråkigt med arbetsgivare som har något intresse av att de anställda ska må bra!

Postat av: Therese

Usch. Så fruktasvärt dåligt. Jag blir också arg. Jag förstår verkligen att det känns kränkande. Kan ingen av dina jobbarkompisar hoppa in för dig? Då kanske chefen kan ändra sig.

Den bistra sanningen är väl tyvärr det att ingen tackar en för att man ställer upp och jobbar extra hur många gånger som helt.

Jag är öertygad om att operationen och allt går bra. Jag håller alla tummar jag har
Stor kram

2007-02-22 @ 17:14:18
URL: http://iutlandet.blogspot.com
Postat av: Camilla

Riktigt jävla dåligt, rent ut sagt! Tappar ord då jag inte vet vad jag ska skriva. Blev irriterad för din skull. Orättvist! Ta hand om dig

2007-02-22 @ 17:39:55
URL: http://millaaa.blogg.se
Postat av: lego

skrämmande dålig personalpolitik på de flesta ställen verkar det som. hos oss så är det dom som alltid sköter sig jämt som får skit för allt och dom som alltid miss-skött sig dom får fortsätta göra det...

2007-02-22 @ 17:47:31
URL: http://www.jorego.com/sblog
Postat av: barajagjohanna

Niklas: En gång fick jag två biobiljetter som tack för att jag jobbat så mycket extra. Jag blev glad, för det var ändå en liten gest. Men sen såg jag att biljetterna gick ut om en vecka, då kändes det som om de bara ville bli av med dem.

Cicci: De borde verkligen se till sina anställda ska må bra, för vem vinner på att de anställda mår dåligt? Ingen. Det är ju tvärtom. Alla förlorar på det, och alltså vinner alla på att de anställda mår bra och gör ett bra jobb.

Therese: Nja, jag vet inte om de kan hoppa in - vi har ju ingen som går på timme som kan komma in extra, utan alla har ju sina tider varje dag... Dessutom är det just på den lilla kundtjänsten jag sitter på vi tydligen ska vara ont om folk och vi har inte så många att plocka med. Jag tycker dock att de kan se mellan fingrarna i en sån här situation men näedå... Tack för att du håller tummarna! Kram tilbaka

Camilla: Visst är det dåligt... Tack.

lego: Jag har hört talas om ställen där det är bra personalpolitik... hehe. Inte har jag varit på något, men jag tror säkert det finns. Det känns dock som om det är många felplacerade chefer...

2007-02-22 @ 18:02:21
URL: http://barajagjohanna.blogg.se
Postat av: Malin

Man skulle kunna tro att vi har samma arbetsgivare...

2007-02-22 @ 20:25:02
URL: http://bitavkaka.blogspot.com
Postat av: krokofanten

Vilken skitstövel... Det är ju inte precis som om du skulle vilja ha ledigt för att hinna shoppa en baddräkt till semestern... Fy fasen vilken typ!! Småaktighet straffar sig... Vänta bara...

2007-02-23 @ 07:57:41
URL: http://krokofantinfrance.blogspot.com/
Postat av: majsan

Hej!
Tittar in. Blir nyfiken när du säger att du jobbar jul osv, du jobbar möjligen inte inom vården? Får man veta vad för op du ska göra nästa vecka?
Lycka till iallafall!
Kram

2007-02-23 @ 20:58:41
URL: http://majsanw.blogg.se/
Postat av: barajagjohanna

Malin: Ja, det låter nästan så va.

krokofanten: Nej, precis, det är det jag menar, det är ju inte för vadsomhelst jag vill gå 1,5 timme tidigare. 1,5 timme som jag alltså jobbat över förut.

majsan: Nej, jag jobbar absolut inte inom vården. Jag ska operera ryggen, har skolios.

2007-02-24 @ 00:28:11
URL: http://barajagjohanna.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback